«کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳) امضای تفاهم‌نامه ٢ هزار میلیارد تومانی برای سامان‌دهی محور‌های ورودی مشهد مقدس
سرخط خبرها

نشاط اجتماعی در شهر

  • کد خبر: ۹۷۹۷۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
نشاط اجتماعی در شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

در عصر حاضر و در شرایطی که فناوری، عرصه‌های مختلف زندگی و زیستی انسان‌ها را درنوردیده است، توجه به جریان شادی واقعی که روح آدمی را در کنار جسم او نوازش می‌دهد، اهمیتی ویژه یافته است. وقتی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی صعود کرد، همانند سایر موفقیت‌های ملی، مردم سراسر کشور در خیابان‌ها و معابر عمومی شهر‌های مختلف، جشن پیروزی گرفتند و به شادمانی پرداختند.

باتوجه به اینکه اصولا ما ایرانی‌ها مردمان شادی نیستیم یا اگر کسی بخواهد ما را شادمان کند، کار ساده‌ای پیش رو ندارد، این گونه اتفاقات می‌تواند فرصت مناسبی باشد که مدیریت شهری از آن برای ایجاد نشاط اجتماعی بهره گیرد. در بند «هویت شهری» سند «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت»، شهر با واژگانی همچون «امن، آرامش بخش و نشاط آور» توصیف شده است.

به معنای دیگر، شهر‌ها همانند موجودی زنده هستند که حیات و حرکت دارند و باید به این گونه نیاز‌های روحی و رفتاری نیز در بستر حیات آن‌ها توجه شود. ایجاد نشاط عمومی‌ می‌تواند در عرصه‌های مختلف کالبدی و محتوایی دنبال شود؛ به عنوان مثال «توسعه فضای سبز»، «افزایش هارمونی، آراستگی و زیبایی‌های محیطی»، «بهره مندی از معماری فاخر اسلامی ایرانی»، «ترویج اخلاق مداری، نوع دوستی و حسن خلق و احترام متقابل»، «تنظیم مناسبات انسانی با سایر عناصر اجتماعی و محیطی شامل دیگر انسان ها، حیوانات و محیط زیست»، و «بهره گیری از مناسبت‌ها و فرصت‌های شادی آفرین» از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در توسعه نشاط اجتماعی در شهر‌ها دنبال شود.

شادکامی و نشاط از خصلت‌ها و ویژگی‌هایی هستند که در زندگی اجتماعی، نقشی مهم و بنیادین دارند، به طوری که در قیاس با هر خصلت و روحیه دیگری، بیشترین سهم را در بهبود روابط اجتماعی، مناسبات عمومی و بهبود معاشرت‌ها دارند.

البته نباید از این نکته نیز غافل شد که مفهوم «نشاط اجتماعی» بسیار فراتر از چیزی است که در این نوشتار بدان پرداخته شده است. به بیان دیگر، ایجاد نشاط گسترده عمومی شامل عوامل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی است که به عنوان یکی از رسالت‌های مهم شهرداری‌ها باید به آن توجه شود.

شهروند بانشاط که از زندگی خود در شهر راضی است، خود را متعهد به حفظ محیط زیست خویش می‌داند، در فرایند‌های اداره شهر مشارکتی فعال دارد، در حفظ و توسعه شهر نقش آفرین است و حقوق مدیریت شهری را به موقع پرداخت می‌کند.

برخلاف تصور برخی ها، شریعت ما بر ایجاد نشاط عمومی تاکید می‌ورزد و براساس احادیث فراوان، مومن واقعی فردی است که شادی اش در چهره اش نمایان است، پس باید بکوشیم شهروندان، شهرداری و شهری بانشاط داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->