شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

درآمد‌های پایدار مشهد؛ ۶ گام به جلو

  • کد خبر: ۹۷۰۸۳
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
درآمد‌های پایدار مشهد؛ ۶ گام به جلو
درآمد‌های پایدار شهرداری مشهد به ۴۶ درصد در آلبوم بودجه ۱۴۰۱ افزایش می‌یابد.

مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ سال هاست که کارشناسان شهری معتقدند دولت دست شهرداری‌ها را در اداره شهر‌ها خالی گذاشته و پشت مدیران شهری را خالی کرده است. از سوی دیگر، کمبود درآمد‌ها و افزایش هزینه‌ها باعث شده است تا مدیران شهری برای تأمین منابع لازم به درآمد‌های مقطعی و غیرپایدار مانند تراکم فروشی روی بیاورند.

واقعیت ماجرا این است که چالش کمبود درآمد‌های پایدار شهری یک دعوای قدیمی بین شهرداری‌ها و دولت بوده است. تا دهه ۶۰ شهرداری‌ها از درآمد‌های ناشی از مالیات بر درآمد اشخاص سهم داشته اند.

همچنین تا سال ۱۳۶۲ شهرداری‌ها در بودجه سالانه کل کشور کمک‌های دولتی مستقیمی دریافت می‌کردند که حدود ۴۰درصد بودجه شهرداری را پوشش می‌داد، اما در سال۱۳۶۲ و در قالب تبصره بند «ب» بودجه سال ۱۳۶۳ کمک‌های شهرداری‌ها در بودجه سالانه کشور حذف شد.

از همان موقع مقرر شد که وزارت کشور به نمایندگی از دولت ظرف ۳ ماه لایحه خودکفایی شهرداری‌ها را تهیه و ظرف ۶ ماه آن‌ها را خودکفا کند، اما این اتفاق تاکنون نیفتاده است و شهرداری‌ها از همان سال تاکنون در تأمین بودجه شان تنها شدند.

در مقیاس کوچک، سرپرست‌های خانوار برای اداره زندگی روزمره شان نیازمند این هستند که بدانند اول هرماه چقدر حقوق دارند تا متناسب با همان هزینه کنند. در مقیاس کلان‌تر و در ابعاد کلان شهری مانند مشهدمقدس نیز قاعده همین است.

مدیران شهری برای اینکه بدانند کدام پروژه‌ها را آغاز کنند و چه کاری انجام دهند، باید بدانند چقدر بودجه در اختیار دارند و از همه مهم‌تر اینکه بدانند تحقق چه میزان از این بودجه حتمی است.

اگر اعتبارات حاصل از فروش دارایی‌ها و فروش پروانه ساختمان حواله به آینده‌ای نامعلوم است، درعوض درآمد‌های حاصل از عوارض نوسازی، مالیات بر ارزش افزوده و بودجه‌های دولتی شامل ارقامی است که مدیران شهری می‌دانند حتما نقد است و می‌توانند روی آن حساب جدی باز کنند.

شهردار مشهدالرضا (ع) در زمان تقدیم لایحه آلبوم بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ مشهد به شورای اسلامی شهر، یک خبر ویژه را اعلام کرد؛ اینکه در سال آینده شاهد افزایش ۶ درصدی درآمد‌های پایدار شهری خواهیم بود. بر این اساس سال آینده بیش از ۹ هزارمیلیارد تومان از سهم ۱۱ هزارمیلیاردتومانی درآمد‌های عمومی از منابع پایدار درآمدی خواهد بود.

سیدعبدا... ارجائی با اشاره به اینکه امیدواریم سهم درآمد‌های پایدار در بودجه سال ۱۴۰۱ به ۴۶ درصد برسد، گفت: یکی از موضوع‌هایی که امروز بدنه بودجه ریزی شهرداری‌ها را اذیت می‌کند، سهم درآمد‌های پایدار از بودجه است.

با توجه به این موضوع، خوش حالم که بگویم سهم درآمد‌های پایدار در بودجه سال آینده ۱۰ درصد بیشتر از دیگر شهرهاست. یعنی شهرداری مشهد در افزایش سهم درآمد‌های پایدار پیشرو است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->