نجمه موسویزاده| از وقتی شوراهای اجتماعی محلات شکل گرفت تا امروز، بخشی از خلأ ارتباط مردم با شهرداری پر شد، بهطوریکه اعضای شوراهای اجتماعی که همان ساکنان، کسبه، جوانان و بانوان هستند، با عضویت در این تشکل تلاش کردند مشکلات، درخواستها و موضوعات محله خود را به گوش مدیران شهری برسانند و در راستای آبادانی محله خود کوشیدند.
با رویکارآمدن پنجمین دوره شورای اجتماعی محلات، با منتخبانی گفتوگو کردیم که در دوره گذشته نیز عضو شورا بودند تا از اقدامات و ضعفها و قوتهای تشکل مردمی محله خود بگویند.
ساماندهی کوچه امامخمینی 74
حسین فرازآمد، عضو شورای اجتماعی محله امامرضا(ع )
پنج سال است عضو شورای اجتماعی هستم. در این مدت ازطریق مصوبات شورا، اقدامات مختلفی برای اهالی انجام شده است؛ نصب سرعتگیر در کوچههای فرعی با هدف افزایش ایمنی اهالی، بهسازی پیادهروهای خیابان امامرضا(ع) و امامخمینی(ره) و همچنین رسیدگی به درختان خشکیده و پرخطر ازجمله کارهایی است که در دو سال گذشته انجام شد.
هنوز درخواستهایی ازسوی اهالی به اعضای شورا منتقل میشود که یکی از آنها کمبود سرانه فضای سبز است. محله امامرضا(ع) در نزدیکی حرم مطهر قرار دارد و بیشتر بافت آن، تجاری و هتلآپارتمان است و در این محدوده، بوستانی برای ساکنان وجود ندارد. موضوع دیگر مربوطبه عقبنشینی کوچه امامخمینی74 است که سالهاست قرار است انجام شود، بهطوریکه تاکنون سه شهردار از این مکان بازدید کردهاند اما اتفاقی نیفتاده است. امیدوارم در این دوره بتوان اقدام درستی برای رفع آن انجام داد.
به نظرم ضعف شورا کمرنگشدن مصوبات عمرانی است. در این دو سال، بیشتر موضوعات فرهنگی اجرایی شد؛ معتقدم فعالیت عمرانی و فرهنگی درکنار هم اثرات مثبتی برای محله دارد.
ارتباط خوب با اهالی
طیبه سرایی، عضو شورای اجتماعی محله امام خمینی(ره)
بهدلیل برگزاری برنامههای مختلف در محله، ارتباط خوبی با مردم و شهرداری داشتم و برای اینکه بتوانم درخواستهای اهالی را به مسئولان شهرداری منتقل کنم، از هفت سال پیش تاکنون عضو شورای اجتماعی هستم.
شاید بهترین اتفاقی که برای اهالی محله امامخمینی(ه) در این دوره رقم خورد، بازگشایی اراضی پادگان ارتش بود. این موضوع باعث شد دسترسی به ناوگان حملونقل عمومی که یکی از درخواستهای اهالی بود، اتفاق بیفتد و دانشآموزان و ساکنان خیابان ثامنالائمه(ع) توانستند از حصار خارج شوند و از مسیر خط86 استفاده کنند.
شناسایی و معرفی و پلمب انبارهای دپوی ضایعات در محله، یکی دیگر از مصوبات این دوره شورا بود که به رفع مشکلات محیط زیستی ساکنان کمک کرد.
ایجاد فضای ورزشی ویژه بانوان از موضوعاتی بود که بارها در جلسات شورا مطرح شد و امیدواریم مطابق قول شهرداری با بهرهبرداری کامل از پروژه بوستان جهانشهر، این فضا به بانوان تعلق گیرد. قطعا تا رسیدن به نتیجه، این موضوع را پیگیری میکنم.
درخواست فعالسازی دفاتر تسهیلگری
مریم فاتحی، عضو شورای اجتماعی محله سرشور
دو سالی میشود که عضو شورای اجتماعی محله هستم. تفاوت بارز محله سرشور با بسیاری از محلات در این است که این محله بافت تاریخی و هویتی دارد؛ به همین دلیل نیازهای آن متفاوت است. مانند کوچهها و خانههای قدیمیاش، خیابانهای سرشور هم کهنه است و نیاز به بهسازی دارد. این موضوع یکی از درخواستهای ساکنان این محله است.
خوشبختانه در این دوره با اجرای مصوبه شورای اجتماعی محله، کفسازی سرشور و کوچه آیتا... خامنهای اجرایی شد. همچنین در بازار سرشور نزدیک مسجد ذوالفقار، فضای خوبی بهعنوان پاتوق محله مهیا شد که بازخوردهای خوب و مثبتی بهدنبال داشت.
تا چندسال پیش، دفاتر تسهیلگری در محله فعالیت میکردند و پل ارتباطی با اهالی بودند و با برگزاری کارگاههای آموزشی، رونقی به محله داده بودند. پیشنهاد میکنم دوباره فعالیت آنها در محله شروع شود.
بهسازی پیادهرو مقابل درمانگاه
بابک گوهرزاده، عضو شورای اجتماعی محله شهید بهشتی
9سال است عضو شورا هستم. خطکشی عابر پیاده، نصب چراغهای خطر و پل عابر پیاده درمقابل مدارس بولوار شهید نامجو ازجمله مصوبات شورای اجتماعی محله شهیدبهشتی در دو سال گذشته بود. البته درخواست ایمنسازی پلهای هوایی و روشنایی ایستگاههای اتوبوس ازسوی اهالی به ما منتقل میشود و دنبال رفع این مسائل نیز هستیم. بهسازی پیادهرو مقابل درمانگاه حیان، از دیگر مصوبات شورای اجتماعی محله شهید بهشتی بود که دعای خیر اهالی را برای ما و شهرداری بهدنبال داشت.
باتوجهبه نزدیکی محله به بوستان کوهسنگی، یکی از مشکلاتی که بارها ازسوی مردم به ما منتقل شده، مزاحمتهایی است که امنیت محله را زیر سؤال میبرد. کار خانوادهها به جایی رسیده است که از رفتوآمد فرزندانشان در مسیر پارک ترس دارند. بهدنبال این هستیم که این موضوع را از طریق کلانتری و شهرداری پیگیری کنیم.
رشد قارچگونه مطب پزشکان
محمدحسین خوشنویس، عضو شورای اجتماعی محله جنت
بهسازی پیادهروهای خیابان رازیغربی، آخوندخراسانی 24، کوچه جنب باغ ملی، از مصوبات این دوره شورا بود که اجرایی شد.
بازسازی نمای خیابان امامخمینی(ره)، چهارطبقه و جنت از مصوباتی بود که مقرر شده بود دفتر تسهیلگری آن را دنبال کند ولی هنوز به جایی نرسیده است.
به نظرم ظرفیت شورای اجتماعی محلات بسیار زیاد است و اعضای آن میتوانند ضمن ارتباط با ارگانهای مختلف، مواردی را که بهعنوان گلایه و درخواست ازسوی ساکنان و کسبه مطرح میشود، پیگیری کنند؛ البته به شرطی که این نمایندگان در جلسات حضور داشته باشند و جلسات شکل پویاتری به خود بگیرد.
یکی از مشکلاتی که بارها ازسوی ساکنان به ما منتقل شده و در جلسات شورا آن را مطرح کردیم، مربوطبه بافت خیابان چمران است، خیابانی که کمکم دارد تبدیل به مکانی برای مطب پزشکان میشود و معضلات ترافیکی و بهداشتی بسیاری برای اهالی بهدنبال دارد. به شهرداری پیشنهاد کردیم مجوز حضور پزشکان را تنها به ساختمانهای تجاری بدهند تا شاهد رشد قارچگونه مطب پزشکان نباشیم.
بیبهره از حداقل امکانات
غلامرضا اسلامی، محله آبشار
دو سال عضو شورا بودم و بهدلیل اینکه شورای اجتماعی محله توانست در سالهای اخیر با ارگانهای مختلف ارتباط بگیرد، برای بار دوم امسال نیز داوطلب شدم. ویژگی محله آبشار این است که با وجود موقعیت مکانی خوب، از حداقل امکانات بیبهره است.
در دوره چهارم پیگیر درخواستهای مردم ازجمله نانوایی، تقویت حملونقل عمومی، نصب پل عابر پیاده، مرکز خرید، مدرسه، مسجد و... بودیم. با بازدید فرماندار و شهردار منطقه توانستیم زمینی برای مسجد و بنای فرهنگی تحویل پیمانکار بدهیم و همچنین سازه پل عابر پیاده به محله منتقل شد که بهزودی نصب خواهد شد.
امیدواریم در این دوره با اعتمادی که به ما شد، سایر نیازهای اهالی محله خود را پیگیری کنیم و به نتیجه مطلوب برسانیم.
***
همه نمایندگان اعضای شورای اجتماعی محلات شهرداری منطقه8 یک درخواست مشترک داشتند؛ اختصاص مکانی ثابت بهعنوان دفتر شورای اجتماعی محله برای ارتباط بهتر مردم و همچنین معرفی آنها با نصب بنر در محله خودشان.