سخنگوی سازمان انرژی اتمی: ماجرای تورقوزآباد و ورامین خرابکاری بود حمله پهپادی اوکراین و تعطیلی فرودگاه‌های مسکو کشتی بشردوستانه مادلین، در نزدیکی غزه | اسرائیل آماده بازگرداندن سرنشینان دستور پزشکیان برای تجهیز سازمان محیط زیست به پهپاد و دوربین‌های جدید ایران به‌زودی به پیشنهاد آمریکا جواب مناسب خواهد داد دستگیری دو پسر حجت‌الاسلام صدیقی تأکید ایتالیا بر علاقه‌مندی برای تعمیق روابط با ایران وقوع حادثه امنیتی برای نظامیان صهیونیست در شرق غزه ادارات یزد فردا (دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴) با ۲ ساعت تأخیر آغاز به کار می‌کنند افراد مسلح به پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه حمله کردند دروغ رژیم صهیونیستی درباره کشف تونل زیر بیمارستان خان‌یونس افشا شد ۸۶۶ نظامی صهیونیست از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به هلاکت رسیدند قانون کاهش ساعت کار بانوان باوجود تغییر ساعت کاری ادارات، باید اجرا شود عراقچی بر حمایت از کاروان‌های ورزشی اعزامی به خارج از کشور تأکید کرد یک مقام ایتالیایی با عراقچی دیدار کرد آیت الله علم الهدی: توسعه شعائر غدیر زمینه‌ساز ظهور است| آموزش‌و‌پرورش و شهرداری نقش کلیدی در اجرای برنامه‌ها دارند ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یک عضو حماس در حومه دمشق پزشکیان به ایلام سفر می‌کند (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) جلسه رأی اعتماد به وزیر اقتصاد ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ برگزار می‌شود فرش ایرانی کتابخانه سازمان ملل در ژنو به خانه بازگشت وزارت بهداشت فلسطین: بیمارستان‌های غزه محاصره و به مرگ دسته‌جمعی نزدیک شده‌اند وزیر پیشنهادی اقتصاد در نشست شورای معاونان این وزارتخانه شرکت کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله سیستانی انگشترش را به کودک لبنانی مجروح هدیه داد + فیلم حماس: تنها راه برای پایان این جنگ انعقاد یک توافق جامع است وزیر اطلاعات: به‌زودی اسناد به‌دست‌آمده از اسرائیل را منتشر می‌کنیم + فیلم مجمع تشخیص درخصوص تصویب پالرمو بیانیه‌ای صادر کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) قطعنامه ضدایرانی غرب نتیجه مثبتی نخواهد داشت
سرخط خبرها

دور جدید گفت‌وگو‌ها میان ایران و عربستان نزدیک است

  • کد خبر: ۹۵۳۷۴
  • ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
دور جدید گفت‌وگو‌ها میان ایران و عربستان نزدیک است
سفیر ایران در عراق به تازگی در گفتگو با شبکه «العهد» اعلام کرد که بغداد به زودی میزبان دور پنجم گفتگو‌های میان ایران و عربستان خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایرج مسجدی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های فراوان میان ایران و عربستان گفت که کشور‌های منطقه می‌توانند مشکلات میان خودشان را به دور از دیکته‌های آمریکا حل کنند.

به دنبال این خبر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان، نیز در گفت وگویی با شبکه «الجزیره» گفت: مذاکرات جاری با عربستان سعودی مثبت و سازنده است و ایران آمادگی از سرگیری روابط با این کشور را در هر زمانی دارد.

روز گذشته نیز سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران درباره دور آتی گفتگو‌های ایران و عربستان گفت: برگزاری دور پنجم گفتگو‌های ایران و عربستان به میزبانی عراق در دستور کار است و به محض اینکه نهایی شود، در این زمینه اطلاع رسانی می‌کنیم.

سعید خطیب زاده افزود: درباره موضوعات بین ما و عربستان تلاش کرده ایم علی رغم همه پرونده‌های اختلافی که بین دو کشور وجود دارد، بنا بر مصلحت دوجانبه و منطقه، با فاصله گذاری نقاط اختلافی، برای برقراری روابط، گفتگو کرده و به صراحت مواضع و دیدگاه هایمان را بیان کنیم. تلاش درراستای برقراری روابط و گفتگو‌ها ادامه دارد و موضوعات اختلافی فی مابین نیز در جای خود بحث می‌شود.

حضور عربستان در حاشیه مذاکرات وین

وی همچنین درباره سفر هیئت عربستانی به وین و اخباری که در این زمینه منتشر شده است، گفت: کشور‌ها بر اساس خواست خودشان به وین سفر می‌کنند و این سفر‌ها محدود به عربستان نیست و بسیاری از کشور‌ها به وین رفت و آمد دارند. این رفت وآمد‌های تلفنی،  حضوری در درون هواپیما و... از زمان برجام انجام می‌شده است و اساسا ایران موضوعیتی بر این گفتگو‌ها قائل نیست.

این اظهار نظر سخنگوی وزارت خارجه به دنبال آن مطرح می‌شود که رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در حاشیه مذاکرات برجامی وین با عبدا... بن خالد بن سلطان، نماینده عربستان در سازمان‌های بین المللی، دیدار کرد. دو طرف در این دیدار درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات احیای برجام در وین گفتگو کردند.

نماینده عربستان پیش از این نیز با فیلیپ ایریرا، رئیس هیئت مذاکره کننده فرانسه، و میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات برجام، دیدار کرده بود. عربستان بار‌ها طی مواضعی زیاده خواهانه، خواستار گنجاندن سیاست‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران در هرگونه توافق با تهران شده بود.

ابوالفضل ظهره وند، دیپلمات پیشین کشورمان، در گفتگو با «دانشجو»، درباره حضور عربستان در حاشیه مذاکرات وین، گفت: عربستان در مذاکرات بین المللی هیچ گاه حرف و جایگاهی نداشته hsj و بخشی از حضور نماینده عربستان در وین جنبه تبلیغاتی دارد. دلیل اصلی حضور نماینده عربستان اجرا کردن سفارش صهیونیست هاست. سعودی‌ها در حقیقت به دنبال بلند کردن مواضع زمین گذاشته فرانسوی‌ها هستند، اما به در بسته خواهند خورد. سعودی‌ها اکنون در موضوع یمن تحت فشار هستند و در حقیقت حضور نماینده عربستان در وین به دلیل فشار بر ایران و به نوعی عادی سازی مناسبات با کشورمان است.

پیچیدگی موضوعات، توافق را سخت می‌کند

مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتگو با «ایلنا»، در بررسی علل وقفه چهارماهه ایجاد شده در مذاکرات ایران و عربستان سعودی علی رغم اراده تهران برای حضور در دور پنجم این گفتگو‌ها گفت: گفتگو‌های ایران و عربستان بر مبنای یک توافق کلی که براساس میانجیگری و انتقال پیام از سوی عراق شکل گرفت، آغاز شده است و این روند ادامه خواهد داشت، اما در مسیر این گفتگو‌ها برخی پیچیدگی‌ها نیز وجود دارد که دستیابی به توافق را سخت می‌کند. عربستان در بن بستی به نام جنگ یمن گرفتار شده و ایران هم تنها کشوری بوده که از ابتدای شکل گیری این جنگ خواهان توقف آن بوده است.

حال عربستان به دنبال آن است که بدون صرف هزینه و پذیرش شکست، صحنه یمن را ترک کند و تصورش این بود که می‌تواند در مسیر مذاکره با تهران به این خواست دست پیدا کند که این موضوع محقق نشد؛ زیرا ایران حاضر نیست هزینه اشتباهات عربستان را بپردازد. وی افزود: با این حال برخی توافقات اولیه در مذاکرات حاصل شد و حتی دو طرف، کارشناسانی را برای بررسی اماکن دیپلماتیک خود به کشور‌های مقابل اعزام کردند، اما نحوه بازگشت سفرا و نمایندگان و اعاده روابط دیپلماتیک به حالت قبلی هنوز صورت نگرفته است و البته دو طرف هم به دنبال این هستند که جزئیات توافقات وارد فضای رسانه‌ای نشود. امروز نیز گفتگو‌ها به مرحله‌ای رسیده است که دو طرف برای ادامه آن به مشورت در پایتخت‌ها نیاز دارند؛ قطعا با اصرار بغداد و اراده‌ای که در تهران و ریاض وجود دارد، مذاکرات از سرگرفته خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->