یک جامعه‌شناس: مسئله وطن بسیار مهم است | نقطه قوت ایران، مردم هستند رئیس سازمان محیط زیست: نباید از خسارات زیست‌محیطی جنگ غافل شویم آسیب گسترده سیل در تایلند (۷ تیر ۱۴۰۴) معاون آموزش متوسطه آموزش‌ و پرورش: واحدهای آموزشی باید به هوش مصنوعی مجهز شوند پیش‌بینی هواشناسی کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور چند نکته مهم درباره سلامت سالمندان هشدار سازمان تأمین اجتماعی درخصوص کلاهبرداری از پزشکان تشدید نظارت بازرسان بهداشتی در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ انجام ۱۰ پرواز از مدینه به مشهد در روز جاری (۶ تیر ۱۴۰۴) فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آمار عجیب از روستاگردی ایرانی‌ها

  • کد خبر: ۹۹۱۱
  • ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۶
آمار عجیب از روستاگردی ایرانی‌ها
بیش از ۹۵ درصد مسافرت‌های گردشگران داخلی کشور به سمت روستا‌ها و مناطق طبیعی شهر‌های کوچک است.
رَزان - این آماری است که، ولی تیموری، معاون گردشگری کشور، روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد. او در گفت وگویی مفصل با این خبرگزاری به تشریح سیاست‌های وزارتخانه گردشگری پرداخت و در این میان آمار‌هایی بیان کرد که قدری عجیب می‌نماید.

آمار نودوپنج درصدی سفر ایرانی‌ها به سمت روستا‌ها و شهر‌های کوچک یکی از این آماری است که از دو نقطه نظر درخور بحث است. احتمالا این آمار بیشتر به واسطه ظرفیت اقامتگاه‌های بوم گردی ایجاد شده در روستا‌ها و استقبال از آن‌ها بیان شده است که در این صورت نیز غیرطبیعی می‌نماید. آن هم در حالی که بیشتر روستا‌های ایران ناشناخته اند و اقامتگاه‌های بوم گردی ایجاد شده در آن‌ها نیز اغلب به سیستم جامع رزرواسیون اینترنتی متصل نیست، اگر هم متصل باشد، به دلیل جامع نبودن اطلاعات نحوه آمارگیری از آن‌ها نمی‌تواند دقیق و جامع باشد.

یکی دیگر از آمار‌های درخور تأمل اعلام شده از سوی معاون گردشگری کشور در گفتگو با خبرگزاری فارس، بیان آماری از درآمد حاصل از حضور گردشگران خارجی در ایران است. او بر اساس عدد اعلام شده از سوی سازمان جهانی گردشگری درآمد حاصل از حضور گردشگران خارجی در کشور را ۱۴۸۵ دلار معادل ۲۵ بشکه نفت اعلام کرده و بر همین اساس عدد حاصل از حضور گردشگران در سال گذشته و ۷ ماه امسال را ضربدر ۱۴۸۵ دلار کرده است. حال آنکه اساسا عدد اعلام شده از سوی سازمان جهانی یک برآورد کلی برای کشور‌های منطقه جنوب غرب آسیا همچون: پاکستان، کامبوج و بنگلادش و... است و قطعا برای کشور‌های مختلف متفاوت خواهد بود. در ایران نیز با توجه به ارزش کم پول ملی در مقابل دلار نسبت به سایر کشور‌های منطقه قطعا این رقم پایین‌تر و درآمد حاصله نیز کمتر خواهد بود. از سوی دیگر گردشگران خارجی که به ایران می‌آیند نیز از کشور‌های همسایه اند و بیشتر با هدف زیارت وارد کشور می‌شود که به نسبت گردشگران اروپایی، در سفر کمتر خرج می‌کنند. هرچند که به دلیل نبود حساب‌های اقماری این رقم را نمی‌توان به صورت دقیق در ایران بیان کرد. البته معاون گردشگری کشور نیز بر این موضوع اذعان می‌کند و در این گفتگو از آغاز به کار حساب‌های اقماری در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد. حساب‌های اقماری گردشگری که جایگاه گردشگری در اشتغال و درآمدزایی را مشخص می‌کند، نوعی شبکه است که هزینه کرد گردشگران و ارتباط آن با اشتغال را ایجاد خواهد کرد و، چون هزینه‌های آن متنوع است باید به حساب‌های ملی وصل شود و در تولید ناخالص ملی و نقش درآمدی که دارد، مشخص باشد. به گفته، ولی تیموری: «اکنون تنها راه سامان بخشی به آشفتگی‌های بخش آمار و ارقام گردشگری این است که حساب‌ها و درآمد‌های گردشگری مشخص شود.» البته او در این مصاحبه از زمان دقیق راه اندازی این حساب‌ها خبری نداده است.

آغاز تدوین نقشه راه گردشگری کشور برای افق ده ساله با همکاری مشاوران یونسکو از دوم آذرماه و رونمایی از آن در دهه فجر از دیگر خبر‌های خوبی است که تیموری در مصاحبه خود اعلام کرده است. او همچنین از نیاز به ایجاد نظام جامع آموزشی گردشگری و مذاکره با وزارت علوم در این باره خبر داده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->