مروری بر برخی از مستند‌هایی که درباره شهید حاج قاسم سلیمانی ساخته شده‌اند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ روایت کردن، مهم‌ترین کار جهان است رمان «سردار ایرانی» در کتاب‌فروشی‌ها غربت موسیقی مقامی در بی‌مهری‌ها پخش فیلم تلفن زمان برای نابینایان و ناشنوایان + زمان پخش نگاهی به فیلم‌های احتمالی چهل‌وسومین جشنواره فجر در بخش اجتماعی فصل اول برنامه هزار و یک شب، ۱۰۰ قسمت است + زمان پخش درباره مجموعه متغیر منصور اثر یعقوب یادعلی | داستان‌هایی درباره تغییر فیلم توقیف‌شده مسیح پسر مریم، سریال می‌شود بهترین فیلم سال ۲۰۲۴ از نگاه انجمن منتقدین فیلم بریتانیا» (UKFCA) فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان حمید نعمت‌الله: یک سانس در جشنواره به فیلم قاتل و وحشی بدهید مهران مدیری با «گل یا پوچ» جدید برمی‌گردد آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در مشهد برگزار شد+ویدئو پژمان جمشیدی با فیلم سینمایی روز جزیره، در راه فجر چهل و سوم گلبانگ محراب تا بانگ مضراب | یادی از مرحوم جواد بدیع‌زاده، موسیقی‌دان و آهنگ‌ساز خوش‌نام ایرانی پیش‌بینی جدید برای اسکار ۲۰۲۵ سینما ویلاژتوریست دوباره فعال می‌شود (۱۲ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خروس‌ها و جَنگ‌های آدم افروز

  • کد خبر: ۹۴۷۹
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۵
خروس‌ها و جَنگ‌های آدم افروز
گذری بر نمایشگاه «خروس‌نشان» که در نگارخانه سروش برپا شده است
سبزه‌قبا| حمایت از حیوانات و رعایت حقوق آن‌ها همواره در آثار هنرمندان جای داشته است. گاهی این جایگاه ترویجی بوده است و گاهی هم حمایتی. بعضی اوقات هم هنرمندانی همچون امیر حاجی‌عباسی، عکاس مشهدی، در آثارشان قصد دارند تلنگری به مخاطبانشان بزنند.
«خروس‌نشان» عنوان دومین نمایشگاه حاجی‌عباسی است که ماه‌ها برای آن مشغول عکاسی بوده و حدود ۲ هزار عکس را درباره خروس‌های جنگی در «جمعه‌بازار پرندگان مشهد» به ثبت رسانده است؛ عکس‌هایی که آخروعاقبت زندگی خروس‌های جنگی را به تصویر کشیده است و هر بیننده‌ای را به فکر وامی‌دارد.
حاجی‌عباسی از آن ۲ هزار فریم عکس، ۱۲ فریم را انتخاب کرده است و در همین چند قطعه عکس، آثار جنگی که آتشش را انسان‌ها میان خروس‌ها برافروخته‌اند، به نمایش گذاشته است. این عکس‌ها از زمان تولد یک خروس تا زمانی را که این حیوان آسیب می‌بیند و پیر می‌شود، نمایان می‌کند؛ برای نمونه در یکی از عکس‌ها خروسی به تصویر کشیده شده که نوکش به‌خاطر جنگ‌های زیاد از بین رفته است، با این حال حاجی‌عباسی خودش را در دام عکاسی تکراری از جنگ خروس‌ها نینداخته و بیشتر سعی کرده است به عواقب آن‌ها توجه کند.
عکس‌های این هنرمند مشهدی از نظر فرم هم متفاوت است. در همه عکس‌ها، خروس‌ها در آغوش صاحبانشان هستند و چهره آدم‌ها در عکس دیده نمی‌شود، حتی او هر آنچه در عکس غیر از خروس و صاحبش دیده می‌شود، در سیاهی فروبرده است. حاجی‌عباسی درباره این حجم از تغییر در عکس می‌گوید: تلاش کردم تنها تمرکز بیننده روی خروس‌ها باشد و هر چیزی را که در این تمرکز اختلال ایجاد می‌کرد، از بین بردم. این تصمیم هم به‌خاطر همان عکسی بود که از یک خروس پیر جنگی گرفتم. اصلا آن خروس باعث شد که روی خروس‌ها و بلا‌های دلخراشی که در اثر این جنگ‌ها به سرشان می‌آید.
تمرکز کنم.
حاجی‌عباسی همه عکس‌هایش را با دوربین تلفن همراهش گرفته و این کار را به این خاطر انجام داده است که توجه دیگران را کمتر به خود جلب کند: «خروس‌باز‌ها فکر می‌کنند کار خلافی انجام می‌دهند؛ به همین علت دوست ندارند از آن‌ها عکس گرفته شود، بنابراین چهره‌شان هم در عکس پیدا نیست و این محدودیت به من کمک کرد که عکس‌های مفهومی‌تری را به ثبت برسانم».
خروس‌نشان، آخرین روز خود را پشت‌سر می‌گذارد و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۷ تا ۲۰ با حضور در نگارخانه سروش، واقع در فلسطین یک، از این نمایشگاه دیدن کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->