طنین همتی|شهرآرانیوز، حسن امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستورانداران، چلوکباب، آشپزخانه، کباب و حلیمپزان مشهد، درباره محدودیتهای کرونایی که دوباره تعطیلی رستورانها را در پی داشت، گفت: در تعطیلی دوباره رستورانها که فقط اجازه توزیع غذای بیرونبر دارند، بیشترین آسیب را کارگران در آستانه سال نو میبینند.
وی تصریح کرد: گفته شده است اگر کارکنان واکسیناسیون شده باشند، تعطیل نخواهیم شد. ما هم بر این اساس موادغذایی مثل گوشت و برنج خریدیم. از طرفی هم ستاد زائران به ما گفت امسال سونامی زائر خواهیم داشت و ما هم تشویق شدیم بهشکل گسترده برای این ایام موادغذایی بخریم. ۹ تن برنج کیلویی ۹۰ هزار تومان میشود ۹ میلیون تومان. مغازهدار اینقدر که پول نقد ندارد، در نتیجه مجبور است برای خرید چک بدهد. همین امر باعث شده است هر واحد صنفی ما یکمیلیارد تومان مقروض باشد و به امید روزهای اوج مسافر موادغذایی بخرد. نمیدانستیم که در آستانه سال نو قرار است ۱۵ روز تعطیل باشیم.
بهگفته حسن امیریان، این درحالی است که اصناف شهر تهران با دو دز واکسنی که زدهاند، فعالیت میکنند. این ناهماهنگی در اعمال محدودیتها باعث دلخوری همکاران ما شده است که اگر کرونا در شهر ۱۵ میلیون نفری تهران کنترل میشود چطور در شهری ۳ میلیون نفری مهار نمیشود؟
وی اظهار کرد: بر همین اساس، ما نامهای به مسئولان تصمیمگیرنده نوشتیم و تعهدمان را برای کنترلهای هوشمند اعلام کردیم. اعلام کردیم که از پذیرش مهمانیها خودداری میکنیم و حتی کارت واکسن کارکنان و مشتریان را بررسی میکنیم. اما متأسفانه براساس جلسهای که دو روز گذشته برگزار شد، باشگاههای ورشی با استفاده از ۳۰ درصد ظرفیت به کارشان برگشتند، اما ما همچنان در زمینه فعالیت بلاتکلیفیم. امیدواریم در جلسهای که امروز برگزار میشود، فعالیت رستورانها و تالارها با اعمال کنترل بیشتر از سر گرفته شود.
امیریان گفت: اگر ما این ۱۵ روز تعطیل باشیم، باید حدود ۱۵ میلیاردو ۲۵ میلیون تومان به ۶۱۷۰ کارگر ۲۳۰ چلوکبابی حقوق پرداخت کنیم. در این ۱۵ روز که تعطیل هستیم، این دستمزد را از کجا تأمین کنیم؛ مجبوریم کارگرانمان را بیرون کنیم. با بیکارکردن کارگر، آیا شب عید سفره آنها کوچکتر نمیشود. ما در مجموع حدود ۴۰۰ واحد صنفی داریم که حدود ۸۰۰۰ کارگر میشود و مسلما این تعطیلیها بیکاری کارکنان را بهدنبال دارد.
وی یادآور شد: گفته شده است اگر دو دز واکسن بزنید، بههیچعنوان واحد صنفیتان تعطیل نمیشود، ولی متأسفانه این قول عملیاتی نشد. رستورانهای مطرح شهر مشهد بهصورت میانگین ۸۰ تا ۱۵۰ نفر نیرو دارند. با وجود این تعطیلی، کارفرما هم مجبور است ۵۰ درصد کارکنانش را بیرون کند و همین سونامی بیکاری کارگر را در مشهد بهدنبال دارد.
امیریان تصریح کرد: امیدواریم در این مصوبه تجدیدنظر شود. ما حاضریم همه شیوهنامهها را رعایت کنیم، حتی حاضریم برای هر ۱۵ واحد صنفی یک بازرس بگذاریم که نظارت کند و حتی اعلام آمادگی کردیم دستگاه کنترل کارت واکسن نصب کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از واحدهای صنفیمان در سال گذشته تحتتأثیر کرونا ۲ میلیارد تومان ضرر کرد. بهجرئت میتوان گفت بیشتر رستورانها و چلوکبابیهای مشهد در این مدت کرونا ۲۰۰ میلیون تا میلیاردها تومان وام گرفتند تا بتوانند حقوق کارگرانشان را بپردازند.
رئیس اتحادیه رستورانهای مشهد تأکید کرد: ما باید با این ویروس که دو سال است ماندگار شده است، زندگی کنیم و تنها راه آن رعایت شیوهنامههای کرونایی است. مسلما تعطیلی راهکار نیست و فقط بر زخم واحدهای صنفی نمک میپاشد.