پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اَد نکن، جایزه‌ای در کار نیست

  • کد خبر: ۹۴۶۲۵
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱
اَد نکن، جایزه‌ای در کار نیست
دستگیری دو شایعه پرداز در فضای مجازی، راز ده‌ها فقره کلاهبرداری دیگر را آشکار کرد.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ یکی از شهرستان صالح آباد آمده بود و دیگری اهل یکی از شهرستان‌های اطراف مشهد بود. از مهر فعالیت مشترکشان در فضای مجازی را آغاز کرده بودند. اقدام اولشان مرتبط با جریانی متقلبانه با عنوان «اد کن، پول بگیر» بود که بیشتر در شبکه اجتماعی تلگرام مرسوم است.

آن‌ها با وجود شیادی و کلاهبرداری از تعداد زیادی کاربر فضای مجازی به همین اقدام بسنده نکرده و با سوءاستفاده از سویه جدید ویروس کرونا موسوم به «اُمیکرون» اقدام به شایعه سازی کرده بودند و آگهی‌های جعلی شان را در فضای مجازی منتشر کرده بودند. اما این بار نه تنها تیر آن‌ها به هدف ننشست، بلکه صید مأموران پلیس فتای خراسان رضوی شدند.

ریشه این پرونده از شناسایی یک تبلیغ جعلی در شبکه اجتماعی اینستاگرام آغاز شد. مأموران پلیس فتای خراسان رضوی در پایش و رصد فضای سایبر متوجه وجود تبلیغ جعلی گسترده‌ای در فضای مجازی شدند که عده‌ای مدعی شده بودند «سویه جدید اُمیکرون به دروازه مشهد رسید در حالی که واکسن دز سوم هم نداریم!». این آگهی که بازدیدکنندگان زیادی هم داشت درحالی منتشر شده بود که واکسیناسیون در مشهد با سرعت ادامه دارد.

کشف یک آگهی دروغین

مأموران با دیدن این آگهی که تهدیدی علیه امنیت و آرامش شهروندان بود، بعد از هماهنگی با سرهنگ جوادجهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی و دریافت دستور تخصصی، عملیاتی همه جانبه در شناسایی متهمان پرونده به منظور مشخص شدن انگیزه شان از انتشار این خبر دروغین را آغاز کردند.

کارشناسان با بررسی‌های فنی و اقدامات تخصصی متوجه شدند که متهمان این پرونده در مشهد ساکن هستند و این آگهی‌های جعلی با مقاصد نامعلومشان را به صورت انبوه در صفحات اینستاگرامی زیادی منتشر کرده اند.
با ردزنی‌های تخصصی و اقدامات فنی در نهایت متهمان که دو جوان حدودا بیست و دو ساله بودند در مشهد شناسایی و دستگیر شدند.

نمی‌دانستیم این کار جرم است

این دوجوان پس از دستگیری و انتقال به پلیس فتا، زمانی که به منظور مشخص شدن هدفشان از انتشار این آگهی‌های مجرمانه، تحت بازجویی قرار گرفتند مدعی شدند که نمی‌دانسته اند این اقدام آن‌ها جرم باشد.
متهمان هدفشان از این اقدام که موجب تشویش اذهان عمومی شده بود را فقط جذب دنبال کننده برای صفحه شان بیان کردند تا با افزایش دنبال کننده بتوانند این صفحه را به قیمت بالایی بفروشند. این اعترافات در حالی انجام شد که تحقیقات نشان داد این سومین پروژه این افراد بوده که در دو پرونده قبلی نیز از شگردی یکسان استفاده کرده اند.

کلاهبرداری به بهانه اد کردن

متهمان درحالی قصد داشتند خود را بی خبر از جرم بودن اقداماتشان نشان دهند که شاخه‌ای دیگر از تحقیقات نشان داد این افراد پیش‌تر نیز با شگرد دیگری اقدام به کلاهبرداری از کاربران فضای مجازی کرده بودند.
این افراد که هنوز از پرونده اولیه بیرون نیامده بودند، با پرونده دیگری روبه رو شدند که نشان می‌داد آن‌ها با ایجاد ابرگروه‌هایی در شبکه اجتماعی تلگرام با این شگرد که «اد کن و جایزه بگیر» از شهروندان می‌خواسته اند تا دیگران را عضو گروه‌های آن‌ها کنند و در ازای آن پول بگیرند.

وقتی شهروندی فریب این شیادان را می‌خورده است و از گردانندگان گروه درخواست پول می‌کرده در مرحله اول از فرد فریب خورده شماره حساب می‌گرفته اند و در ادامه از او می‌خواسته اند تا به منظور تأیید شماره حساب مبلغی اندک با ارقامی خرد و غیر رند مانند ۶۶ هزار تومان، ۵۴ هزار تومان و... را به شماره حساب آن‌ها واریز کند. فرد هم با توجه به کم بودن مبلغ اقدام به واریز می‌کرده که پس از آن این افراد جواب او را نمی‌داده و او را از گروه بیرون می‌کرده اند.

شهروندان شکایت نمی‌کردند

بررسی‌های بعدی نشان داد که پایین بودن مبالغ کلاهبرداری شده، موضوعی بوده که شهروندان از شکایت صرف نظر می‌کرده اند و همین موضوع موجب می‌شده تا آن‌ها به شرارت‌های سریالی خود ادامه دهند.
واکاوی و ریشه یابی این پرونده نشان می‌داد که متهمان جزو آن دسته از افرادی هستند که بدون هدف و فقط به منظور سرگرمی پا به فضای سایبر گذاشته و در ادامه با فراگرفتن شگرد‌های شیادانه در این فضا به دور از چشم دیگران و خانواده اقدام به فعالیت‌های مجرمانه کرده اند.

هرچند این جوانان تاکنون سابقه کیفری نداشته اند، اما این زنگ خطری برای خانواده‌ها و جامعه است، زیرا آموزش‌های آنلاین و قرار گرفتن گوشی و تبلت در دست دانش آموزان و نبود هیچ برنامه منسجمی به منظور پیشگیری از وقوع جرم برای آن ها، می‌تواند به افزایش اقدامات مجرمانه در جامعه منتهی شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->