واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست تشکیل پرونده برای یک نانوایی در کلاهدوز مشهد به دلیل تخلف (۳۰ فروردین۱۴۰۳) مدل خودرو، معیار جدید دهک‌بندی خانوار برای دریافت یارانه! قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیمه‌شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان خراسان‌رضوی بازار سرد مرغ گرم در مشهد | مرغدار کیلویی ۳ تا ۷ هزار تومان در ضرر اجرای مصوبه افزایش حق مسکن فقط با تصویب هیئت دولت صرفه جویی ۴۳۰۰ مگاوات برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی افزایش حقوق بازنشستگان کارگری در سال ۱۴۰۳ به کجا رسید؟ حدود ۲ میلیون خانه در حال ساخت است قیمت طلا، قیمت دلار و قیمت سکه در بازار امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها آثار زیان باری بر بخش اقتصادی خواهد داشت آرزو برای برقی شدن قطار تهران – مشهد | بررسی سهم پروژه‌های حمل ونقل ریلی خراسان رضوی در آلبوم بودجه ۱۴۰۳ مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در راه است + جزئیات پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه قیمت جدید پژو پارس با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی تعیین شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) حقوق فروردین بازنشستگان کشوری امروز پرداخت می‌شود (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) همه چیز درباره هلدینگ «خلیج فارس» دلار به کانال ۶۶ هزار تومان برگشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) لزوم صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل از ابتدای سال، ۲۰۰ تن گوشت قرمز وارد شده و در بازار توزیع شده است چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟ هشدار اتحادیه طلا و جواهر مشهد برای به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای صنفی
سرخط خبرها

هزینه ساخت آپارتمان در اطراف مشهد چقدر است؟

  • کد خبر: ۹۴۸۰۰
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
هزینه ساخت آپارتمان در اطراف مشهد چقدر است؟
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی گفت: ساختار‌های موجود در حوزه ساخت‌وساز مسکن بیمار است و تنها مشکل موجود در این حوزه‌ها فقط مرتبط به تحریم‌ها نیست بلکه مشکلات و موانع داخلی نیز نقش پررنگی دارد که از آن غافل شده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت مسکن یکی از چالش برانگیزترین مشکلات خانواده‌های امروزی است که شاخص طول دوره انتظار برای خانه‌دار شدن را از ۱۵ سال به ۳۱ سال و حالا به ۶۶ سال افزایش داده است.

براساس گزارش‌های رسمی وزارت راه و شهرسازی کاهش تولید سالیانه مسکن از متوسط ٧٧٠ هزار واحد در سال ١٣٩٢ به متوسط سالیانه حدود ۴٠٠ هزار واحد جای بسی تأمل دارد و لذا همین موضوع عدم تأمین نیاز سالانه حدود یک‌میلیون واحد مسکونی طی سال‌های ۹۶ تاکنون چالش‌برانگیز شده است.

از طرفی کاهش پوشش‌دهی تسهیلات بانکی از هزینه مسکن، افزایش سهم مسکن از سبد هزینه خانوار از ۲۸ درصد به ۳٧ درصد و افزایش قیمت مواد مصرفی در این حوزه همگی دست به دست هم داده تا گره خرید مسکن از گذشته کور‌تر شود.

در حال حاضر بهبود وضعیت بازار اجاره و کاهش و یا حداقل تثبیت قیمت مسکن از مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه مسکن برای بسیاری از خریداران خانه در کشور است. بازار مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود که در چند سال گذشته با چالش‌های مهم و مشکلاتی از جمله کاهش تولید و افزایش قیمت روبه‌رو شده است و همین امر باعث شده قدرت خرید مسکن در بین بسیاری از متقاضیان بسیار کمتر شود.

اگر بخواهیم با نرخ پس‌انداز ۱۰ درصد خانواده‌های ایرانی را بسنجیم افزون بر دو قرن طول می‌کشد تا آن‌ها بتوانند صاحب‌خانه شوند این در حالی است که بر اساس شاخص‌های جهانی اگر شاخص انتظار یک خانواده برای رسیدن به خانه و خرید آن در شهر‌ها بیشتر از ۱۰ سال باشد در وضعیت بحرانی قرار دارند.

بررسی‌های آماری درباره شاخص‌های بخش مسکن حاکی از این است که این بخش، سهم قابل توجهی در اقتصاد خانوار و شاخص‌های کلان اقتصادی دارد به گونه‌ای که حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و حدود ۱۳ درصد از اشتغال کشور مربوط به بخش مسکن است.

حال در ماه‌های پایانی سال با وجود اینکه بسیاری از مردم بنا بر وعده‌های دولت جدید به ارزانی و ثبات بازار مسکن چشم دوخته بودند، اما نشانه‌ای از این ارزانی‌ها نمی‌یابند.

قیمت مسکن کاهش نمی‌یابد

ابراهیم حسینی، فعال حوزه مسکن و رئیس هیأت مدیره یکی از شرکت‌های ساختمان‌سازی خراسان رضوی  اظهار می‌کند: اگر تصور کنیم که قیمت مسکن سال آینده روند کاهشی خواهد داشت به نظرم سخت در اشتباهیم.

این مهندس ساختمان ابراز می‌کند: متاسفانه قیمت مصالح به اوج خود رسیده است و نرخ زمین آنقدر در مشهد افزایش داشته که کاهش قیمت مسکن امری محال است. هم اکنون قیمت یک کارگر ساده به ۳۰۰ هزار تومان و یک بنا به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

حسینی بابیان اینکه شما حتی اگر در روستا‌های اطراف مشهد نیز بخواهید دست به ساخت و ساز بزنید با پروانه‌های ۴۰۰ میلیون تومانی و زمین‌های متری پنج میلیون تومان روبرو هستید ابراز می‌کند: لذا وقتی در ابتدای کار مجبور هستید برای خرید یک زمین ۳۰۰ متری به همراه پروانه مبلغی معادل ۲ میلیارد بپردازید از آنجا که فقط دو طبقه پروانه کار در اطراف مشهد نیز بیشتر داده نمی‌شود لذا پول زمین و پروانه هر واحد آپارتمان یک میلیارد تومان تمام می‌شود.

وی با ذکر این مثال اذعان می‌کند: بر فرض که شما برای هر متر مربع هفت میلیون تومان هم بیشتر هزینه نکنید لذا با این احتساب یک آپارتمان ۱۰۰ متری در ۳۰ کیلومتری مشهد و در روستا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تمام می‌شود لذا چگونه وقتی این حداقل‌ها را باید پرداخت کنید می‌توان انتظار ارزان شدن ملک را داشته باشم.

این فعال صنعت ساختمان با طرح این پرسش که آیا زمین ارزان می‌شود یا پروانه کار یا سایر ملزومات مانند میله‌گرد و آجر که بتوان قیمت تمام‌شده را ارزان درآورد؟ گفت: این تازه وضعیت ساخت و ساز در یک روستاست و اگر فکر می‌کنید که در این رقم‌هایی که گفتم مبالغه‌ای صورت گرفته سری به همین حصار سرخ بزنید و یا قیمت زمین‌های زشک و شاندیز را سئوال کنید.

وی بیان می‌کند: در قسمت‌های میانی شهر نیز زمین‌های ۴۰۰ متری به قیمت‌های ۱۷ تا ۴۵ میلیارد تومان بسته به موقعیت مکانی معامله می‌شود لذا وقتی این پول را در تعداد واحد‌های ساخته‌شده تقسیم کنیم سهم هر آپارتمان از زمین حداقل دو میلیارد تومان می‌شود.

وضعیت رکود در بازار مسکن برقرار است

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی نیز  می‌گوید: در حال حاضر نگاهی به آمار پروانه‌های منتشرشده توسط شهرداری به‌خوبی گواه این است که جنب‌وجوش زیادی در این بازار دیده نمی‌شود و شاهد ورود سرمایه‌های کلان و سرمایه‌گذاران بزرگ در این حوزه نیستیم.

محمد پژوم بابیان اینکه در یک کلام می‌توان گفت این بازار در وضعیت رکود به سر می‌برد، اذعان می‌کند: البته بخش از این بلاتکلیفی را می‌توان به مذاکرات برجام گره زد، اما این تمام ماجرا یا واقعیت نیست.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا نتیجه برجام و مذاکرات و یا آغاز عملیات اجرایی مسکن ملی می‌تواند به رونق در بازار‌های کشور از جمله صنعت ساختمان تحرکی ایجاد کند و یا به ارزانی نرخ مسکن تمام شود نیز پاسخ می‌دهد: بر عکس این موضوع نیز شاید مصداق داشته باشد یعنی با نتیجه نگرفتن از مذاکرات و تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌ها و هم‌چنین حذف ارز دولتی شاهد تورم بیشتری هم باشیم.

وی بابیان اینکه تمامی مشکلات و موانع سد راه اقتصاد را نباید به تحریم‌ها گره زد و مشکلات امروزی را فقط ناشی از تحریم دانست ابراز می‌کند: متاسفانه ساختار‌های موجود در حوزه ساخت‌وساز مسکن بیمار است و وقتی مشکلات موجود در تمام زمینه‌ها از جمله صنعت، کشاورزی و مسکن را مورد واکاوی قرار دهیم، به این نتیجه می‌رسیم که تنها مشکل موجود در این حوزه‌ها فقط مرتبط به تحریم‌ها نیست بلکه مشکلات و موانع داخلی نیز نقش پررنگی دارد که از آن غافل شده‌ایم.

پژوم با تاکید بر بازنگری ساختار‌های کلان بیان می‌کند: به هر صورت با مثبت بودن نتایج مذاکرات شاید قیمت‌های حبابی مسکن و ساختمان‌های لوکس کاهش پیدا کند، اما بعید می‌دانیم سایر ساختمان‌هایی که از درجه متوسط و خوبی برخوردار است، روند نزولی قیمت را طی کنند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان بابیان اینکه مشکل مسکن نیاز به بازنگری کارشناسانه دارد بیان می‌کند: تجربه مسکن مهر باید نقشه راه قرار داده شود و برای مسکن ملی با تمهیدات و بازنگری اصولی‌تری وارد شد، زیرا تا زمانی که زیرساخت‌های لازم فراهم نشود ممکن است به مشکلات مسکن مهر گرفتارشده و عملاً مشکلی حل نشود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->