به گزارش شهرآرانیوز؛ «مسئولان بهداشتی درمانی کشور نسبت به روند افزایشی ابتلا به بیماری آنفلوانزا در هفتههای پیش رو هشدار دادند.» خبر مربوط به چندروز پیش است. خبری که میگوید زمستان آمده و نیامده، باز بیماریهای فصل سرد را با خودش آورده؛ بیماریهایی که تنها راه گریز از آنها پیشگیری است و این پیشگیری هم اتفاق نمیافتد مگر با تقویت سیستم ایمنی بدن.
برای این منظور هم داشتن استراحت و خواب کافی، رعایت مسائل بهداشتی، انجام ورزش روزانه و از همه مهمتر داشتن تغذیهای اصولی و متناسب با مزاج بدن ضروری است و نادیده گرفتنشان سبب میشود تا بدن در موضع ضعف قرار بگیرد و زمینه ابتلا به خیلی از بیماریها را راحت فراهم کند. باید و نبایدهایی که امروز میخواهیم از بین آنها به موضوع اهمیت داشتن تغذیهای اصولی بپردازیم و قدری دراین باره باهم صحبت کنیم.
ظاهر ماجرا این است که هوای سرد شما را بیمار میکند ولی واقعیت امر این است که تکثیر ویروسهایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا در هوای سرد بیشتر است و پایین آمدن دمای بدن، محیط را برای فعالیت راحتتر آنها فراهم خواهد کرد، ازاین رو به جز پوشاندن بدن با لباس مناسب، خوراکیهایی هم که مصرف میکنیم باید در مسیری انتخاب شوند که به افزایش دمای بدن یا تقویت عملکرد گلبولهای سفید کمک بیشتری کنند. گلبولهایی که حکم سربازان خط مقدم را برای بدن دارند.
براساس یک قانون کلی، مزاج شما هرچه باشد، باید خوراکیهایی درنقطه مقابل آن را انتخاب کنید که بدنتان به تعادل برسد. ولی از آنجایی که زمستان سردی و تری زیادی به همراه خودش میآورد باید در انتخاب هایتان کمی به سمت خوراکیهای گرم و خشک مانند آجیلها و ادویهها بروید تا از بیماریهای این فصل از سال بیشتر در امان بمانید. با همه اینها باید بدانیم زمان بندی خلقت خوراکیها بی حکمت نیست. برای نمونه درست است که بیشتر مرکبات طبع سرد و تری دارند ولی ویتامین C موجود در آنها حکم یک سد دفاعی را برای بدن پیدا میکند.
خرما دارای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بسیار زیادی است و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. همچنین یک انتخاب عالی برای بیماران مبتلا به آرتریت (درد مفاصل) است که در هوای سرد بیماری شان تشدید میشود.
مصرف آجیل ها، آن هم از نوع خام، برای سلامتی درهمه طول سال جواب است. این خوردنیهای مقوی و خوشمزه را باید معدن همه مواد مغذی مورد نیاز بدن دانست که سیستم ایمنی بدن را درحال آماده باش قرار میدهند.
زنجبیل یک آنتی اکسیدان قوی و یک آنتی بیوتیک طبیعی با خاصیت ضدمیکروبی فوق العاده است که به علت گرمای زیاد طبعش یک داروی ضدویروسی هم محسوب میشود و میتوان از آن در تهیه هرغذایی استفاده کرد.
عسل از اسیدهای آمینه، ویتامین ها، موادمعدنی و آنتی اکسیدانهای زیادی تشکیل شده است. طبع متعادلش هم آن را به یک مصلح عالی برای هر ماده غذایی و خواص ضدمیکروبی، ویروسی و باکتریایی اش آن را به یک داروخانه سیار تبدیل کرده است.
موز یکی از میوههایی است که مصرف آن در فصل زمستان به گرم شدن بدن کمک و با تنظیم دمای بدن از لرز کردن هنگام سرما پیشگیری میکند. این میوه ویتامین B و منیزیم زیادی هم دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
شلغم نوعی سبزی ریشه دار و منبعی سرشار از فیبر، ویتامین C، فولات، نیاسین و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم است که فرایند هضم را طولانیتر میکند و با تولید گرما دمای بدن را افزایش دهد.
خرمالو یک آنتی اکسیدان قوی و منبع خوبی از تیامین، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم، فسفر، ویتامین C و فیبر است که خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن و بیماریهای فصل سرد مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش میدهد.
میوههای سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، کیوی، لیموشیرین و نارنگی را در این فصل از سال نباید از سبدغذایی حذف کرد، زیرا این ویتامین آنها را به یکی از مهمترین آنتی اکسیدانها برای پیشگیری از بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی تبدیل کرده است.
کدوحلوایی هم مانند همه نارنجیهای هم فصل خودش سرشار از منیزیم است و با افزایش تولید گلبولهای سفید به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند و مقاومت بدن را در برابر انواع عفونتها مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و تب افزایش میدهد.
آهن و ویتامین A موجود در اسفناج برای حیات گلبولهای سفید خون ضروری است و با تقویت سیستمهای ورودی بدن مانند غشاهای مخاطی، دستگاه تنفسی، ادراری و روده از بروز انواع عفونت در بدن جلوگیری میکند.
در ساختار سیر و پیاز مادهای به نام آلیسین وجود دارد که از آنها یک آنتی بیوتیک قوی میسازد. همچنین به علت ترکیبات گوگردی که دارند یک آنتی اکسیدان نیز محسوب میشوند و سد دفاعی خوبی در برابر ویروس ها، باکتری ها، قارچها و انگلها دربدن ایجاد میکنند.
اگر با همه تدابیری که اندیشیدید بازهم سرما خوردید یا گرفتار آنفلوانزا شدید، درکنار همه جوشاندهها و دم کردنیهایی که معرفی شد، این معجون عالی را هم امتحان کنید.
۵٠گرم آویشن شیرازی + ۴٠گرم پونه کوهی + ٣٠گرم گل پنیرک + ٢۵گرم گل ختمی را به همراه چند عدد عناب بجوشانید. سپس محلول صاف شده این مخلوط را روزانه چهار نوبت و هربار یک لیوان بنوشید. مصرف چهارتخم (بهدانه، بارهنگ، تخم شربتی و قدومه شیرازی) هم سبب نرمی سینه خواهد شد.