آغاز جشنواره تخفیف‌های ویژه ایام ولایت در ۱۳ فروشگاه منتخب شهرما در مشهد رغبت‌نداشتن سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در صنعت محصولات لبنی | واحد‌های تولید محصولات لبنی خراسان بی‌علاقه به تولید شیر مدارس بسیج تمام ظرفیت‌های شهرداری مشهد در دهه ولایت ۱۴۰۴ | از فضاآرایی تا تقویت حمل‌ونقل عمومی و خدمات ایمنی اجرای اصلاح الگوی کاشت فضای سبز خیابان کوهسنگی در مشهد برنامه پرواز‌های بازگشت زائران حج تمتع خراسان‌‌های رضوی و شمالی به مشهد + جدول زمانی روایتی کوتاه از تاریخ دوچرخه در مشهد به بهانه روز جهانی آن | گشتن با مرکب شیطان در شهر! سرای عزیزاله‌اف، بهشت ارزان‌قیمت‌ها شتاب در تکمیل ایستگاه‌های کلیدی مترو مشهد | قلندرشریف: ایستگاه میدان بسیج در موعد مقرر به بهره‌برداری می‌رسد بهره‌برداری از «ایوان سلام» در پایانه مسافربری مشهد تا شهریور ۱۴۰۴ آرامگاه پیر مشهد | نگاهی به تغییرات مقبره «پیر پالان‌دوز» گلایه برخی ساکنان خیابان قرنی  ۴۱  مشهد از وضعیت نامناسب پارک زیتون تعیین تکلیف ۵۶۰ هکتار از  اراضی بزرگ‌مقیاس مشهد کشف ۱۷ میلیارد ریال شمش و طلای قاچاق در فرودگاه مشهد (شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تصاویر مردان میدان مین، در مشهد اکران می‌شود تبریک شهردار مشهد مقدس به مناسبت عید سعید قربان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) توضیحات مدیرعامل شرکت قطار شهری مشهد در خصوص بدهی به صندوق توسعه ملی کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) در شرایط بسیار ناسالم قرار دارد پرداخت کامل معوقات بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری مشهد افزایش ساعات سرویس‌دهی خط ۳ قطار شهری مشهد در روز عرفه (۱۵خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درآمد‌های پایدار مشهد؛ ۶ گام به جلو

  • کد خبر: ۹۷۰۸۳
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
درآمد‌های پایدار مشهد؛ ۶ گام به جلو
درآمد‌های پایدار شهرداری مشهد به ۴۶ درصد در آلبوم بودجه ۱۴۰۱ افزایش می‌یابد.

مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ سال هاست که کارشناسان شهری معتقدند دولت دست شهرداری‌ها را در اداره شهر‌ها خالی گذاشته و پشت مدیران شهری را خالی کرده است. از سوی دیگر، کمبود درآمد‌ها و افزایش هزینه‌ها باعث شده است تا مدیران شهری برای تأمین منابع لازم به درآمد‌های مقطعی و غیرپایدار مانند تراکم فروشی روی بیاورند.

واقعیت ماجرا این است که چالش کمبود درآمد‌های پایدار شهری یک دعوای قدیمی بین شهرداری‌ها و دولت بوده است. تا دهه ۶۰ شهرداری‌ها از درآمد‌های ناشی از مالیات بر درآمد اشخاص سهم داشته اند.

همچنین تا سال ۱۳۶۲ شهرداری‌ها در بودجه سالانه کل کشور کمک‌های دولتی مستقیمی دریافت می‌کردند که حدود ۴۰درصد بودجه شهرداری را پوشش می‌داد، اما در سال۱۳۶۲ و در قالب تبصره بند «ب» بودجه سال ۱۳۶۳ کمک‌های شهرداری‌ها در بودجه سالانه کشور حذف شد.

از همان موقع مقرر شد که وزارت کشور به نمایندگی از دولت ظرف ۳ ماه لایحه خودکفایی شهرداری‌ها را تهیه و ظرف ۶ ماه آن‌ها را خودکفا کند، اما این اتفاق تاکنون نیفتاده است و شهرداری‌ها از همان سال تاکنون در تأمین بودجه شان تنها شدند.

در مقیاس کوچک، سرپرست‌های خانوار برای اداره زندگی روزمره شان نیازمند این هستند که بدانند اول هرماه چقدر حقوق دارند تا متناسب با همان هزینه کنند. در مقیاس کلان‌تر و در ابعاد کلان شهری مانند مشهدمقدس نیز قاعده همین است.

مدیران شهری برای اینکه بدانند کدام پروژه‌ها را آغاز کنند و چه کاری انجام دهند، باید بدانند چقدر بودجه در اختیار دارند و از همه مهم‌تر اینکه بدانند تحقق چه میزان از این بودجه حتمی است.

اگر اعتبارات حاصل از فروش دارایی‌ها و فروش پروانه ساختمان حواله به آینده‌ای نامعلوم است، درعوض درآمد‌های حاصل از عوارض نوسازی، مالیات بر ارزش افزوده و بودجه‌های دولتی شامل ارقامی است که مدیران شهری می‌دانند حتما نقد است و می‌توانند روی آن حساب جدی باز کنند.

شهردار مشهدالرضا (ع) در زمان تقدیم لایحه آلبوم بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ مشهد به شورای اسلامی شهر، یک خبر ویژه را اعلام کرد؛ اینکه در سال آینده شاهد افزایش ۶ درصدی درآمد‌های پایدار شهری خواهیم بود. بر این اساس سال آینده بیش از ۹ هزارمیلیارد تومان از سهم ۱۱ هزارمیلیاردتومانی درآمد‌های عمومی از منابع پایدار درآمدی خواهد بود.

سیدعبدا... ارجائی با اشاره به اینکه امیدواریم سهم درآمد‌های پایدار در بودجه سال ۱۴۰۱ به ۴۶ درصد برسد، گفت: یکی از موضوع‌هایی که امروز بدنه بودجه ریزی شهرداری‌ها را اذیت می‌کند، سهم درآمد‌های پایدار از بودجه است.

با توجه به این موضوع، خوش حالم که بگویم سهم درآمد‌های پایدار در بودجه سال آینده ۱۰ درصد بیشتر از دیگر شهرهاست. یعنی شهرداری مشهد در افزایش سهم درآمد‌های پایدار پیشرو است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->