نقش حماسه بر بوم نقاشی

نقاشان مطرح مشهدی در کارگاهی یک روزه درباره جبهه مقاومت، اثر تولید کردند

 ریحانه موسوی
 «تجسم حماسه» نام رویدادی است که پنجشنبه ای که گذشت، با اجرای زنده نقاشی هنرمندان برجسته شهرمان در حوزه هنری استان خراسان رضوی برگزار شد.این کارگاه هنری به موضوع شهادت سیدحسن نصرا... و «عملیات وعده صادق۲» اختصاص داشت و هنرمندانی همچون علیرضا خالقی، محسن اسدی، 
محمدرضا میری و احمد منصوب به خلق اثر در این زمینه پرداختند. درکنار آ ن ها نیز هنرمندان جوان و نوجوان حضور داشتند تا با تماشای آثار از تجربیات این استادان بزرگ استفاده کنند. در حاشیه برگزاری این کارگاه هنری، به سراغ رئیس حوزه هنری استان و هنرمندان حاضر در این رویداد رفته ایم و با آن ها گفت وگو کرده ایم.

 

با قلمی کوچک، در راه مقاومت
علیرضا خالقی، نقاش پیشکسوت انقلاب اسلامی، درباره این رویداد گفت: این برنامه بزرگداشتی به یادبود سیدحسن نصرا... است. به پاسداشت مبارزه های این شهید بزرگوار در سال های گذشته، ما وظیفه خود دانستیم با کاری کوچک، یک اثر هنری خلق کنیم تا شاید بتواند برای جوانان آینده تأثیرگذار باشد.
وی افزود: من درحال کشیدن چهره شهید سیدحسن نصرا... هستم. سبک کارم با اکریلیک است و رنگ ها به صورت امپرسیونیسم کار شده است. بعد از پایان کار، رنگ به سرعت خشک می شود و قابل استفاده است. امیدواریم بتوانیم با همین قلم کوچک خود، قدم کوچکی در این راه برداریم.
این هنرمند، جنگ در نظام جمهوری اسلامی ایران را حرکتی معنوی و فرهنگی دانست و بیان کرد: جنگ ما به آن معنایی که رژیم صهیونسیتی انجام می دهد، نیست. چند شب پیش وقتی موشک های ما به اسرائیل رفت، بارها اعلام شد که ما با مردم عادی کاری نداریم و بعضی مناطق نظامی را که در حال ضربه زدن هستند، هدف قرار می دهیم. این شیوه با اقدامات رژیمی که به هیچ چیز حتی بیمارستان هم رحم نمی کند و به هر روشی فقط به بقای خود فکر می کند، متفاوت است.
خالقی در پایان یادآوری کرد: بعد از عملیات «وعده صادق۲»، مردم کشورهای مظلوم لبنان و فلسطین از ما شادتر بودند، اما این اقدام تنها یک سیلی کوچک به اسرائیل بود، بعد از این همه ظلمی که به مردم مظلوم فلسطین روا داشتند.


نگاه هنرمندانه به چهره مهربان سیدحسن
محمدرضا میری، نقاش مشهدی و از چهره های هنر انقلاب اسلامی، نیز درباره اثر خود بیان کرد: از چهره های فرماندهان نظامی، یک شناخت خاص در دنیا وجود دارد. ویژگی فرماندهان جبهه حق، همیشه این بوده است که جمع بین اضداد هستند. یعنی فقط با تاکتیک جنگی، شجاعت، صلابت، شهامت و ابهت شناخته نمی شوند، بلکه ویژگی های دیگری نیز در آن ها هست. شهید سیدحسن نصرا... جزو یکی از این چهره ها بود و ما هم زمان می توانستیم نورانیت، معنویت و عطوفت را در او ببینیم . ما خود در فرهنگ دفاع مقدس از این چهره ها کم نداشته ایم و با چنین چهره هایی آشنا هستیم. شاید بسیاری از مخاطبان جهانی هنوز چنین شخصیتی را زیاد تجربه نکرده باشند. نقاشی من نگاهی به آن چهره عطوف، سیدحسن نصرا...، است. در ذهن و فکر او یک فلسطین آزاد و خرم با بچه های خوشحال که در حال بازی هستند، دیده می شود و درواقع خواستم به آن وجه از شخصیت او اشاره کنم.
وی افزود: چهره هایی همچون سیدحسن نصرا... اسطوره هستند و ما باید آن ها را درست روایت کنیم. بعضی ها اسطوره سازی می کنند، اما ما اسطوره های خود را داریم که نمی توانیم خوب آن ها را روایت کنیم. به نظرم خلق اثر بلاواسطه درحالی که آن خالق و هنرمند سعی کند خود را کنار بگذارد و تا جایی که می تواند، واقعیت این شخصیت ها را روایت کند، خودبه خود باعث می شود مخاطب این اسطوره ها را بشناسد.
میری از دست دادن این چهره ها را خسارت بزرگی دانست که جبران شدنی نیست و ادامه داد: قطعا پیروزی های بزرگ، هزینه های بزرگ دارد و این هزینه های بزرگی که ما می دهیم، بشارتی است به اینکه ما توفیقات و پیروزی های بزرگی را در جبهه حق به دست خواهیم آورد که باعث التیام ماست؛ همان طور که بسیاری از بزرگان دین ما از سیدالشهدا(ع) گرفته تا همه شهدا، وجودهای ارزشمندی بودند که از دست دادنشان خسارت بوده است. اما اگر از نگاه آخرتی بنگریم، می بینیم هزینه هایی هستند که برای پیروزی ها و توفیقات بزرگ و رشد بشر پرداخت کرده ایم.


تداعی سال ها مجاهدت و ایستادگی در قاب نقاشی
احمد منصوب، دیگر هنرمند حاضر در کارگاه، درباره اثر خود توضیح داد: این کار پرتره سیدحسن نصرا... است که با تکنیک اکریلیک و در ابعاد ۸۰ در ۱۲۰ به سبک رئال در حال اجراست. در عکسی که من انتخاب کردم، جدیت، صمیمیت، صلابت، نگاه و امید به آینده متجلی بود و در آن از رنگ های گرم استفاده کردم. این عکس، تداعیگر سال ها مجاهدت و ایستادگی این شهید بزرگوار است.وی با بیان اینکه خبر شهادت سیدحسن نصرا... بسیار سنگین بود و از دست دادن او هنوز برای من باورپذیر نیست، اظهار کرد: این شهید برای همه مردم و دوستداران او و خط مقاومت، سمبل ایستادگی مستقیم در مقابل اسرائیل جنایتکار و پلید است. در یک سال گذشته مشخص شد که اسرائیلی ها چه جانوران خون آشامی هستند که به هیچ حدومرز انسانی و اخلاقی پایبند نیستند. آن ها بیمارستان ها، مدارس، مساجد و به خصوص زنان و کودکان معصوم را آماج گلوله های سهمگین خود قرار دادند. اینجا عظمت این شهید بیشتر مشخص می شود و در غم از دست دادن او اندوهگین هستیم.وی اجرای اثر هنری و حضور در کارگاه یادشده را ادای دین، تسکین دهنده آلام و دردها و تجدید بیعت با خط سرخ شهید نصرا...، خط مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و جنایت دشمن دانست و گفت: قطعا با ضریب دادن و کار رسانه ای، این آثار می توانند ماندگاری خود را حفظ کنند و رسانه می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند. این کارها آثاری نیست که به حضورشان در یک گالری یا نمایشگاه اکتفا کنیم و هرچه بیشتر در رسانه منتشر شود و در معرض دید همگان قرار بگیرد، قطعا اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.منصوب با دادن پیشنهادی درباره راه اندازی موزه ویژه هنرهای تجسمی حوزه مقاومت اسلامی، بیان کرد: با این اقدام، آثاری که در راستای جبهه بزرگ مقاومت خلق می شود و برای نسل های بعدی بسیار اثرگذار است، باید در آن موزه نیز حس شود. این آثار از نظر دیدگاه ها و نگاه های هنری، قابل ارزیابی و از نظر پیام و محتوا بسیار ارزشمند است و به فراخور زمان، دائم می تواند در معرض دید قرار بگیرد و بر مخاطب به خصوص جوانان تأثیر بگذارد.

 

ماندگاری لحظه های ناب با  هنر
رئیس حوزه هنری استان در حاشیه برگزاری این برنامه، در گفت وگو با خبرنگار شهرآرا گفت: باتوجه به شهادت سیدحسن نصرا...، پرچمدار مقاومت و رهبر بزرگ حزب ا... لبنان، و درپی عملیات «وعده صادق۲» که همان حمله طوفان گونه نیروهای اسلام به رژیم صهیونیستی بود، با تعدادی از استادان نقاشی شهرمان در حوزه هنری استان دورهم جمع شده ایم تا هنرمندان در این زمینه به خلق اثر نقاشی بپردازند.
مجید عسکری با اشاره به هیجانات جامعه ایران اسلامی، بیان کرد: برای ثبت این لحظه ها و برای اینکه این حال وهوا در قالب هنر ماندگار شود، نیاز است هنرمندان را دورهم جمع کنیم تا با محوریت این اتفاقات، اثر خلق کنند.
وی تصریح کرد: جمعی از استادان همچون علیرضا خالقی که از استادان برجسته نقاشی هنر انقلاب و از پیشکسوتان ماست ، محمدرضا میری از هنرمندان برجسته شهرمان و چهره برجسته هنر انقلاب اسلامی، احمد منصوب که تصاویر خلق شده اش از شهدا، در سطح شهر بارها دیده شده است و محسن اسدی که از نقاشان خوب شهر ماست، دورهم جمع شده اند و آثاری را خلق می کنند که بی شک ماندگار خواهد شد.
عسکری با اشاره به اینکه ما در حوزه هنری تصمیم گرفته ایم به صورت مستمر این فرایند را ادامه دهیم، نقطه قوت این اتفاق را حضور هنرمندان جوان و نوجوان درکنار استادان پیشکسوت خواند و افزود: در این کارگاه بر تجربه هنرمندان جوان افزوده می شود. رویکرد حوزه هنری این بوده است که با حضور استادان و هنرمندان جوان و همچنین با برگزاری کارگاه و پاتوق هنری، ضمن خلق اثر موجب رشد هنر انقلاب اسلامی در شهرمان شود.
وی در پایان یادآوری کرد: ما درحال رایزنی با مجموعه های مختلف اعم از آستان قدس رضوی، شهرداری و... هستیم تا این آثار در فضاهایی که مخاطب بیشتری حضور دارد، نمایش داده شود.

پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->