فاجعه قیمت‌های دارو؛ بیشتر مشتریان داروخانه‌ها از تهیه نسخه‌های گران درمانی خودداری می‌کنند آیا کرونا بیماری «ام اس» را تشدید می‌کند؟ کودکانی با قلب‌های سالم، با رژیم غذایی مناسب آیا کاهش وزن از طریق «هیپنوتیزم» ممکن است؟ خواص شگفت انگیز میوه «بِه» را بشناسید آموزش پیشگیری از سرطان به دانش‌آموزان مدارس کدام مناطق مشهد فردا (یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری است؟ سقط جنین قتل است و در فرهنگ ایرانی جایی ندارد نجات جان نوزاد رها شده در خیابان توسط پلیس شهریار + فیلم دستگیری برگزیده «سینماحقیقت» توسط رژیم صهیونیستی خشونت‌های خانگی؛ بیشترین علت تماس با اورژانس اجتماعی افشای راز قتل خواهر توسط ۲ برادر پس از ۳۶ سال تولید کرم‌ رفع آثار سوختگی توسط پژوهشگران مشهدی برای نخستین‌بار در کشور تصادف در محور نیشابور- کاشمر سه کشته برجای گذاشت (۶ بهمن ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: افزایش بی‌رویه ظرفیت‌ها یکی از چالش‌های آموزش پزشکی است سلاح ضد سرطان چیست؟ چگونه از آسیب‌های ناشی از فشار دیجیتالی چشم جلوگیری کنیم؟ واژگونی پژو پارس در بزرگراه شهید شوشتری مشهد، یک کشته و ۲ مصدوم برجای گذاشت (۶ بهمن ۱۴۰۳) دستگیری متهم با ۲۸ فقره سرقت در بولوار توس مشهد (۶ بهمن ۱۴۰۳) رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: پیشگیری، یک اصل مشترک در حوزه تأمین امنیت و اجرای عدالت است کاشت و لاک ناخن مصنوعی، یکی از دلایل مهم عفونت قارچ ناخن است افزایش تعداد دانشجویان مسموم در خوابگاه دانشگاه پیشوا به ۸۰ نفر تولید زباله بیمارستانی در کشور ۲۷ درصد بیشتر از استاندارد جهانی است وجود ۵۰ هزار تخت بیمارستانی فرسوده در کشور | زنگ خطر برای نظام سلامت ثبت‌نام آزمون ارشد گروه علوم پزشکی از امروز آغاز می‌شود (۶ بهمن ۱۴۰۳) ضرورت ایجاد فضای امن برای استفاده از هوش مصنوعی در مدارس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۶ بهمن ۱۴۰۳) | مشهد از فردا سرد می‌شود
سرخط خبرها

چرا پیاز اشکتان را در می‌آورد؟

  • کد خبر: ۹۶۸۴۷
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
چرا پیاز اشکتان را در می‌آورد؟
سوزش چشم و ریزش اشک تجربه مشترک ما هنگام خرد کردن پیاز است، اما عامل این موضوع چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ سوزش چشم و ریزش اشک تجربه مشترک ما هنگام خرد کردن پیاز است، اما عامل این موضوع چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟ «دیجیاتو» می‌نویسد پیاز به شکل‌های مختلف یکی از مواد اصلی بسیاری از غذا‌ها است. در آمریکا، هر فرد به طور متوسط ۹ کیلوگرم پیاز در سال مصرف می‌کند، اما این طعم دلخواه هزینه‌ای دارد: فردی که آن‌ها را خرد می‌کند، ممکن است به زودی احساس کند چشم هایش می‌سوزد و اشک هایش جاری شود، اما چرا خرد کردن پیاز موجب گریه می‌شود؟

مسبب این مسئله «عامل اشک آور» است: ماده‌ای شیمیایی که چشم را تحریک می‌کند. وقتی پیاز سالم است، گروهی از ترکیبات به نام سیستئین سولفوکساید‌ها جدا از آنزیمی به نام آلیناز نگه داری می‌شوند، اما وقتی پیاز را خرد می‌کنید، سد جداکننده این ترکیبات و آنزیم شکسته می‌شود. این دو با هم در تماس قرار می‌گیرند و واکنشی را آغاز می‌کنند: آلیناز موجب می‌شود سیستئین سولفوکساید‌ها به سولفونیک اسید تبدیل شوند.

در پیاز، سولفونیک اسید دو گزینه دارد. گزینه اول این است که می‌تواند به طور خود به خود متراکم شود (واکنشی درون خودش) و به یک ترکیب اورگانوسولفور (ترکیب آلی گوگرد) تبدیل شود. ترکیبات آلی گوگرد علت بو و طعم قوی پیاز هستند. سیلوارولی گفت واکنش مشابهی در سیر اتفاق می‌افتد که به همین دلیل است که سیر نیز دارای چنین طعم و بوی تندی است.

اما گزینه دوم برای سولفونیک اسید مختص پیاز‌ها و چند آلیوم دیگر یا جنسی از گیاهان گلدار است که سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، پیازچه و شالِت (نوعی پیاز کوچک) را تولید می‌کنند. آنزیم دیگری به نام سینتاز فاکتور اشک آور که در سلول پنهان شده است، وارد عمل می‌شود و سولفونیک اسید را به شیوه‌ای بازآرایی می‌کند که به فاکتور اشک آور تبدیل می‌شود. سیلوارولی گفت عامل اشک آور مایعی فرار است، یعنی خیلی سریع به بخار تبدیل می‌شود بدین ترتیب، به چشم‌های شما می‌رسد و اعصاب حسی را تحریک می‌کند. چشم‌های شما برای خلاص شدن از شر عامل محرک شروع به اشک ریختن می‌کند.

سیلوارولی گفت این احتمال وجود دارد که هم ترکیبات ارگانوسولفور که عامل طعم شدید پیاز هستند و هم عامل اشک آور به عنوان مکانیسم‌های دفاعی تکامل پیدا کرده باشند. هدف آن‌ها جلوگیری از آسیبی است که حشرات، حیوانات یا آفات ممکن است به گیاه پیاز وارد کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->