مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش درگذشت غم‌انگیز سلین‌ حسین‌پور، بازیگر هفت‌ساله مهابادی + علت و فیلم صحبت‌های معاون سیما درباره ساخت چند مجموعه تاریخی جدید «علی دهکردی» در جمع بازیگر سریال «مهمان‌کُشی» «هرچی تو بگی»، در راه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر دنباله «میلیونر زاغه‌نشین» ساخته می‌شود نقد و بررسی ناخن کشیدن در کافه‌کتاب آفتاب «حلقه عشاق» به یاد رضا مافی | گزارشی از یک نمایشگاه نقاشی خط در مشهد پیام وزیر ارشاد به هنرمندان پیشکسوت شاعر پادشاه فصل‌ها، پاییز‌های مشهد را دیده بود درباره جمشید و نادر مشایخی، بازیگر و آهنگ‌ساز ایرانی به بهانه زادروز پدر و پسر هنرمند پرونده «توماج صالحی» مختومه اعلام شد رویکرد اصلی دکه مطبوعات، فروش نشریات و کتاب است انتشار «آتش نهان» آلبوم جدید پرواز همای بازیگران جایگزین سارا و نیکا در سریال پایتخت ۷ معرفی شدند + فیلم و عکس رقابت فیلم سینمایی «احمد» در جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان کانادا ماجرای تغییر ناگهانی سالن اجرای نمایش «خماری» و حواشی آن چیست؟
سرخط خبرها

معرفی کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور

  • کد خبر: ۹۴۷۶۳
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
معرفی کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور
کتاب «درام اسلامی» در هفت فصل و یک پیوست، که برخی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در زمینه شناخت نمایش ایرانی است.

به گزارش شهرآرانیوز - کتاب «درام اسلامی» در هفت فصل و یک پیوست، که برخی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آثار در زمینه شناخت نمایش ایرانی است. در این کتاب به نمایش بومی ایران می‌پردازد، کتاب با معرفی مختصر اسلام و حادثه‌های مرتبط با تعزیه آغاز می‌شود، سپس مراسم آیینی در تمدن‌های مختلف را معرفی می‌کند و از این طریق می‌کوشد تا ریشه‌ها و شباهت‌های تعزیه با این مراسم را تبیین کند.

نویسنده در ادامه تعزیه را به مثابه متن و درام بررسی می‌کند و در فصل آخر موقعیت تعزیه را در دنیای امروز به تصویر می‌کشد و می‌کوشد چشم اندازی از آینده آن به دست دهد. در پیوست نیز فهرستی از مهم‌ترین متن‌های این نوع نمایش ارائه می‌شود.

پاسخ این پرسش که آیا چیزی به عنوان درام اسلامی وجود دارد؟ به لطف پژوهش‌های تأثیرگذار نویسنده، مثبت است. پس نمایش اسلامی وجود دارد و در این کتاب ذیل عنوان «تعزیه» بررسی می‌شود. تعزیه نوعی نمایش آیینی شبیه به نمایش‌های آغازین یونان باستان است.

اما با بررسی دقیق تر، ارتباط آن با نمایش‌های اروپایی قرون وسطی و حتی عناصر نمایش گونه و تماشایی مراسم آبیدوس مصر، که مضمون عمومی مرگ و رستاخیز اوزیریس را به تصویر می‌کشد آشکار می‌شود. چرا که تعزیه هم نیازمند دو عنصر مشارکت و ایمان برای تحقق باورپذیری تئاتری است. در چنین رویدادهایی، مسائل دنیوی و آیینی در تخیلی که از نظر دراماتوروژی غنی است درهم تنیده می‌شوند. تعزیه، که ابتدا در محوطه کاروان سرا‌ها اجرا می‌شد، اکنون به عنوان آیینی اسلامی و حتی دقیق‌تر از آن، به عنوان نوعی آیین مذهبی شیعی شناخته می‌شود. کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملک پور با ترجمه فرزام حقیقی، در سال ۱۳۹۹ روانه بازار شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->