برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: فعلا کمبود داروی کرونا نداریم

  • کد خبر: ۹۷۸۹۲
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: فعلا کمبود داروی کرونا نداریم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به وضعیت موجودی داروهای کرونا بیان کرد: فعلا هیچ‌گونه کمبود و مشکلی در بازار وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناصر وحدتی در پاسخ به سوالی درباره نامه اخیر این معاونت به شرکت‌های توزیع دارو مبنی بر اینکه نسبت به جذب و تهیه داروها از تهران اقدامات لازم را انجام دهند، اظهار کرد: نامه‌ای را به شرکت‌های توزیع دارو ارسال کردیم تا این شرکت‌ها داروهای مصرفی کرونا را از تهران جذب کنند و در دوران اوج پیک ششم با مشکلی در سطح شهر مواجه نشویم. این نامه به معنای کمبود داروها در حال حاضر نیست. اکنون هیچ کمبودی وجود ندارد؛ به‌عنوان مثال در موج قبلی با مشکل کمبود آمپول رمدسیویر مواجه شدیم، اما الان از این آمپول ۸۰ هزار در مشهد موجودی داریم.

وی ادامه داد: به شرکت‌ها اطلاع دادیم که برای هفته‌های آینده پیش‌بینی لازم را داشته باشند که نه‌تنها در بیمارستان‌ها بلکه در سطح غیربیمارستانی هم با کمبود دارو مواجه نشویم و شرکت‌ها موظف شدند موجودی داروهایشان را به‌روز و کامل داشته باشند. حالا این که شرکت‌ها تا چه اندازه در جذب داروها موفق باشند بستگی به شرایط دارد اما تمام تلاش‌شان را خواهند کرد که کمبودی ایجاد نشود.

۵۰۰ هزار سرم داریم

وحدتی با اشاره به کسری‌های استان در موج قبلی کرونا عنوان کرد: سِرم هم از دیگر مشکلات ما در موج پنجم بود که البته هم اکنون هم خیلی از استان‌های کشور با کمبود جدی سرم مواجه هستند، اما ما در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه سرم وجود نداریم و ۵۰۰ هزار سرم موجود است.

فعلا کمبود دارویی در بازار وجود ندارد، مگر این‌که...

وی با بیان این که «داروهای اومیکرون بیشتر در حوزه بیماران سرپایی است» درباره موجودی داروهای مربوطه خاطرنشان کرد: اصولا اومیکرون یک بیماری مشابه سرماخوردگی و در سطح سرپایی است و درصد کمی بستری می‌شوند، البته باید توجه داشت که وقتی تعداد مبتلایان زیاد باشد، طبیعتا همان درصد اندک بستری هم حجم زیادی را شامل می‌شود. فعلا در سطح داروهای سرپایی مشکلی در بازار وجود ندارد، مگر اینکه در آینده مشکل ایجاد شود.

داروهای کرونا به داروخانه‌های اطراف درمانگاه‌ها ارائه می‌شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نحوه توزیع داروهای کرونایی در داروخانه‌های سطح شهر اظهار کرد: در پیک‌های قبلی به دلیل اینکه بیمه‌ها فقط نسخه برخی داروخانه‌ها را قبول می‌کردند، دانشگاه علوم پزشکی مجبور بود که صرفا با درمانگاه‌ها و داروخانه‌های معدودی همکاری داشته باشد و مردم فقط از چند داروخانه معدود در سطح شهر می‌توانستند داروهای کرونا ار تهیه کنند؛ مثلا بیمه‌ها بیان می‌کردند که براساس قانون رمدسیویر یک داروی بیمارستانی است و نسخه‌های سرپایی را قبول نمی‌کردند و همین مساله سبب می‌شد که در حوزه رمدسیویر ازدحام ایجاد شود. براساس جلسه‌ای که در ستاد کرونا استان برگزار و تصمیم‌گیری شد، تعداد این مراکز اضافه شد تا با مشکلات موج‌های قبلی کرونا روبه‌رو نشویم.

درمانگاه‌های منتخب ۴ برابر موج قبلی است

وحدتی افزود: اکنون داروهای بیماران مبتلا به کرونا به داروخانه‌های جنب درمانگاهای منتخب ارائه می‌شود. در انتخاب درمانگاه‌ها تلاش شده تا این مراکز در تمام سطح شهر باشند و مردم برای مراجعه نیاز به تردد طولانی نداشته باشند. داروخانه‌های اطراف درمانگاه‌ها هم براساس سوابق مثبتی که در بازرسی‌های قبلی داشتند، انتخاب شده‌اند. بیمه‌ها نسخه‌های داروخانه‌ها و درمانگاه‌های منتخب که از قبل توسط دانشگاه علوم پزشکی به آن‌ها و مردم معرفی شده‌اند را می‌پذیرند. تعداد درمانگاه‌های منتخب در این موج نسبت به موج قبلی حدود چهار برابر افزایش داشته است تا در هر محله‌ای یک مرکز وجود داشته باشد.

تخلف شرکت‌های پخش دارو در حال پیگیری است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در موج‌های قبلی کرونا برخی شرکت‌های پخش دارو، داروخانه‌ها را مجبور می‌کردند تا در کنار داروهای کرونایی، اجناس دیگری هم خریداری شود و اکنون چه تدبیری برای رفع این مشکل اندیشیده شده است؟ عنوان کرد: این مشکل به موج و پیک‌های کرونایی ارتباطی ندارد و اکنون هم در بعضی موارد وجود دارد که در حال بررسی است و پیگیر آن هستیم تا برطرف شود.

کمبود آنتی بیوتیک کودکان

وحدتی درباره کمبود داروی آنتی بیوتیک کودکان در سطح شهر پاسخ داد: کمبود در این زمینه درست است و مثلا در تهیه داروی آزیترومایسین کمبود وجود دارد که باید پیگیری کنیم این مشکل و کمبود به چه دلیلی ایجاد شده است.

پزشکان برای تهیه دارو فشار نیاورند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به موج ششم کرونا و در توصیه به پزشکان گفت: به همکاران پزشک توصیه می‌کنیم که سعی کنند به بیماران آرامش دهند و بی‌جهت آن‌ها را نگران نکنند؛ مثلا در حوزه داروهایی که ضرورت ندارد و در روزهای اوج موج ممکن است در سطح بازار با کمبود همراه شوند، به مریض فشار نیاورند که حتما آن داروها را تهیه کنند؛ چراکه در نسخه‌های کرونایی، برخی داروها واجب و ضروری است اما برخی دیگر جانبی و کمکی هستند. خواهش ما از همکاران پزشک این است که شرایط را درک کنند، هر بیماری علاوه بر مشکل بیماری، باید آرامش فکری هم داشته باشد و اگر متوجه شود که نسخه یکی از داروها وجود ندارد، ممکن است فکر کند که آن داروی اصلی است درصورتی که شاید یک داروی بی‌اهمیت و کمکی باشد.

داروخانه‌های منتخب براساس نمرات بازرسی‌های قبلی انتخاب می‌شوند

وحدتی ادامه داد: در حوزه داروخانه‌ها هم ما تلاش می‌کنیم داروها را در اختیار داروخانه‌های درست‌کاری که سوابق خوبی دارند و در بازرسی‌های گذشته امتیاز بالاتری را کسب کردند قرار دهیم تا مشکل و تخلفی در آن زمینه ایجاد نشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->