اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد عملیات زمینی جدید ارتش رژیم صهیونیستی در شرق خان‌یونس آغاز شد گفت و گوی تلفنی نخست وزیر ژاپن با پزشکیان کمیسیون امنیت ملی مجلس با برخی گزینه های وزارت امور خارجه مخالفت خواهد کرد ظریف: آماده گفتگو مطابق با برجام هستیم تاکید نیروی پدافند هوایی بر لزوم بهره گیری بیشتر از دانش‌های بومی گفت و گوی تلفنی رئیس جمهور منتخب با رئیس جمهور قزاقستان افزایش آمار شهدای غزه به ۳۹ هزار نفر بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره رزمایش امداد و نجات دریایی ۲۰۲۴ در دریای خزر تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز، احساس ضعف و شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد سی‌ان‌ان می‌گوید که مشکلات مرتبط با سلامتی دلیل انصراف بایدن نبوده است
سرخط خبرها

رهبر جدید داعش چه کسی خواهد بود؟

  • کد خبر: ۹۸۶۹۶
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۹
رهبر جدید داعش چه کسی خواهد بود؟
پس از اعلام کشته شدن سرکرده داعش از سوی آمریکایی‌ها، گمانه‌زنی‌هایی درباره سرکرده بعدی این گروه تروریستی به گوش می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مشاور نیروهای امنیتی این کشور به خبرگزاری «رویترز» گفت، دستکم چهار گزینه برای جایگزینی «ابو ابراهیم القرشی» ۴۵ ساله وجود دارد که اعضای حلقه نزدیک افراط‌گرایان عراقی هستند که از سال ۲۰۰۳ و پس از حمله آمریکایی‌ها به این کشور شکل گرفته است.

این کارشناس عراقی گفت: «این گزینه‌ها ابو خدیجه را شامل می‌شود که آخرین نقش او در داعش سرکردگی این گروه در عراق بود. گزینه دیگر ابو مسلم نام دارد که سرکرده داعش در استان الأنبار بوده و نفر بعدی ابوصالح است که اطلاعات اندکی از وی وجود دارد ولی از افراد نزدیک به [ابوبکر] البغدادی و القرشی محسوب می‌شود».

او در ادامه گفت:‌‌ «فرد دیگری به نام ابو یاسر العیسوی نیز که گمان می‌رود هنوز زنده باشد یکی از گزینه‌های احتمالی است که بابت تجربه طولانی نظامی که دارد مهره با ارزشی تلقی می‌شود». به گفته او به احتمال زیاد العیسوی همچنان زنده بوده و «در برنامه‌ریزی حملات نظامی آزمون خود را پس داده و هزاران هوادار دارد» ولی داعش پیش از انتخاب و اعلام سرکرده جدید، پاکسازی گسترده‌ای انجام خواهد داد تا نفوذی‌ها و عوامل درز اطلاعات را حذف کنند.

از سوی دیگر سردبیر نشریه «نیو لاینز» که نتیجه تحقیقات خود درباره القرشی را نیز منتشر کرده است گفت، سرکرده جدید یک افراط‌گرای عراقی کهنه‌کار خواهد بود. او در این‌باره گفت: «اگر آن‌ها بخواهند طی هفته‌های آتی فردی را انتخاب کنند، مجبورند این فرد را از همان حلقه افراد انتخاب کنند که بخشی از گروه الأنبار بوده و از همان ابتدا خود را داعش می‌نامیدند».

رویترز به نقل از یک مقام امنیتی و یک فرمانده نظامی عراقی نوشت، البغدادی و القرشی که هردو از اعضای القاعده عراق بودند، هردو در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی زندانی نیروهای آمریکایی بوده‌اند. این در حالی است که هیچ‌کدام از جانشینان القرشی تاکنون توسط آمریکایی‌ها دستگیر نشده‌اند.

این خبرگزاری به نقل از یک مقام امنیتی عراقی نوشت: «واحدهای داعش در سوریه به‌صورت شبکه‌های گروهی منفرد عمل می‌کنند تا از هدف قرار گرفتنشان جلوگیری کنند. بنابراین باور نداریم که مرگ القرشی تأثیر به‌سزایی داشته باشد. از آنجا که آن‌ها از مدت‌ها قبل استفاده از تلفن همراه را کنار گذاشته‌اند دنبال کردن آن‌ها دشوارتر شده است».

فرمانده سابق مبارزه با تروریسم کردستان عراق به رویترز گفت برخی سران داعش می‌توانند در مسیری سرتاسر عراق تحرک داشته باشند. او در این‌باره گفت:‌ «هنگامی که حملات در ناحیه معینی افزایش می‌یابد تعجبی ندارد اگر فرد مهمی [از داعشی‌ها] وارد آن ناحیه شده باشد. خلافت شکست خورده اما داعش هرگز ریشه‌کن نشده است. اعتقاد ندارم که توانسته‌ایم کار را تمام کنیم».

یک مشاور نیروهای امنیتی عراقی گفت، سرکرده جدید داعش ممکن است اعتبار نظامی بیشتری از القرشی داشته باشد که میان داعشی‌ها بیشتر به‌عنوان یک «مغز متفکر حقوقی» شناخته می‌شد تا یک  فرد نظامی. این کارشناس عراقی گفت: «حملات و عملیات‌های این گروه ممکن است بسته به سبک وسیاق سرکرده جدید تغییر کند. سرکرده جدید ممکن است به حملات بزرگ و سنگین، استفاده از بمب و حملات انتحاری اعتقاد داشته باشد».

«آرون زلین» یکی از کارشناسان ارشد موسسه تحقیقاتی واشنگتن گفت سرکرده برای داعشی‌ها نقش بسیار مهمی دارد. او در این‌باره گفت: «هنگامی که یک رهبر این گروه کشته می‌شود، سوگند وفاداری به رهبر بعدی و یک شخص خواهد بود و نه به کل گروه».

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->