جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: فعلا کمبود داروی کرونا نداریم

  • کد خبر: ۹۷۸۹۲
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: فعلا کمبود داروی کرونا نداریم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به وضعیت موجودی داروهای کرونا بیان کرد: فعلا هیچ‌گونه کمبود و مشکلی در بازار وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناصر وحدتی در پاسخ به سوالی درباره نامه اخیر این معاونت به شرکت‌های توزیع دارو مبنی بر اینکه نسبت به جذب و تهیه داروها از تهران اقدامات لازم را انجام دهند، اظهار کرد: نامه‌ای را به شرکت‌های توزیع دارو ارسال کردیم تا این شرکت‌ها داروهای مصرفی کرونا را از تهران جذب کنند و در دوران اوج پیک ششم با مشکلی در سطح شهر مواجه نشویم. این نامه به معنای کمبود داروها در حال حاضر نیست. اکنون هیچ کمبودی وجود ندارد؛ به‌عنوان مثال در موج قبلی با مشکل کمبود آمپول رمدسیویر مواجه شدیم، اما الان از این آمپول ۸۰ هزار در مشهد موجودی داریم.

وی ادامه داد: به شرکت‌ها اطلاع دادیم که برای هفته‌های آینده پیش‌بینی لازم را داشته باشند که نه‌تنها در بیمارستان‌ها بلکه در سطح غیربیمارستانی هم با کمبود دارو مواجه نشویم و شرکت‌ها موظف شدند موجودی داروهایشان را به‌روز و کامل داشته باشند. حالا این که شرکت‌ها تا چه اندازه در جذب داروها موفق باشند بستگی به شرایط دارد اما تمام تلاش‌شان را خواهند کرد که کمبودی ایجاد نشود.

۵۰۰ هزار سرم داریم

وحدتی با اشاره به کسری‌های استان در موج قبلی کرونا عنوان کرد: سِرم هم از دیگر مشکلات ما در موج پنجم بود که البته هم اکنون هم خیلی از استان‌های کشور با کمبود جدی سرم مواجه هستند، اما ما در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه سرم وجود نداریم و ۵۰۰ هزار سرم موجود است.

فعلا کمبود دارویی در بازار وجود ندارد، مگر این‌که...

وی با بیان این که «داروهای اومیکرون بیشتر در حوزه بیماران سرپایی است» درباره موجودی داروهای مربوطه خاطرنشان کرد: اصولا اومیکرون یک بیماری مشابه سرماخوردگی و در سطح سرپایی است و درصد کمی بستری می‌شوند، البته باید توجه داشت که وقتی تعداد مبتلایان زیاد باشد، طبیعتا همان درصد اندک بستری هم حجم زیادی را شامل می‌شود. فعلا در سطح داروهای سرپایی مشکلی در بازار وجود ندارد، مگر اینکه در آینده مشکل ایجاد شود.

داروهای کرونا به داروخانه‌های اطراف درمانگاه‌ها ارائه می‌شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نحوه توزیع داروهای کرونایی در داروخانه‌های سطح شهر اظهار کرد: در پیک‌های قبلی به دلیل اینکه بیمه‌ها فقط نسخه برخی داروخانه‌ها را قبول می‌کردند، دانشگاه علوم پزشکی مجبور بود که صرفا با درمانگاه‌ها و داروخانه‌های معدودی همکاری داشته باشد و مردم فقط از چند داروخانه معدود در سطح شهر می‌توانستند داروهای کرونا ار تهیه کنند؛ مثلا بیمه‌ها بیان می‌کردند که براساس قانون رمدسیویر یک داروی بیمارستانی است و نسخه‌های سرپایی را قبول نمی‌کردند و همین مساله سبب می‌شد که در حوزه رمدسیویر ازدحام ایجاد شود. براساس جلسه‌ای که در ستاد کرونا استان برگزار و تصمیم‌گیری شد، تعداد این مراکز اضافه شد تا با مشکلات موج‌های قبلی کرونا روبه‌رو نشویم.

درمانگاه‌های منتخب ۴ برابر موج قبلی است

وحدتی افزود: اکنون داروهای بیماران مبتلا به کرونا به داروخانه‌های جنب درمانگاهای منتخب ارائه می‌شود. در انتخاب درمانگاه‌ها تلاش شده تا این مراکز در تمام سطح شهر باشند و مردم برای مراجعه نیاز به تردد طولانی نداشته باشند. داروخانه‌های اطراف درمانگاه‌ها هم براساس سوابق مثبتی که در بازرسی‌های قبلی داشتند، انتخاب شده‌اند. بیمه‌ها نسخه‌های داروخانه‌ها و درمانگاه‌های منتخب که از قبل توسط دانشگاه علوم پزشکی به آن‌ها و مردم معرفی شده‌اند را می‌پذیرند. تعداد درمانگاه‌های منتخب در این موج نسبت به موج قبلی حدود چهار برابر افزایش داشته است تا در هر محله‌ای یک مرکز وجود داشته باشد.

تخلف شرکت‌های پخش دارو در حال پیگیری است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در موج‌های قبلی کرونا برخی شرکت‌های پخش دارو، داروخانه‌ها را مجبور می‌کردند تا در کنار داروهای کرونایی، اجناس دیگری هم خریداری شود و اکنون چه تدبیری برای رفع این مشکل اندیشیده شده است؟ عنوان کرد: این مشکل به موج و پیک‌های کرونایی ارتباطی ندارد و اکنون هم در بعضی موارد وجود دارد که در حال بررسی است و پیگیر آن هستیم تا برطرف شود.

کمبود آنتی بیوتیک کودکان

وحدتی درباره کمبود داروی آنتی بیوتیک کودکان در سطح شهر پاسخ داد: کمبود در این زمینه درست است و مثلا در تهیه داروی آزیترومایسین کمبود وجود دارد که باید پیگیری کنیم این مشکل و کمبود به چه دلیلی ایجاد شده است.

پزشکان برای تهیه دارو فشار نیاورند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به موج ششم کرونا و در توصیه به پزشکان گفت: به همکاران پزشک توصیه می‌کنیم که سعی کنند به بیماران آرامش دهند و بی‌جهت آن‌ها را نگران نکنند؛ مثلا در حوزه داروهایی که ضرورت ندارد و در روزهای اوج موج ممکن است در سطح بازار با کمبود همراه شوند، به مریض فشار نیاورند که حتما آن داروها را تهیه کنند؛ چراکه در نسخه‌های کرونایی، برخی داروها واجب و ضروری است اما برخی دیگر جانبی و کمکی هستند. خواهش ما از همکاران پزشک این است که شرایط را درک کنند، هر بیماری علاوه بر مشکل بیماری، باید آرامش فکری هم داشته باشد و اگر متوجه شود که نسخه یکی از داروها وجود ندارد، ممکن است فکر کند که آن داروی اصلی است درصورتی که شاید یک داروی بی‌اهمیت و کمکی باشد.

داروخانه‌های منتخب براساس نمرات بازرسی‌های قبلی انتخاب می‌شوند

وحدتی ادامه داد: در حوزه داروخانه‌ها هم ما تلاش می‌کنیم داروها را در اختیار داروخانه‌های درست‌کاری که سوابق خوبی دارند و در بازرسی‌های گذشته امتیاز بالاتری را کسب کردند قرار دهیم تا مشکل و تخلفی در آن زمینه ایجاد نشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->