مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

قورت دادن خمیردندان چه خطری دارد؟

  • کد خبر: ۹۵۴۸۰
  • ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۷
قورت دادن خمیردندان چه خطری دارد؟
نتایج یک مطالعه جدید که روی موش ها انجام شد نشان می دهد که تریکلوزان، یک ماده ضد میکروبی موجود در خمیر دندان، اسباب بازی ها و هزاران محصول دیگر، می تواند منجر به التهاب روده شود.

به گزارش شهرآرانیوز، یک تیم بین المللی تشکیل شده از محققان دانشگاه کارولینای شمالی، دانشگاه ماساچوست و دانشگاه باپتیست هنگ کنگ به بررسی تاثیر خمیردندان و ترکیبات موجود در آن بر سلامت روده پرداخته و موفق شدند باکتری ها و حتی آنزیم های خاصی را شناسایی کنند که باعث ایجاد اثرات مضر التهاب روده می شوند.

گفتنی است پژوهش های پیشین نشان دهنده ویژگی های سمی ماده تریکلوزان بود اما مطالعه جدید نگاه دقیق تری به تغییرات ایجاد شده در جمعیت میکروسکوپی روده در پی مصرف این ماده ارائه می دهد.

طی این پژوهش، محققان آنزیم‌ های میکروبی خاص روده، به ویژه پروتئین‌های بتا گلوکورونیداز میکروبی روده (GUS) را با تریکلوزان متصل کرده و نشان دادند که این آنزیم‌ ها تریکلوزان را به ایجاد ویرانی در روده هدایت می ‌کنند. این تیم با دانستن اینکه کدام پروتئین های باکتریایی در ایجاد التهاب روده مقصر هستند، از یک مهارکننده هدفمند میکروبیوم برای جلوگیری از پردازش تریکلوزان در روده استفاده کردند. مسدود کردن این فرآیند در موش از آسیب به روده بزرگ و علائم کولیت، نوعی بیماری التهابی روده، جلوگیری کرد.

این مطالعه سرنخ‌ های جدیدی در مورد مدیریت التهاب روده در میان تعداد فزاینده ‌ای از افراد مبتلا به این بیماری ارائه می ‌کند. به گفته پزشکان، التهاب روده را می توان برای مدت زمان طولانی مدیریت کرد تا ظاهراً از جایی شروع شود.

باید توجه داشت تریکلوزان به طور گسترده در صابون های آنتی باکتریال عرضه شده به مصرف کنندگان در دسترس است. اما در سال ۲۰۱۶، سازمان غذا و داروی ایالات متحده دستور داد این ماده را از محصولات شستشوی دستی که در خانه‌ ها و بیمارستان‌ ها استفاده می‌ شود حذف کنند، زیرا نگرانی ‌هایی وجود دارد که این ماده باعث ایجاد باکتری ‌های مقاوم‌ تر می ‌شود.

متاسفانه در حال حاضر تریکلوزان به عنوان ماده ای که به لوازم آرایشی، تشک یوگا و سایر لباس ها و وسایل ورزشی برای کاهش آلودگی باکتریایی اضافه می شود، در همه جا موجود است. این ماده همچنین به طور معمول در بسیاری از خمیردندان های مورد تائید و استاندارد استفاده می شود زیرا مشخص شده است که این ماده از التهاب لثه جلوگیری می کند.

یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد که تریکلوزان به آسانی در دستگاه گوارش جذب می شود.  نویسندگان این مطالعه معتقدند ایمنی تریکلوزان و ترکیبات مربوطه باید با توجه به پتانسیل آنها برای آسیب روده مورد بررسی قرار گیرد.

در خاتمه گفتنی است پژوهشگران اعلام کردند باید مطالعات بیشتری برای درک بهتر تأثیر مواد شیمیایی محیطی بر سلامت روده انجام شود. شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->