امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار آخرین وضعیت اجاره خانه در مشهد | سهم اجاره در سبد هزینه خانوار بیشتر شده است تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی شناسه «یکتا» چیست؟ + نحوه تبدیل پروانه‌کسب کاغذی به الکترونیکی گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران وارد می شود اجاره مسکن در منطقه طلاب مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | تعدد فایل‌های کمتر از ۱۰۰ متر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) عراق، اصلی‌ترین مقصد صادرات مرغ منجمد ایرانی ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد | آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار: مسکن، معیشت، اشتغال و دستمزد مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری است هفته کارگر رسید، تکلیف دستمزد کارگران مشخص نشد قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | رقابت تارا و ۲۰۷ در مسیر گرانی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت روغن مایع در بازار + جدول (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار برای خریدوفروش طلای عیارپایین و بدل‌اندازی به‌جای طلا در بستر سایت‌ها قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (پنجشنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

رشد ۲ برابری تولید نفت ونزوئلا با کمک ایران

  • کد خبر: ۹۶۵۷۰
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۲
رشد ۲ برابری تولید نفت ونزوئلا با کمک ایران
منابع آگاه در صنعت نفت می‌گویند، تولید نفت ونزوئلا در ماه‌های اخیر با کمک ایران که به این کشور کمک می‌کنند تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند، ۲ برابر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تحلیلگران صنعت نفت می‌گویند، تولید نفت ونزوئلا در ماه‌های اخیر با کمک فنی ایران و سایر بازیگران که به این کشور کمک می‌کنند تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند، ۲ برابر شده است، اما صنعت نفت این کشور در حال حاضر در نزدیکی بالاترین ظرفیت خود کار می‌کند و بعید است که بتواند بیشتر از سطح کنونی تولید نفت داشته باشد.

منابع آگاه در صنعت نفت به «میامی هرالد» گفته‌اند تولید نفت ونزوئلا  در ماه دسامبر ۲۰۲۰ (ماه گذشته میلادی) به‌طور متوسط به ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است و می‌تواند در ماه ژانوه (ماه جاری میلادی) به ۸۵۰ هزار بشکه در روز برسد که این امر بیشتر به لطف محموله‌های منظم تینر از ایران رخ داده است که به ونزوئلا اجازه داد تا کاهش تولید داخلی را جبران کند.

این تینرها، معمولاً مشتقات نفتی معروف به نفتا هستند که برای کاهش ویسکوزیته (چسبندگی) نفت خام فوق سنگین ونزوئلا ضروری‌اند.

این ارقام و آمار جدید که در تضاد با رقم ۴۵۰ هزار بشکه در روز تولید در ابتدای سال ۲۰۲۰ است، تردید‌ها در مورد اعلام نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا که چند هفته گذشته گفته بود تولید نفت ونزوئلا به یک میلیون بشکه در روز رسیده است، از بین می‌برد.

به گفته کارشناسان، هرچند این سطح (تولید) هنوز یک مقدار نسبت به اعداد واقعی اغراق دارد، اما واقعیت این است که کاراکاس، در حال حاضر از بهبود قابل توجهی در درآمد‌های نفتی برخوردار شده است.

خوان فرناندز، مدیر ارشد اجرایی برنامه ریزی سابق شرکت دولتی دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) گفت: «در واقع، آن‌ها میزان تولید را افزایش داده‌اند و چندین عامل وجود دارد که این موضوع را نشان می‌دهد.»

«دلیل اصلی این امر، این است که آن‌ها تینر ایرانی دریافت کردنده‌اند و آن را مستقیما در تولید نفت سنگین اورینوکو استفاده می‌کنند.»

فرناندز افزود: افزایش تولید به همراه افزایش شدید قیمت نفت، درآمد اضافی قابل توجهی را برای دولت مادورو فراهم می‌کند و این امر به تقویت پیش‌بینی‌ها کمک می‌کند که ونزوئلا در سال ۲۰۲۲، نخستین تولید ناخالص داخلی خود (GDP) در شش سال آینده را ثبت خواهد کرد.

تولید نفت خام ونزوئلا به تدریج طی چند سال از ۳.۲ میلیون بشکه در روز (در زمان روی کار آمدن هوگو چاوز، رئیس جمهور قبلی این کشور) کاهش یافت. در زمان روی کار آمدن مادورو در سال ۲۰۱۳، تولید نفت این کشور به ۲.۵ میلیون بشکه در روز رسید و به علت عدم سرمایه‌گذاری در این صنعت، سطح تولید تا سال ۲۰۱۸ به روزانه ۱.۳۴ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. پس از اینکه آمریکا، شرکت دولتی نفت ونزوئلا را در سال ۲۰۱۹ تحریم کرد، سطح تولید نفت خام این کشور به زیر یک میلیون بشکه کاهش یافت.

نفتای ایران که برای دور زدن تحریم‌ها از مسیر‌های مبهم به دست ونزوئلا می‌رسد، برای فروش نفت خام میدان نفتی اورینوکو ضروری است؛ نفت این میدان برای فروش در بازار‌های جهانی نیاز به رقیق شدن دارد.

شرکت‌های کشور‌های ثالث هنگام معامله با ونزوئلا در معرض خطر بزرگی قرار می‌گیرند، چراکه امکان دارد به‌دلیل انجام این کار تحریم شوند و این تحریم می‌تواند دسترسی آن‌ها به سیستم مالی بین‌المللی که بیشتر با دلار آمریکا صورت می‌گیرد را پایان دهد. شرکت روسی «روس نِفت» در مارس ۲۰۲۰ به دلیل همین نگرانی‌ها سهم خود واگذار کرد.

اما ایران که قبلا تحریم شده بود، نگرانی و ترس «روس نِفت» را ندارد و به تامین تینر برای ونزوئلا ادامه داد.

خوان فرناندز توضیح داد، هر بشکه تینر به ونزوئلا اجازه می‌دهد تا ۳ بشکه از میدان نفتی اورینوکو تولید داشته باشد. وی افزود: «تخمین زده می‌شود از این میدان نفتی روزانه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه نفت تولید شود که بیشتر به کمک ایران انجام شده است.»

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->