حکم ناخن بلند

در این ستون به پرسش های شما درباره حکم مسائل مختلف از نظر شرعی پاسخ خواهیم داد. شما مخاطبان گرامی می توانید با ارسال پیامک پرسش های خود به شماره 30007289 با ما در ارتباط باشید.

 پرسش اول: آیا بلندکردن ناخن برای غسل و وضو اشکال دارد؟ پرسش دوم:‌ اگر ناخن‌های انگشتان دست یک خانم (بدون اینکه تزیین شده باشد) بلند باشد، باید از نامحرم پوشیده شود؟

  آیت‌ا...العظمی خامنه‌ای: 
صرف بلندبودن ناخن، مانعی برای وضو محسوب نمی‌شود و موجب بطلان آن نیست، اما اگر زیر آن مقدار از ناخن که از حد معمول بلندتر است، مانعی باشد، باید برطرف شود.
صرف بلندگذاشتن ناخن اشکالی ندارد. در روایات توصیه شده است که خانم‌ها اندکی از ناخن خود را بلند نگه دارند و آقایان ناخن را کوتاه کنند. در روایتی از پیامبر گرامی اسلام(ص) رسیده است: «قال للرجال قُصُّوا اظافیرکم و للنساء اُتْرُکْنَ فانه اَزْینْ لَکُنَّ»؛ «به مردان فرمود ناخن‌های خود را کوتاه کنید و به زنان فرمود ناخن‌های خود را بلند نگه دارید که برای شما زیبا‌تر است»(کافی۶-۴۹۲). البته به شرطی که ناخن بلند خانم انگشت‌نما و غیرمتعارف نباشد. در این صورت باید از دید نامحرم پوشاند.

  آیت‌ا...العظمی سیستانی:
اگر زیر ناخن فرد مانع یا آلودگی و چرک باشد که مانع از رسیدن آب به بدن است، چنانچه ناخن کوتاه باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن بلند باشد، باید مانع زیر آن مقدار از ناخن را که بلندتر از معمول است و جزء ظاهر شمرده می‌شود، برطرف نماید. اما اگر ناخن را بگیرد و آلودگی و مانع در ظاهر انگشت باشد، باید برای وضو آن را برطرف کند.
لازم نیست.

  آیت‌ا...العظمی مکارم‌شیرازی:
اگر زیر ناخن کمى آلودگی و چرک باشد، غسل اشکال ندارد، ولى بهتر است آن را تمیز کند، اما اگر ناخن را بگیرد، باید آن چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است، برطرف کند و نیز اگر ناخن بیش از حد معمول بلند باشد و آلودگی زیر آن مانع رسیدن آب است، باید آن را برطرف سازد.
برای زن‌ها در حد معقول مانعی ندارد، ولی برای مردان بهتر ترک آن است. ‌

  آیت‌ا...العظمی تبریزی:
بلندگذاشتن ناخن برای مردان مکروه است و اگر زیر ناخن مقداری چرک و آلودگی جمع شود که مانع وصول آب شود، برای وضو و غسل اشکال دارد.

پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->