«ریشا» شیر نر باغ وحش وکیل آباد مشهد تلف شد خدمت رسانی هلال احمر خراسان رضوی به ۱۶۰ هزار مسافر نوروزی تصادفات جاده‌ای نوروز تاکنون ۶۱۷ نفر را به کام مرگ فرو کشیده است (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) تداوم سرما و بارش در خراسان رضوی (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود پشت پرده خرید و فروش اموال دزدی| دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یکسال! شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) دغدغه‌ای برای اقامت زائران نوروزی در مشهد وجود ندارد اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید+ فیلم ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است
سرخط خبرها

دردسرهای نصف کردن قرص چیست؟

  • کد خبر: ۹۵۷۷۵
  • ۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۴
دردسرهای نصف کردن قرص چیست؟
باید افرادی را دیده باشید که قرص را به دو نیم تقسیم می کنند و بخشی از آن را می خورند و بخش دیگری را برای بعد نگه می دارند.آیا این کار درست است؟

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی از داروخانه قرصی را می‌گیرید که دز آن بیشتر از حد نیاز است، مثل اینکه قرص ۵۰ mg نیاز داشته باشید، اما به شما قرص ۱۰۰ mg بدهند، حال ممکن است شما آن را به دو نیم تقسیم کنید.

نکات مهمی که قبل از نصف کردن قرص باید بدانید

۱. ابتدا با پزشک مشورت کنید و اسم قرص خود را بگوئید، اگر دکتر تائید کرد قرص را به دو نیم تقسیم کنید.

۲. بعضی قرص‌ها داخل جعبه شان بروشور دارند که توضیحات لازم را در مورد این که نیاز است این قرص به دو نیم تقسیم شود یا نه را دارد. اگر سر نخی پیدا نکردید نیازی نیست آن را نصف کنید.

۳. کپسول را نمی‌شود نصف کرد، چون داخل آن پودری است و مواد آن بیرون می‌ریزد.

۴. بعضی قرص‌ها دیر روی سیستم بدن تاثیر می‌گذارد و نباید به دو نیم تقسیم شوند، چون اثر خود را از دست می‌دهند.

۵. بعضی دارو‌ها اگر بیشتر از چند دقیقه در مجاورت هوا باشند تاثیر خود را از دست می‌دهند، بنابر این قرصی هم که نصف شود در این مورد اثری ندارد.

۶. وقتی شما قرصی را نصف می‌کنید، نصف دیگر را کجا نگهداری می‌کنید؟ نگهداری قرص هم کار سختی است، چون گرد و خاک روی آن مینشیند.

۷. آیا می‌توانید با دقت آن را به دو نیم تقسیم کنید؟ غیرممکن است وقتی قرص را به دو نیم تقسیم می‌کنید، یک مقدار دز آن اشتباه می‌شود و ممکن است با دستور پزشک تفاوت داشته باشد.

پزشکان بلژیکی در بررسی‌های خود دریافتند نصف کردن برخی دارو‌های خاص همچون دارو‌های ضداضطراب می‌تواند موجب بروز حساسیت پوستی شود که خود نگران کننده و دردسرساز است. طبق مشاهدات این پزشکان، نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می‌شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت‌های حساس پوست همچون صورت، پلک و گردن، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت.

به گفته پزشکان دارو‌های حاوی «تترازپام»، «زولپیدم» و «ترازدون» که برای درمان افسردگی، اضطراب و بی خوابی تجویز می‌شوند، بیشتر می‌توانند موجب بروز واکنش‌های آلرژیک شوند. پزشکان توصیه می‌کنند در صورت لزومِ دو نیم کردن قرص، حتما باید از دستکش و ماسک استفاده شود تا از هر نوع التهاب و حساسیت احتمالی پیشگیری به عمل آید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->