مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟
سرخط خبرها

میزان احتمال ابتلای مجدد به اومیکرون چقدر است؟

  • کد خبر: ۹۸۹۷۶
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۷
میزان احتمال ابتلای مجدد به اومیکرون چقدر است؟
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ممکن است فردی که به اومیکرون مبتلا شده بار دیگر به همان سویه یا انواع احتمالی که شاید در آینده ظاهر شوند مبتلا شود. ولی تمام این موارد به تعداد آنتی بادی های خنثی کننده بدن بستگی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا ناجی در پاسخ به این سوال که آیا آلوده شدن مجدد به ویروس کرونا بستگی به مقدار آنتی بادی های خنثی کننده در فرد دارد یا خیر؟ اظهار داشت: اگر مقدار این آنتی بادی ها کم باشد، احتمال عفونت مجدد بسیار است، اما در کل اومیکرون به دلیل سرایت پذیری بالا اکثریت افراد را آلوده می کند؛ زیرا می تواند از مصونیتی که ممکن است داشته باشیم چه از طریق واکسیناسیون یا عفونت قبلی با واریانت های قبلی فرار کند.

وی توضیح داد: همچنان اطلاعات زیادی درباره اومیکرون وجود ندارد، اما دانش ما در مورد واریانت غالب دلتا می تواند به درک واریانت های جدید کمک کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: تنها گزینه برای دانستن این که آیا یک فرد در معرض خطر عفونت مجدد است یا خیر، تنها به میزان آنتی بادی وابسته است، اما باید توجه داشته باشیم که این روش اندازه گیری با آزمایش های متداول انجام نمی شود و فقط در چارچوب پروژه های تحقیقاتی می گنجد.

به گفته ناجی با گذشت زمان پس از عفونت و کاهش فعالیت پاسخ ایمنی، خطر ابتلا به عفونت های مجدد افزایش می یابد؛ زیرا مقدار آنتی بادی های خنثی کننده نیز در بدن کاهش پیدا می کند، به همین دلیل است که افراد مبتلا به عفونت نیز باید مدتی پس از ابتلا به کرونا واکسینه شوند.

وی افزود: اطلاعاتی بر این مبنا وجود دارد که از میان مبتلایان به کرونا، واکسیناسیون محافظت بیشتری در برابر عفونت مجدد ایجاد می کند، همین موضوع در مورد افراد واکسینه شده که آلوده نشده اند نیز اتفاق می افتد، زیرا با گذشت زمان آنتی بادی های خنثی کننده آنها نیز از بین می رود. به همین دلیل است که برای افزایش میزان آنتی بادی ها و کاهش خطر عفونت، از دز بوستر یا یادآور استفاده می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان کرد: اگر واریانت جدیدی از ویروس ظاهر شود که بتواند از مصونیت ایجاد شده توسط اومیکرون یا واکسن های موجود فرار کند، احتمال عفونت مجدد هم می تواند افزایش یابد، همانطور که در هفته های اخیر مشاهده کردیم؛ سویه اومیکرون خطر عفونت مجدد را افزایش داده است.

ناجی تاکید کرد: مطالعات علمی نشان می دهد با افزایش خطر عفونت مجدد بین پنج تا ۶ برابر بیشتر از نوع دلتا مواجه هستیم. به همین دلیل پایش واریانت های جدید کرونا ضروری است و برای پیشگیری از ورود اومیکرون به سلول ها، می دانیم مقادیر بیشتری از آنتی بادی های خنثی کننده مورد نیاز است. این موضوع یکی از دلایلی است که چرا مطالعات بالینی با واکسن هایی که به طور خاص برای اومیکرون طراحی شده اند، آغاز شده است.

وی با تاکید بر اهمیت پایش واریانت های جدید خاطرنشان کرد:‌ در آینده نمی توان احتمال بروز واریانت های دیگر کرونا را که بیشتر از اومیکرون قابل انتقال هستند و از ایمنی فرار می کنند رد کرد. 

ناجی با بیان این که احتمال عفونت های مجدد به سویه های مختلف کرونا واقعی و دور از تصور نیست، افزود: باید توجه داشته باشیم که خطر بستری شدن در بیمارستان یا ابتلا به بیماری شدید از لحظه ای که بر یک عفونت طبیعی کرونایی غلبه می کنیم یا به طور کامل واکسینه می شویم، به شدت کاهش می یابد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: ایمنی سلولی و هومورال در برابر ویروس کرونا برای جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر، مساله کلیدی است.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ناجی تاکید کرد: با آنکه واکسیناسیون نمی تواند به طور کامل از عفونت های مجدد سویه های مختلف کرونا پیشگیری کند، اما می تواند از مرگ افراد آلوده در مقیاس جهانی جلوگیری کند. 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->