نتایج وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد + لینک نتایج توزیع اینترنتی شیرخشک و آلبومین به صورت آزمایشی در ۳ استان افزایش موارد ابتلا به مِرس در عربستان | حجاج نکات بهداشتی را رعایت کنند  معاون وزیر علوم در مشهد: از جمله ویژگی‌های شاهنامه «اعتدال» شاهنامه است آشنایی با اختلالات غده تیروئید و راه های پیشگیری از آن | تیروئید، مغز دوم بدن قتل فجیع سه کودک توسط پدر در شهرستان میانه | قاتل خودکشی کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) آلودگی هوا استان یزد را فردا (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل کرد سرقت اجباری تاوان تصادف با پورشه کرایه‌ای مرگ تلخ تاجر مقیم آلمان با اعتراف هولناک مادر: جسد را آتش زدیم ۵۰ بار قسم برای اثبات بی گناهی در پرونده قتل هشدار کمیسیون بهداشت مجلس به دولت درباره خطر فروپاشی نظام سلامت کشف ۱۸۰ میلیارد ریال دارو و ملزومات پزشکی در مشهد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه توسط هلال احمر اسامی رایس‌کیک و گرانولا‌های غیرمجاز اعلام شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) جلوگیری از ابتلای ۳۰ میلیون نفر به گواتر با اجرای برنامه ید رسانی در کشور تصویب شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی دستگیری مکانیک ماهر به اتهام دله دزدی در خیابان‌ها | مهندس اخراجی، سارق شد  روایتی از اهدای عضو و وداع خانواده‌ها با عزیزانشان | دگر عضو‌ها را  نماند قرار تشکیل تیم پژوهشی برای اصلاح ساختار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آیا دریافتی‌های بازنشستگان تغییر می‌کند؟ سه سال حسرت بازنشستگان برای یک سفر زیارتی به مشهد | وقتی «هتل‌های بی‌ستاره» هم سهم بازنشستگان نیست! آخرین تصمیمات سازمان بهزیستی برای افزایش مستمری معلولان (۴ خرداد ۱۴۰۴) فروش اینترنتی دارو خارج از «سامانه مرجع» تخلف است استفاده از دوربین‌های چهره‌نگار برای شناسایی سارقان تأثیرات منفی قابل‌توجه سیگار الکترونیک بر سلامت دهان و دندان آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان پنجاب بر اثر طوفان شدید پاکستان | تعداد مصدومان به ۹۲ نفر رسید (۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به مالکیت منابع طبیعی بازگشت مراسم تشییع پیکر ناصر قفلی، فردا (۵ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود دریافت فیش حقوقی اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی + لینک سایت کشف و معدوم‌سازی بیش از ۵۲ تن کالای قاچاق در مشهد پیام تسلیت وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور
سرخط خبرها

میزان احتمال ابتلای مجدد به اومیکرون چقدر است؟

  • کد خبر: ۹۸۹۷۶
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۷
میزان احتمال ابتلای مجدد به اومیکرون چقدر است؟
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ممکن است فردی که به اومیکرون مبتلا شده بار دیگر به همان سویه یا انواع احتمالی که شاید در آینده ظاهر شوند مبتلا شود. ولی تمام این موارد به تعداد آنتی بادی های خنثی کننده بدن بستگی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا ناجی در پاسخ به این سوال که آیا آلوده شدن مجدد به ویروس کرونا بستگی به مقدار آنتی بادی های خنثی کننده در فرد دارد یا خیر؟ اظهار داشت: اگر مقدار این آنتی بادی ها کم باشد، احتمال عفونت مجدد بسیار است، اما در کل اومیکرون به دلیل سرایت پذیری بالا اکثریت افراد را آلوده می کند؛ زیرا می تواند از مصونیتی که ممکن است داشته باشیم چه از طریق واکسیناسیون یا عفونت قبلی با واریانت های قبلی فرار کند.

وی توضیح داد: همچنان اطلاعات زیادی درباره اومیکرون وجود ندارد، اما دانش ما در مورد واریانت غالب دلتا می تواند به درک واریانت های جدید کمک کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: تنها گزینه برای دانستن این که آیا یک فرد در معرض خطر عفونت مجدد است یا خیر، تنها به میزان آنتی بادی وابسته است، اما باید توجه داشته باشیم که این روش اندازه گیری با آزمایش های متداول انجام نمی شود و فقط در چارچوب پروژه های تحقیقاتی می گنجد.

به گفته ناجی با گذشت زمان پس از عفونت و کاهش فعالیت پاسخ ایمنی، خطر ابتلا به عفونت های مجدد افزایش می یابد؛ زیرا مقدار آنتی بادی های خنثی کننده نیز در بدن کاهش پیدا می کند، به همین دلیل است که افراد مبتلا به عفونت نیز باید مدتی پس از ابتلا به کرونا واکسینه شوند.

وی افزود: اطلاعاتی بر این مبنا وجود دارد که از میان مبتلایان به کرونا، واکسیناسیون محافظت بیشتری در برابر عفونت مجدد ایجاد می کند، همین موضوع در مورد افراد واکسینه شده که آلوده نشده اند نیز اتفاق می افتد، زیرا با گذشت زمان آنتی بادی های خنثی کننده آنها نیز از بین می رود. به همین دلیل است که برای افزایش میزان آنتی بادی ها و کاهش خطر عفونت، از دز بوستر یا یادآور استفاده می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان کرد: اگر واریانت جدیدی از ویروس ظاهر شود که بتواند از مصونیت ایجاد شده توسط اومیکرون یا واکسن های موجود فرار کند، احتمال عفونت مجدد هم می تواند افزایش یابد، همانطور که در هفته های اخیر مشاهده کردیم؛ سویه اومیکرون خطر عفونت مجدد را افزایش داده است.

ناجی تاکید کرد: مطالعات علمی نشان می دهد با افزایش خطر عفونت مجدد بین پنج تا ۶ برابر بیشتر از نوع دلتا مواجه هستیم. به همین دلیل پایش واریانت های جدید کرونا ضروری است و برای پیشگیری از ورود اومیکرون به سلول ها، می دانیم مقادیر بیشتری از آنتی بادی های خنثی کننده مورد نیاز است. این موضوع یکی از دلایلی است که چرا مطالعات بالینی با واکسن هایی که به طور خاص برای اومیکرون طراحی شده اند، آغاز شده است.

وی با تاکید بر اهمیت پایش واریانت های جدید خاطرنشان کرد:‌ در آینده نمی توان احتمال بروز واریانت های دیگر کرونا را که بیشتر از اومیکرون قابل انتقال هستند و از ایمنی فرار می کنند رد کرد. 

ناجی با بیان این که احتمال عفونت های مجدد به سویه های مختلف کرونا واقعی و دور از تصور نیست، افزود: باید توجه داشته باشیم که خطر بستری شدن در بیمارستان یا ابتلا به بیماری شدید از لحظه ای که بر یک عفونت طبیعی کرونایی غلبه می کنیم یا به طور کامل واکسینه می شویم، به شدت کاهش می یابد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ایمنی سلولی و هومورال در برابر ویروس کرونا برای جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر، مساله کلیدی است.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ناجی تاکید کرد: با آنکه واکسیناسیون نمی تواند به طور کامل از عفونت های مجدد سویه های مختلف کرونا پیشگیری کند، اما می تواند از مرگ افراد آلوده در مقیاس جهانی جلوگیری کند. 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->