به گزارش شهرآرانیوز، همسانسازی حقوق، یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود. ماجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان به ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه بر میگردد که تاکید دارد دولت مکلف است بررسیهای لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و متناسبسازی دریافتها و برخورداری از امکانات شاغلین، بازنشستگان و مستمریبگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد. بر این اساس، طی بودجههای سنواتی در چند سال اخیر اقداماتی در این رابطه صورت گرفت و با پیشبینی منابع طی هر سال جریان متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری و البته تامین اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.
این روند از پایان سال ۱۳۹۸ پررنگتر و در سال گذشته قرار بر همسازی حقوق بازنشستهها تا ۹۰ درصد میانگین حقوق شاغلان همتراز شد و سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم وعده داد که آن را از نیمه دوم سال اجرایی کند و اجرا شد.
روحاله عباسپور، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده گفت: «همسانسازی از مطالبات بازنشستگان است و سازمان تامین اجتماعی باید به تعهدات خود در زمینه اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان عمل کند و در سال آینده نیز اجرا شود.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: «همسانسازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۱ پرداخت میشود و باید تداوم داشته باشد، زیرا سازمان تامین اجتماعی نوظف به تامین اعتبارات همسانسازی است و دولت هم باید بدهی خود را به تامین اجتماعی بپردازد و بدهی دولت نباید مانع از اجرایی شدن همسانسازی باشد.»
وی با بیان اینکه پرداختها باید عادلانه باشد، گفت: «فضای مجلس برای ادامهدار بودن همسانسازی حقوق بازنشستگان مثبت است و امیدواریم با پرداخت بدهیهای دولت به تامین اجتماعی اعتبارات همسانسازی نیز به طور کامل تامین شود.»
این نماینده مجلس تصریح کرد: «همسانسازی حقوق بازنشستگان در قانون برنامه ششم توسعه تاکید شده است و دغدغه امروز بازنشستگان، دائمیشدن این قانون است و مجلس نیز این آمادگی را دارد در دائمی شدن قانون همکاری کند. ضمن اینکه مجلس پیگیر این موضوع هم است تا در برنامه هفتم توسعه محقق شود.»
منبع: پانا
اخبار ویژه بازنشستهها در لینک زیر: