توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

نشاط اجتماعی در شهر

  • کد خبر: ۹۷۹۷۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
نشاط اجتماعی در شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

در عصر حاضر و در شرایطی که فناوری، عرصه‌های مختلف زندگی و زیستی انسان‌ها را درنوردیده است، توجه به جریان شادی واقعی که روح آدمی را در کنار جسم او نوازش می‌دهد، اهمیتی ویژه یافته است. وقتی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی صعود کرد، همانند سایر موفقیت‌های ملی، مردم سراسر کشور در خیابان‌ها و معابر عمومی شهر‌های مختلف، جشن پیروزی گرفتند و به شادمانی پرداختند.

باتوجه به اینکه اصولا ما ایرانی‌ها مردمان شادی نیستیم یا اگر کسی بخواهد ما را شادمان کند، کار ساده‌ای پیش رو ندارد، این گونه اتفاقات می‌تواند فرصت مناسبی باشد که مدیریت شهری از آن برای ایجاد نشاط اجتماعی بهره گیرد. در بند «هویت شهری» سند «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت»، شهر با واژگانی همچون «امن، آرامش بخش و نشاط آور» توصیف شده است.

به معنای دیگر، شهر‌ها همانند موجودی زنده هستند که حیات و حرکت دارند و باید به این گونه نیاز‌های روحی و رفتاری نیز در بستر حیات آن‌ها توجه شود. ایجاد نشاط عمومی‌ می‌تواند در عرصه‌های مختلف کالبدی و محتوایی دنبال شود؛ به عنوان مثال «توسعه فضای سبز»، «افزایش هارمونی، آراستگی و زیبایی‌های محیطی»، «بهره مندی از معماری فاخر اسلامی ایرانی»، «ترویج اخلاق مداری، نوع دوستی و حسن خلق و احترام متقابل»، «تنظیم مناسبات انسانی با سایر عناصر اجتماعی و محیطی شامل دیگر انسان ها، حیوانات و محیط زیست»، و «بهره گیری از مناسبت‌ها و فرصت‌های شادی آفرین» از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در توسعه نشاط اجتماعی در شهر‌ها دنبال شود.

شادکامی و نشاط از خصلت‌ها و ویژگی‌هایی هستند که در زندگی اجتماعی، نقشی مهم و بنیادین دارند، به طوری که در قیاس با هر خصلت و روحیه دیگری، بیشترین سهم را در بهبود روابط اجتماعی، مناسبات عمومی و بهبود معاشرت‌ها دارند.

البته نباید از این نکته نیز غافل شد که مفهوم «نشاط اجتماعی» بسیار فراتر از چیزی است که در این نوشتار بدان پرداخته شده است. به بیان دیگر، ایجاد نشاط گسترده عمومی شامل عوامل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی است که به عنوان یکی از رسالت‌های مهم شهرداری‌ها باید به آن توجه شود.

شهروند بانشاط که از زندگی خود در شهر راضی است، خود را متعهد به حفظ محیط زیست خویش می‌داند، در فرایند‌های اداره شهر مشارکتی فعال دارد، در حفظ و توسعه شهر نقش آفرین است و حقوق مدیریت شهری را به موقع پرداخت می‌کند.

برخلاف تصور برخی ها، شریعت ما بر ایجاد نشاط عمومی تاکید می‌ورزد و براساس احادیث فراوان، مومن واقعی فردی است که شادی اش در چهره اش نمایان است، پس باید بکوشیم شهروندان، شهرداری و شهری بانشاط داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->