به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت که درخواست اکثر شهروندان افغانستان که متقاضیان ویزای بشردوستانه آمریکا هستند، رد شده و تنها تعداد انگشت شماری از درخواستها مورد بررسی قرار گرفته است.
این روزنامه به نقل از شریف عزیزی، مترجم سابق نیروهای ویژه آمریکایی نوشته است که درخواست پناهندگی خانواده او که پس از تسلط طالبان بر کابل از افغانستان فرار کردهاند، رد شده است.
عزیزی که در حال حاضر در سن خوزه، کالیفرنیا زندگی میکند، به این روزنامه گفت: «همه گواهیهای تقدیری که دریافت کردم، تمام قولهایی که گرفتیم، به نظر یک دروغ بزرگ است.»
به نوشتهی نیویورک تایمز، سال گذشته، زمانی که طالبان کابل را تصرف کردند، اعضای خانواده عزیزی که از آخرین پروازهای تخلیه آمریکا جا ماندند، به پاکستان گریختهاند.
مقامهای امنیتی ایالات متحده که به تنظیم مدارک خروج آنها کمک کرده بودند به خانواده عزیزی اطمینان داده بودند که میتواند برای برنامهای که برای تسریع ورود به ایالات متحده برای افرادی که با شرایط اضطراری روبهرو هستند درخواست دهد؛ اما ماهها پس از ارسال درخواست، آنها پاسخ رد دولت آمریکا را دریافت کردهاند.
هزاران نفر از متحدان و همکاران نیروهای خارجی که از پروازهای تخلیه جا ماندهاند و در افغانستان مخفی شدهاند یا به طور غیرقانونی در کشورهای همسایه زندگی میکنند، منتظر انتقال به آمریکا هستند. با گذشت شش ماه از خروج آمریکا، این افراد منتظر بررسی پروندههایشان هستند.
به نوشته نیویورک تایمز، از ۴۳ هزار درخواست ویزای بشردوستانه که سازمان مهاجرت آمریکا از جولای ۲۰۲۱ دریافت کرده است، کمتر از دو هزار آن بررسی شده و تا ۱۱ فوریه حدود یک هزار و ۵۰۰ مورد رد و ۱۷۰ مورد تایید شده است.
این درحالی است که هزاران نفری که در جریان عملیات تخلیه به پایگاههای آمریکا در کشورهای منطقه انتقال داده شدهاند، میگویند که در بیسرنوشتی بهسر میبرند و خواستار تسریع روند انتقالشان هستند. چندی پیش مهاجران افغانستان در امارات متحده عربی دست به اعتراض زده بودند.
منبع: فارس