وانگ‌یی و لاوروف درباره برنامه هسته‌ای ایران رایزنی کردند مجلس در مذاکرات ایران و آمریکا به حفظ قانون راهبردی لغو تحریم‌ها پایبند است رئیس‌جمهور ازبکستان در پیامی به پزشکیان با ملت ایران همدردی کرد دیه جان‌باختگان انفجار بندرعباس تا ۴۸ ساعت آینده پرداخت می‌شود اسلام‌آباد برای تشکیل کمیسیون حقیقت یاب در انتظار پاسخ دهلی است قالیباف: لفاظی‌های نتانیاهو برای تأثیرگذاری بر روند مذاکرات است | به هر تعرضی پاسخ می‌دهیم صحن علنی مجلس با دستور کار بررسی عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری آغاز شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سازمان عفو بین‌الملل درخصوص وضعیت غزه ابراز تأسف کرد مجلس در جلسه‌ای غیرعلنی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را بررسی می‌کند سقوط یک فروند اف-۱۸ آمریکا در دریای سرخ رسانه آمریکایی: ترامپ و نتانیاهو درباره توافق آمریکا با ایران اختلاف دارند یورش بیش از ۲۰۰ صهیونیست به مسجد الاقصی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در سفر یک‌روزه پزشکیان به باکو چه گذشت؟ اعتراف نیروی دریایی آمریکا: سقوط یک فروند اف-۱۸ در دریای سرخ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در رم خواهد بود رئیس شاباک استعفا کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رویترز مدعی پیشنهاد ایران برای ملاقات با تروئیکای اروپا شد شیخ نعیم قاسم: دولت لبنان مسئول پیگیری فشار‌ها بر کشور‌های ناظر بر توافق آتش بس است منبع صهیونیستی مدعی اعلام زمان پایان جنگ غزه شد توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه مذاکرات حمله ارتش یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر کشور: شعله‌های آتش در اکثر نقاط تحت تأثیر حریق بندر شهید رجایی، خاموش شده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پزشکیان: ایران و آذربایجان مانند یک خانواده هستند پزشکیان به آرامگاه حیدر علی‌اف ادای احترام کرد احتمال حمله نظامی هند به پاکستان قوت گرفت شهادت ۶۰ نفر در حمله آمریکا به صعده یمن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ بازهم بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی تأکید کرد وزیر کشور: قصور در انفجار بندر شهید رجایی محرز شد | برخی مقصران احضار شدند
سرخط خبرها

۳۶  تذکر کتبی نمایندگان مجلس به رئیس جمهور درباره نابسامانی‌های اقتصادی

  • کد خبر: ۹۴۶۲۷
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
۳۶  تذکر کتبی نمایندگان مجلس به رئیس جمهور درباره نابسامانی‌های اقتصادی
درپی ادامه برخی نابسامانی‌های اقتصادی، انتقاد‌های نمایندگان مجلس از دولت افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دوشنبه، ۱۳ دی، تذکرات بهارستان نشینان به دولت سیزدهم، با ۳۶ تذکر کتبی به رئیس جمهور و وزرا، رکورددار شد.

البته گزارش صدروزگی شروع به کار دولت طبق آماری که منتشر شده بود، نشان می‌دهد حداقل ۲۵۵ سؤال از سوی نمایندگان از دولت طرح شده و همچنان این روند ادامه داشته است.

به گفته سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت، تعداد سؤالات از دولت از زمان شروع به کار تاکنون به چهار تا پنج برابر قبل رسیده است. در واقع می‌توان گفت که با شروع پاییز، هفته‌ای در مجلس بدون تذکر کتبی یا شفاهی به دولت سیزدهم سپری نشده است.

بیشتر انتقادات نمایندگان مجلس از دولت سیزدهم، به حوزه اقتصادی و مشکلات معیشتی جامعه مربوط می‌شود؛ مشکلات و مصائبی که میراث ناکارآمدی‌ها و سوء مدیریت‌ها در سال‌های گذشته و سیاست‌های نادرست اقتصادی است که اصلاح هر یک از آن‌ها زمان بر و بلندمدت است و طبیعتا نمی‌توان آن‌ها را معجزه وار و طی چند ماه برطرف کرد.

با این حال به نظر می‌رسد که صبر برخی نمایندگان درقبال برخی ناهماهنگی‌ها در تیم اقتصادی دولت و ناکوک بودن ساز این تیم در غلبه بر مشکلات معیشتی مردم، لبریز شده است.

در یک نمونه، محمدرضا صباغیان، عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس، با انتقاد از بی ثباتی قیمت‌ها خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای رئیسی، همیشه زود دیر می‌شود و نگاه مردم کم کم تغییر می‌کند. تفاوت قیمت کالا‌ها ربطی به تحریم‌ها ندارد. با این شیوه، مشکلات حل نمی‌شود. مردم چشم انتظارند.

در نمونه‌ای دیگر، اصغر سلیمی، عضو کمیسیون صنایع در مجلس، با اشاره به افزایش قیمت‌ها گفت: شاید یادمان رفته است و به جای ترمز، پایمان را روی گاز فشار می‌دهیم!

اکنون دولت با فشار افکار عمومی روبه روست و انتقادات نمایندگان مردم از دولت و کشاندن وزرای اقتصادی به مجلس نشان می‌دهد که اعضای خانه دولت از سوی وکلای خود تحت فشار قرار دارند.

انتقاد از ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت

محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، درباره ناهماهنگی‌های موجود در تیم اقتصادی دولت به «ایلنا» گفت: انتظار نمی‌رفت که در دولت سیزدهم نیز همانند دولت گذشته، ناهماهنگی اقتصادی وجود داشته باشد. کمااینکه بار‌ها و بار‌ها آقای رئیس جمهور اشاره کردند که همه تصمیمات اقتصادی باید از محور معاون اول بگذرد، اما پس از آن، اختیاراتی را به عنوان سخنگوی اقتصادی به وزیر محترم اقتصاد و همچنین اختیاراتی به معاون اقتصادی خودشان دادند و در نتیجه این ناهماهنگی پیش بینی می‌شد.

متأسفانه تنها کسی که از این موضوع ضرر می‌کند، مردم هستند. این تصمیمات اقتصادی که امروز پاشنه آشیل پیشرفت ما در کشور است، باید خیلی پخته، سنجیده و هماهنگ اتفاق بیفتد، اما متأسفانه شاهد ناهماهنگی‌هایی در دولت هستیم. آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور باید یک نفر را به عنوان مبنا برای مردم مشخص می‌کردند.

وی در ادامه افزود: فکر می‌کنم آستانه این مهلت برای دولت تا پایان سال باشد. دولت باید در یکی دو ماه آینده، تغییری ایجاد کند، کمااینکه خرابی‌هایی که از گذشته وجود داشته، با این سرعت ترمیم شدنی نیست، اما از یک دولت جهادی این انتظار وجود دارد که کار را شبانه روزی انجام دهد و تغییر برای مردم ملموس باشد.

عزم دولت بر عهد خود با ملت

تأکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه لازم است روند نظارت بر قیمت کالا‌ها به ویژه اقلام ضروری و معیشتی مردم تشدید شود، نشان می‌دهد که دولت به خوبی از شرایط فعلی مردم خبر دارد. حجت الاسلام رئیسی بار‌ها جلوگیری از افزایش تورم و حفظ عزت و کرامت مردم را خط قرمز خود اعلام کرده است. در نتیجه به نظر می‌رسد که علی رغم برخی انتقادات نمایندگان مجلس که ناشی از فشار افکار عمومی است، باید به دولت سیزدهم برای سامان دادن وضعیت اقتصادی زمان داد.

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، نیز در جمع تجمع کنندگان بزرگداشت حماسه ۹ دی در میدان امام حسین (ع) تهران، به مصمم بودن دولت برای حل مشکلات مردم اشاره کرد و گفت: وقتی در شرایطی خاص، دولت را تحویل گرفته ایم، طبیعی است که حل مشکلات کمی زمان بر باشد، اما امیدواریم با اتکا به مردم، مشکلات را از پیش روی بر داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->