ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

امیکرون آخرین گونه نگران کننده کرونا نیست!

  • کد خبر: ۹۵۹۳۸
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
امیکرون آخرین گونه نگران کننده کرونا نیست!
کارشناسان می‌گویند اگر امسال گونه نگران کننده دیگری از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب آور نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان می‌گویند اگر امسال گونه نگران کننده دیگری از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب آور نخواهد بود. «زومیت» در این باره می‌نویسد: سال جدید میلادی با موجی از موارد امیکرون آغاز شد. اما آیا امیکرون آخرین گونه از ویروس خواهد بود یا گونه نگران کننده جدیدی در سال۲۰۲۲ ظاهر خواهد شد؟ به گفته کارشناسان، اگر امسال گونه نگران کننده جدیدی از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب نخواهند کرد.

اما پیش بینی این موضوع دشوار است که چنین گونه‌ای با چه سرعتی گسترش پیدا خواهد کرد، توانایی آن در فرار از سیستم ایمنی تا چه حد خواهد بود و آیا می‌تواند درمقایسه با نسخه‌های قبلی ویروس موجب بیماری شدیدتری شود؟ گونه امیکرون بر گونه دلتا برتری پیدا کرد. زیرا هم بسیار انتقال پذیر است و هم می‌تواند از دفاع ایمنی افراد واکسینه شده و افرادی که پیش‌تر دچار کووید شده اند، فرار کند.

کارتیک چاندران، ویروس شناس و استاد میکروب شناسی و ایمنی شناسی در کالج پزشکی آلبرت انیشتین در نیویورک، گفت: «این ویژگی‌ها به گونه امیکرون اجازه داد تا جمعیتی را آلوده کند که دلتا به راحتی نمی‌توانست آن‌ها را آلوده کند. به همین ترتیب، برای رقابت با امیکرون، گونه‌های نگران کننده آینده باید دستاورد‌های مشابهی در انتقال پذیری و فرار از ایمنی به دست آورند.» او گفت: «دلیلی وجود ندارد که باور کنیم از نظر ژنتیکی دیگر فضایی برای ویروس وجود ندارد. انتظار دارم گونه‌های بیشتر و انواع مشابهی از رفتار موج مانند، یعنی افزایش نرخ عفونت‌ها به دنبال ورود گونه جدید را شاهد باشیم. درحالی که گونه نگران کننده بعدی ممکن است به راحتی منتشر شود و سیستم ایمنی را فریب دهد، مسیر ویژگی‌های دیگر آن مانند قدرت بیماری زایی نامشخص است.»

گونه نگران کننده بعدی چگونه می‌تواند باشد؟

کارن موزمن، استاد آسیب شناسی و پزشکی مولکولی در دانشگاه مک مستر کانادا، به لایوساینس گفت: «با توجه به نرخ کنونی عفونت ویروس کرونا در سراسر جهان و نرخ جهش این ویروس، می‌توان پیش بینی کرد که گونه‌های جدیدی ظاهر خواهند شد. اما همان طور که در دو سال گذشته دنیاگیری متوجه شده ایم، هرگونه جدیدی به قدر کافی رقابتی نخواهد بود که بتواند بر گونه‌های دیگر غلبه کند.»

گونه‌های آینده می‌توانند از مسیر‌های مختلفی برتری به دست آورند. از نظر تئوری، یکی از این مسیر‌های بالقوه ممکن است به ایجاد ویروسی منجر شود که درمقایسه با امیکرون انتقال پذیرتر و درعین حال شدت بیماری ناشی از آن کمتر است. موزمن گفت: «ویروس‌ها باید تکثیر پیدا کنند و به میزبان‌های جدید منتقل شوند. موفق‌ترین ویروس‌ها این کار را با انتشار سریع بدون ایجاد علائم انجام می‌دهند. زیرا میزبان عفونی به راحتی می‌تواند حرکت کند و میکروب را به میزبان‌های دیگر منتقل کند. برای ویروس مفید نیست که میزبان خود را پیش از این منتشرشدن از پای درآورد.»

لایوساینس پیش‌تر گزارش کرده بود که بیماری ناشی از امیکرون ممکن است درمقایسه با گونه‌های قبلی از شدت کمتری برخوردار باشد. این امر ممکن است تاحدودی بدین دلیل باشد که این گونه راحت‌تر در مجاری هوایی فوقانی و کمتر در ریه‌ها رشد می‌کند. همین ویژگی ممکن است به انتشار راحت‌تر امیکرون نیز کمک کند.
در این باره به نظر می‌رسد که ویروس درنتیجه افزایش توانایی انتقال بین میزبان‌ها در مسیری تکامل یافته باشد که کمتر بیماری زا باشد. بااین همه، هیچ تضمینی وجود ندارد که گونه نگران کننده بعدی نیز همین مصالحه را انجام دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->