معاون وزیر ارشاد: به روزنامه نگاری مبتنی بر مسئولیت اجتماعی نیاز داریم مشهد؛ «قلب ایران» آماده استقبال از زائران نوروزی است اختتامیه دومین جشنواره مطبوعات خراسان رضوی برگزار شد افتخارآفرینی ۱۴ خبرنگار موسسه شهرآرا در دومین جشنواره مطبوعات خراسان رضوی اعضای هیات داوران دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «عباس کیارستمی» معرفی شدند انیمیشن «در سایه سرو» در شرایط تحریم پرچم ایران را به اهتزاز درآورده است ویدئو| قیمت جدید بلیت سینما‌ها اعلام شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اولین تصویر از «بُت» حمید نعمت‌الله منتشر شد مدیر دوبلاژ تلویزیون: از هنرمندان پیشکسوت حمایت شود سعید آقاخانی با یک سریال معمایی به نمایش خانگی می‌آید معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: هنر مقوله‌ای سیاست‌پذیر نیست یادی از مرحوم حسن لاهوتی، مترجم و مولوی‌پژوه | همراز عیاران جهان قند است «پاتریک ویلسن» و «خاویر باردم» در فیلم تنگه وحشت سفر علمی جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های هند به مشهد مریم سعادت مهمان برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی می‌شود مروری بر سریال‌های نوستالژیک پرمخاطب تلویزیون فیلم جیمز باند جدید ساخته می‌شود؟ رکوردشکنی تماشاخانه مایان با اجرای دو نمایش در سال ۱۴۰۳ زمان پخش مسابقه مردان آهنین از شبکه‌های سیما
سرخط خبرها

معرفی کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور

  • کد خبر: ۹۴۷۶۳
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
معرفی کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور
کتاب «درام اسلامی» در هفت فصل و یک پیوست، که برخی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در زمینه شناخت نمایش ایرانی است.

به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «درام اسلامی» در هفت فصل و یک پیوست، که برخی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در زمینه شناخت نمایش ایرانی است. در این کتاب به نمایش بومی ایران می‌پردازد، کتاب با معرفی مختصر اسلام و حادثه‌های مرتبط با تعزیه آغاز می‌شود، سپس مراسم آیینی در تمدن‌های مختلف را معرفی می‌کند و از این طریق می‌کوشد تا ریشه‌ها و شباهت‌های تعزیه با این مراسم را تبیین کند.

نویسنده در ادامه تعزیه را به مثابه متن و درام بررسی می‌کند و در فصل آخر موقعیت تعزیه را در دنیای امروز به تصویر می‌کشد و می‌کوشد چشم اندازی از آینده آن به دست دهد. در پیوست نیز فهرستی از مهم‌ترین متن‌های این نوع نمایش ارائه می‌شود.

پاسخ این پرسش که آیا چیزی به عنوان درام اسلامی وجود دارد؟ به لطف پژوهش‌های تأثیرگذار نویسنده، مثبت است. پس نمایش اسلامی وجود دارد و در این کتاب ذیل عنوان «تعزیه» بررسی می‌شود. تعزیه نوعی نمایش آیینی شبیه به نمایش‌های آغازین یونان باستان است.

اما با بررسی دقیق تر، ارتباط آن با نمایش‌های اروپایی قرون وسطی و حتی عناصر نمایش گونه و تماشایی مراسم آبیدوس مصر، که مضمون عمومی مرگ و رستاخیز اوزیریس را به تصویر می‌کشد آشکار می‌شود. چرا که تعزیه هم نیازمند دو عنصر مشارکت و ایمان برای تحقق باورپذیری تئاتری است. در چنین رویدادهایی، مسائل دنیوی و آیینی در تخیلی که از نظر دراماتوروژی غنی است درهم تنیده می‌شوند. تعزیه، که ابتدا در محوطه کاروان سرا‌ها اجرا می‌شد، اکنون به عنوان آیینی اسلامی و حتی دقیق‌تر از آن، به عنوان نوعی آیین مذهبی شیعی شناخته می‌شود. کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور با ترجمه فرزام حقیقی، در سال ۱۳۹۹ روانه بازار شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->