سیده ریحانه موسوی | شهرآرانیوز - اختتامیه ششمین جشنواره فرهنگی هنری «شبیه یاس» با انتخاب آثار برتر و با هدف ارائه آثار هنری تأثیرگذار به جامعه دیروز با حضور فرمانده سپاه امام رضا (ع) و بیش از دوهزار نفر از بانوان بسیجی در مجتمع آیههای مشهد برگزار شد. این جشنواره با هدف کشف استعدادها، فعال سازی گروههای هنرمند و شکوفایی ذوق هنری بانوان دغدغهمند برای تولید آثار فاخر با محتوای ارزشی، در شش سال گذشته در استان برگزار شده است.
سردار هاشم غیاثی، فرمانده سپاه امام رضا (ع)، در این مراسم گفت: ضرورت فرهنگ و هنر بر هیچ کس پوشیده نیست. موضوعات جشنواره «شبیه یاس» نیز بیشتر درهمین باره است که امیدواریم به عنوان سپاه و بسیج فقط به برگزاری این جشنواره اکتفا نکنیم و در تقویت زیرساختها و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب و جامعه تلاش کنیم.
به گفته او، در مسیر توسعه یافتگی برخی، موضوعات اقتصادی و برخی دیگر، موضوعات سیاسی را نقطه شروع میدانند در حالی که فرهنگ، اساس توسعه یافتگی جامعه و نقطه شروع آن است.
سردار غیاثی تأکید کرد: ما توسعه یافتگی را تابع فرهنگ میدانیم و فرهنگ سرمنشأ شروع و ادامه یک جامعه و مؤثرتر از دیگر حوزه هاست و باید در جامعه اسلامی حاکم باشد.
او با بیان اینکه فرهنگ جامعه درواقع هویت و موجودیت یک جامعه را تشکیل میدهد تأکید کرد: جامعه باید در ابعاد اقتصادی، سیاسی، دفاعی و نظامی قدرتمند باشد، اما اگر فرهنگ آن دچار انحراف شود جامعهای میان تهی خواهد شد که نمیتواند دیگر حوزهها را نیز به موفقیت برساند و آنها را در تراز انقلاب اسلامی ایران شکل بدهد.
فرمانده سپاه امام رضا (ع) خراسان رضوی تصریح کرد: یکی از آرمانهای مقدس نظام انقلاب اسلامی نهادینه کردن فرهنگ دینی در همه شئون زندگی فردی و اجتماعی است و ما مانند بسیاری از جوامع غربی نبودیم که فرهنگ را به حال خود رها کنیم.
او افزود ما معتقدیم که فرهنگ نباید به حال خودش رها شود بلکه باید جهت دهی شود و از لحاظ کیفی باید مورد مدیریت قرار بگیرد، زیرا فرهنگ جهت تاریخ را تعیین میکند.
سردار غیاثی، با اشاره به اینکه باور ما بر این است که بیشترین حساسیتها باید در حوزه فرهنگ باشد، زیرا امروزه به ویژه در دو دهه اخیر تلاش دشمنان را در جنگ نرم و تهاجم فرهنگی شاهد هستیم گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تهاجم فرهنگی هشدار داده اند، که تهاجم فرهنگی یک کار آرام و بی صداست و در درازمدت تاثیرگذار خواهد بود.
او همچنین با اشاره به ۱۲ و ۲۲ بهمن و سالروز ورود امام به کشور و پیروزی انقلاب اسلامی درباره نقش امام راحل در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امام راحل دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ که حساسترین زمان بود را برای ورود خود به کشور انتخاب کردند، زیرا با فرار شاه امکان کودتا ازسوی آمریکا فراهم بود. اعلام حکومت نظامی شده بود و نیروهای رژیم پهلوی در خیابانها به صورت کامل حضور داشتند. این امکان وجود داشت که با ورود امام راحل، کشتار جمعی از طرف رژیم سابق اتفاق بیفتد و چه بسا که جان خود امام نیز در معرض خطر بود.
به گفته او، اما امام راحل با تصمیمات اعجازگونه خود این روز را برای ورود خود به ایران انتخاب کردند و وقتی که وارد کشور شدند بلافاصله با تدابیر درست و بجا دستور دادند که حکومت نظامی باید بشکند. بعد علت این امر و دستور به حکومت نظامی مشخص شد که آمریکا بنا داشت مدرسه علوی که از اماکن حساس در آن دوره بود و امام در آن مستقر بودند را بمباران کند و کشتار جمعی راه بیندازد و نگذارد که انقلاب مسیر خود را طی کند، اما به لطف خدا و مدیریت امام راحل انقلاب اسلامی ما در ۲۲ بهمن به پیروزی رسید.
رویا حیدرزاده، مسئول بسیج جامعه زنان استان خراسان رضوی، در گفتگو با شهرآرا درباره جزئیات برگزاری این رویداد گفت: با توجه به اینکه رسالت اصلی بسیج جامعه زنان ترویج کارهای فرهنگی و تربیتی است و از طرفی لزوم تأثیرگذار بودن این اقدامات را حس میکردیم، تصمیم گرفتیم تا در این زمینه از قالبهای جذاب هنری استفاده کنیم، زیرا اثر گذاری آن در مخاطب بیشتر است.
او ادامه داد: این رویداد با هدف کشف استعدادهای بانوان در سطح همگان، فعال سازی گروههای هنری و فعال کردن بانوان هنرمند در استان، با موضوعات ارزشی مانند ترویج فرهنگ فاطمی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و زن تراز انقلاب اسلامی، در دستور کار ما قرار گرفت.
به گفته او، این جشنواره به همت بسیج جامعه زنان و با مشارکت جمعی بانوان در شش قالب سرود، استندآپ کمدی، اجرا، گویندگی، تولیدات چندرسانه ای، پادکست، کلیپ و پوستر کار خود را دنبال کرده است.
حیدرزاده، با بیان اینکه، بیش از هزارو ۵۰۰ اثر در سطح دختران و بانوان جوان استان خراسان رضوی در دو سطح استانی و شهرستانی به این جشنواره راه یافت گفت: منتخبان جشنواره شهرستانی به مرحله استانی راه پیدا کردند، که از مجموع این شش قالب هرکدام یک منتخب و یک برگزیده به استان و مرحله دبیرخانه استانی معرفی شدند.
او تصریح کرد: در دبیرخانه استانی ۱۴۸ اثر به عنوان منتخب جشنوارههای شهرستانی داوری شد، که امروز آیین اختتامیه و تقدیر از همه ردهها و هنرمندانی که در این عرصه شرکت کردند برگزار شد.
مسئول بسیج جامعه زنان استان خراسان رضوی، در ادامه گفت: اختتامیه این مراسم شروعی است برای اقدام بعدی در سال ۱۴۰۱، مطالبه ما از دستگاههای متولی امر ترویج فرهنگ و هنر این است که، بستری را برای ظهور و بروز هنر بانوان این سرزمین فراهم کنند، تا زمینهای برای کشف استعدادهای جدید هنری باشد.
او با اشاره به اینکه در این مراسم از چهار بانوی اسوه صبر و مقاومت نیز تجلیل شد اظهار کرد: این چهرهها دارای پیوست فرهنگی بودند، یعنی بانوانی که برایشان کتاب نوشته شده است یا خودشان روایتگر یک کتاب بوده اند.
در پایان این مراسم از خدیجه میرشکار، اولین زن اسیر ایرانی در هشت سال دفاع مقدس، زینب عارفی، همسر شهید مدافع حرم مصطفی عارفی، مرضیه بلدیه همسر شهید مدافع حرم حسین محرابی و طوبی زرندی همسر شهید رجب محمد زاده تجلیل شد.
در بخش سرود این جشنواره، ثریا قنوتی از ناحیه مقداد رتبه برتر جشنواره را کسب کرد، فاطمه قهرویی از ناحیه عمار و نرجس مسکینی از ناحیه حمزه سیدالشهدا (ع) رتبههای منتخب را به دست آوردند.
در بخش پادکست، زهرا عفتی از ناحیه حر رتبه برتر و مریم رفیعی از ناحیه مسلم رتبه منتخب را کسب کردند.
در بخش پوستر، محدثه رمضانی از ناحیه تربت حیدریه رتبه برتر و نجمه حقیقی از ناحیه باخرز رتبه منتخب را از آن خود کردند.
در بخش اجرا و استند آپ، ساجده علیزاده از ناحیه مالک اشتر رتبه برتر و زینب فیضی از ناحیه رشتخوار رتبه منتخب را کسب کردند.
در بخش گویندگی، الینا قندهاری از ناحیه تربت حیدریه رتبه برتر و ملیکا رسیانی از ناحیه درگز رتبه منتخب را از آن خود کردند.
در بخش کلیپ، عهدیه سیاح از ناحیه بینالود رتبه برتر، زهرا قهر آزار خراسانی از ناحیه تربت حیدریه و زهرا محسنی گر از ناحیه داورزن رتبه منتخب را به دست آوردند.
از ریحانه انصاری نیز به عنوان مجری ویژه بسیج جامعه زنان استان خراسان رضوی تجلیل شد. همچنین از حمیده وحیدی روزنامه نگار فعال در حوزه بانوان و دبیر ضمیمه شهربانو یکی از ویژه نامههای روزنامه شهرآرا و مرجان شریعت، فعال عرصه خبر تجلیل شد.