عراقچی پیام رهبر معظم انقلاب را به پوتین رساند+ویدئو رئیس سازمان برنامه و بودجه: مدیریت واحد شهری می‌تواند بار مالی دولت را کاهش می‌دهد پزشکیان: ایران و عربستان می‌توانند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشند تقدیم پیام پادشاه عربستان به رهبر معظم انقلاب+تصاویر سردار غیاثی: ارتش مظهر انضباط، تخصص و غیرت ملی است امیر قطر در دیدار با پوتین خواستار توقف کشتار در غزه شد عراقچی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) با پوتین دیدار می‌کند رئیس کمیسیون اروپا: غرب متحد مفهومی برای گذشته است بقائی: رابطه عالی ایران و روسیه بر بنیاد‌های محکم استوار است درباره امیر دریادار شهرام ایرانی | دریادلانه بر عرشه وطن رئیس سازمان انرژی اتمی: خواسته ایران، موضع بی طرفی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است ادعای مقام آمریکایی: در صورت آزادی اسرای اسرائیلی، جنگ در غزه فوراً متوقف خواهد شد رسانه صهیونیستی: خبر مذاکره ایران و آمریکا ضربه‌ای دردناک به نتانیاهو بود آغاز اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور رئیس‌جمهور (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی مضمون پیام رهبر معظم انقلاب به رئیس‌جمهور روسیه را تشریح کرد گروسی پس از دیدار با عراقچی، از عزم آژانس برای ایفای نقش سازنده در پرونده ایران خبر داد گروسی از نمایشگاه دستاورد‌های صنعت هسته‌ای ایران بازدید کرد + عکس شورای عالی هماهنگی حمل‌ونقل و ایمنی با حضور عارف تشکیل جلسه داد عراقچی: مشخص‌کننده محل مذاکرات، عمان خواهد بود | رایزنی با گروسی سازنده بود عراقچی وارد مسکو شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم همزمان با سفر عراقچی به روسیه امیر قطر عازم مسکو شد عدالت بی‌روایت، چرایی ضرورت پیوست رسانه‌ای در احکام قضایی اظهارات خصمانه سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی علیه ایران سوگند به پرچم زیبای وطن فرماندهان و کارکنان ارتش به‌مناسبت روز ارتش با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) رئیس شورای عالی استان‌ها: در مذاکرات، منافع ملی و بلندمدت را مدنظر قرار خواهند داد | مذاکرات بر مبنای سیاست‌های نظام پیش خواهد رفت مذاکرات گروسی و اسلامی در تهران آغاز شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) وزیر دفاع عربستان سعودی امروز به ایران می‌آید (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

توضیحات وزیر خارجه نروژ درباره گفت‌وگوهای سه روزه با طالبان

  • کد خبر: ۹۷۱۴۳
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۷
توضیحات وزیر خارجه نروژ درباره گفت‌وگوهای سه روزه با طالبان
آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه نروژ در پایان گفتگوهای سه روزه طالبان با نمایندگان آمریکا و اروپا در اسلو گفت، تسهیل گفتگوهایی از این دست به "هیچ وجه" به معنای مشروعیت بخشیدن به حاکمان فعلی در افغانستان را نشان نمی‌دهد و نشان دهنده "هیچ تغییری" در سیاست نروژ نیست. به گفته او "نروژ سال‌هاست که با طالبان گفتگو می‌کند."

به گزارش شهرآرانیوز؛ در بیانیه جمع بندی که وزارت خارجه نروژ پس از پایان این نشست‌ها منتشر کرده است، آمده که "مذاکرات در اسلو در پاسخ به درخواست تعدادی از نهادهای افغان و با مشورت متحدان غربی صورت گرفت."

در روزهای گذشته گروه‌هایی از مهاجران افغانستان در کشورهای مختلف غربی علیه این نشست گردهمایی‌های اعتراضی برپا کردند.

وزارت خارجه طالبان نیز امروز (چهارشنبه) بیانیه‌ای پس از پایان گفتگوهای اسلو نشر کرده است که در آن آمده که در جلسات "رو در رو" در اسلو، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان "دستاوردهای پنج ماه اخیر، سیاست‌های تازه و برنامه‌های آینده" این گروه را به نمایندگان آمریکا و اروپا تشریح کرد.

به گزارش بی.بی.سی هیأت طالبان از دولت نروژ به خاطر میزبانی این گفتگوها ابراز تشکر کرده و خواستار آزادسازی دارایی مسدود شده افغانستان از سوی آمریکا و دیگر کشورها و تداوم کمک‌های بشری به این کشور شده است.

وزیر خارجه نروژ اما گفته است که "می‌دانیم که طالبان فعالانه از منافع خود دفاع خواهند کرد و به دنبال مشروعیت هستند. یکی از دلایلی که من به عنوان وزیر امور خارجه با آنها ملاقات نکردم همین است."

او گفت: ما خواسته‌های روشنی را مطرح کرده‌ایم و اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا طالبان به گفته‌های خود عمل می‌کنند یا خیر. یکی از اصول کلیدی پشتوانه تلاش‌های صلح و آشتی نروژ، تمایل به گفتگو با همه طرف‌ها است.

در این بیانیه بیشتر سخنان آنیکن هویتفلد، وزیر امور خارجه نقل شده است. خانم هویتفلد گفته است: رو در رو، در یک مکان امن، پیام روشنی به طالبان داده شد که "گرفتن مشروعیت باید از خود افغان‌ها باشد، و این مستلزم آشتی و شکلی فراگیرتر از حکومت است."

او تاکید کرد که تنها گفتگوهای چند روزه وضعیت افغانستان را تغییر نمی‌دهد. آشتی بین افغان‌ها و ایجاد چارچوبی برای افزایش تعامل غرب با طالبان زمان می‌برد.

هویتفلد افزود:"اما گفتگوها به صورت موجی اثرگذار خواهند بود...به طالبان خاطر نشان می‌شود که برای ساختن یک افغانستان باثبات، فراگیر بودن ضروری است."

طالبان نیز خواستار ادامه گفتگوهایی مانند نشست اسلو برای "حل مسایل و همکاری نزدیکتر" شده است.

وزیر خارجه نروژ در دیدار با فعالان زن در جلسه اسلو گفته است که این زنان "برای اولین بار از زمانی که طالبان قدرت را به دست گرفتند، رو در رو با طالبان نشستند. آنها دیدگاه‌های خود را در مورد وضعیت وخیم پیش روی افغان‌ها، حقوق زنان و دختران و آینده کشورشان مطرح کردند."

روز یکشنبه نشستی هم بین هیات طالبان و شماری از افغان‌ها با پیشینه‌های مختلف شامل رهبران زن، روزنامه نگاران و افرادی که برای حفظ حقوق بشر و رسیدگی به مسائل بشردوستانه تلاش می‌کردند، برگزار شده بود.

از زمانی که طالبان در اوت سال گذشته میلادی قدرت را در این کشور به دست گرفت، برای اولین بار نمایندگانی از نهادهای مدنی افغانستان با طالبان ملاقات کردند که به گفته خانم هویتفلد "به دلایل امنیتی، چنین جلساتی نمی‌تواند در افغانستان برگزار شود."

بیانیه‌ای مشترکی ازسوی هیات طالبان و جامعه مدنی افغانستان نیز منتشر شده است که بر ادامه گفتگوهایی مانند نشست اسلو تاکید کرده‌اند.

روز دوشنبه دیدارهایی بین طالبان و نمایندگان ویژه برای افغانستان از نروژ، آمریکا و سایر کشورهای غربی برگزار شد.

نمایندگان غربی همچنین با شرکت کنندگان جامعه مدنی افغانستان نیز دیدار کردند.

نمایندگان کشورهای اروپایی و توماس وست، نماینده ویژه آمریکا برای افغانستان در کنار رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور زنان افغانستان و نمایندگان وزارت خزانه‌داری و آژانس توسعه بین المللی آمریکا (یواس‌اید) در گفتگو با هیات طالبان حضور دارند.

خانم هویتفلد گفت: "نشست‌های اینجا در اسلو فرصت خوبی برای کشورهای غربی مانند نروژ، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، آلمان و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا فراهم کرد تا آنچه را که از طالبان انتظار دارند روشن کنند."

او افزود "اگر می‌خواهیم به مردم کمک کنیم و از یک بحران انسانی بدتر جلوگیری کنیم، باید با مسئولان دوفاکتو (طالبان) در این کشور گفتگو کنیم."

افغانستان با خشکسالی، همه‌گیری کرونا، فروپاشی اقتصادی و اثرات سال‌ها درگیری دست و پنجه نرم می‌کند، حدود ۲۴ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد روبرو هستند.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، بیش از نیمی از جمعیت در زمستان امسال با قحطی مواجه خواهند شد و ۹۷ درصد از جمعیت ممکن است امسال زیر خط فقر قرار گیرند. یک میلیون کودک ممکن است از گرسنگی بمیرند.

وزیر خارجه نروژ گفته است: "ما باید از فروپاشی خدمات اساسی مانند بهداشت و آموزش جلوگیری کنیم. باید از معیشت خانواده‌ها و مردم حمایت کنیم، به این ترتیب، شمار تعداد افرادی را که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند کاهش پیدا می‌کند."

سازمان‌های امدادرسانی بشردوستانه نروژی نیز با طالبان دیدار کردند، که به گفته خانم هویتفلد "دانش گسترده‌ای" در زمینه کمک رسانی بشردوستانه دارند.

وزیر خارجه نروژ در پاسخ به انتقادهای که درمورد دعوت از طالبان به اروپا شده گفته است که "درک می‌کنیم که چنین دیداری واکنش‌هایی را برمی‌انگیزد و من کاملاً درک می‌کنم که بسیاری از مردم به سختی قبول می‌کنند که ما این جلسات را در نروژ برگزار کنیم. به خصوص کسانی که عزیزانشان را در افغانستان از دست داده اند."

او افزود که هفته گذشته، یک هیات نروژی برای گفتگو در مورد وضعیت وخیم انسانی در این کشور به کابل سفر کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->