هشدار سازمان هواشناسی و آماده باش هلال‌احمر در ۱۸ استان جان باختن یک زن بر اثر سقوط بهمن در مرند آذربایجان شرقی (۵ بهمن ۱۴۰۳) زلزله خواف خراسان رضوی را لرزاند (۵ بهمن ۱۴۰۳) مسمومیت غذایی تعدادی از دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان ورامین (۵ بهمن ۱۴۰۳) تصادف در محور تایباد یک کشته برجای گذاشت (۵ بهمن ۱۴۰۳) زلزله ۴.۷ ریشتری جنوب بوشهر را لرزاند ترافیک روان در محدوده خیابان توحید در مشهد (۵بهمن ۱۴۰۳) ویدئو| گزارش شهرآرانیوز از آتش سوزی انبار چوب در میدان توحید مشهد تلاش ۱۰۰ آتش نشان برای اطفای حریق انبار چوب در میدان توحید مشهد+ویدئو سازمان غذا و دارو درباره مصرف برخی محصولات غیربهداشتی هشدار داد (۵ بهمن ۱۴۰۳) اولین حادثه چهارشنبه‌سوری در تهران (۵ بهمن ۱۴۰۳) تأکید رئیس جمعیت هلال احمر کشور بر استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی و مردمی دبیرکل جمعیت هلال احمر: تدین عملی، ساده‌زیستی و پاک‌دستی، شروط اصلی مدیریت در هلال احمر است همایش مدیران ستادی و عامل استان‌های جمعیت هلال احمر در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی شهر‌های بزرگ و صنعتی تا یکشنبه ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا (۶ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو راه‌اندازی قطار تندروی تهران_مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست
سرخط خبرها

چرا پیاز اشکتان را در می‌آورد؟

  • کد خبر: ۹۶۸۴۷
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
چرا پیاز اشکتان را در می‌آورد؟
سوزش چشم و ریزش اشک تجربه مشترک ما هنگام خرد کردن پیاز است، اما عامل این موضوع چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ سوزش چشم و ریزش اشک تجربه مشترک ما هنگام خرد کردن پیاز است، اما عامل این موضوع چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟ «دیجیاتو» می‌نویسد پیاز به شکل‌های مختلف یکی از مواد اصلی بسیاری از غذا‌ها است. در آمریکا، هر فرد به طور متوسط ۹ کیلوگرم پیاز در سال مصرف می‌کند، اما این طعم دلخواه هزینه‌ای دارد: فردی که آن‌ها را خرد می‌کند، ممکن است به زودی احساس کند چشم هایش می‌سوزد و اشک هایش جاری شود، اما چرا خرد کردن پیاز موجب گریه می‌شود؟

مسبب این مسئله «عامل اشک آور» است: ماده‌ای شیمیایی که چشم را تحریک می‌کند. وقتی پیاز سالم است، گروهی از ترکیبات به نام سیستئین سولفوکساید‌ها جدا از آنزیمی به نام آلیناز نگه داری می‌شوند، اما وقتی پیاز را خرد می‌کنید، سد جداکننده این ترکیبات و آنزیم شکسته می‌شود. این دو با هم در تماس قرار می‌گیرند و واکنشی را آغاز می‌کنند: آلیناز موجب می‌شود سیستئین سولفوکساید‌ها به سولفونیک اسید تبدیل شوند.

در پیاز، سولفونیک اسید دو گزینه دارد. گزینه اول این است که می‌تواند به طور خود به خود متراکم شود (واکنشی درون خودش) و به یک ترکیب اورگانوسولفور (ترکیب آلی گوگرد) تبدیل شود. ترکیبات آلی گوگرد علت بو و طعم قوی پیاز هستند. سیلوارولی گفت واکنش مشابهی در سیر اتفاق می‌افتد که به همین دلیل است که سیر نیز دارای چنین طعم و بوی تندی است.

اما گزینه دوم برای سولفونیک اسید مختص پیاز‌ها و چند آلیوم دیگر یا جنسی از گیاهان گلدار است که سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، پیازچه و شالِت (نوعی پیاز کوچک) را تولید می‌کنند. آنزیم دیگری به نام سینتاز فاکتور اشک آور که در سلول پنهان شده است، وارد عمل می‌شود و سولفونیک اسید را به شیوه‌ای بازآرایی می‌کند که به فاکتور اشک آور تبدیل می‌شود. سیلوارولی گفت عامل اشک آور مایعی فرار است، یعنی خیلی سریع به بخار تبدیل می‌شود بدین ترتیب، به چشم‌های شما می‌رسد و اعصاب حسی را تحریک می‌کند. چشم‌های شما برای خلاص شدن از شر عامل محرک شروع به اشک ریختن می‌کند.

سیلوارولی گفت این احتمال وجود دارد که هم ترکیبات ارگانوسولفور که عامل طعم شدید پیاز هستند و هم عامل اشک آور به عنوان مکانیسم‌های دفاعی تکامل پیدا کرده باشند. هدف آن‌ها جلوگیری از آسیبی است که حشرات، حیوانات یا آفات ممکن است به گیاه پیاز وارد کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->