طی ۳ ماه حدود ۷۰۰۰ زوج دانشجو به مشهد سفر کردند آغاز پویش اهدای خون به نیابت از ۱۵ هزار شهید در خراسان رضوی (۱۲ بهمن ۱۴۰۳) قاتل فراری ۳ عضو از یک خانواده به دام افتاد + علت و انگیزه ارتکاب قتل ۴ کشته در پی برخورد تریلی با خودروی پژو (۱۲ بهمن ۱۴۰۳) فرود اضطراری ۳ پرواز مسافربری مشهد در سبزوار (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) ویژگی‌های اخلاقی تضمین کننده یک رابطه پایدار | آدم امن زندگی هم باشیم استاندار خراسان رضوی: گردشگری پایدار، کلید توسعه انسانی و فرهنگی در خراسان و ایران است معاون رئیس‌جمهور: باوجود بحران‌های زیست‌محیطی، نباید دچار یأس شویم افزایش محدودیت‌های عربستان در حج ۱۴۰۴ عقب‌ماندگی آزادراه مشهد-چناران از برنامه لزوم استفاده از کارتخوان در مطب پزشکان؛ معاون سازمان بازرسی خواستار معرفی متخلفان شد دشمن گیاهیِ سرطان روده بزرگ شناسایی شد چند درصد از سرطان‌ها ناشی از اختلالات ژنتیکی ارثی هستند؟ افترا چیست؟ ازدواج، مراکز همسان‌گزینی، یک گام به پیش! آیا تعریق به سوزاندن کالری کمک می‌کند؟ درباره مراکز همسان گزینی که در پی تسهیل و ترویج ازدواج های پایدار هستند | همیاری برای ازدواج برگزاری مراسم جشن تکلیف ۷۰۰ دانش‌آموز مشهدی در حرم امام‌رضا(ع) (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) تمدید مهلت ثبت‌نام در جذب اعضای هیئت‌علمی تا ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ زلزله‌ای نسبتا شدید مشراگه در استان خوزستان را لرزاند (۱۱ بهمن ۱۴۰۳) کمبودی در تأمین و توزیع شیر خشک در خراسان رضوی نیست تأکید وزیر کشور بر نقش مؤثر سازمان‌های مردم‌‌نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی «یونجه» گیاهی که جایگزین قرص‌های ویتامین است افزایش فاکتور‌های پرخطر سلامت قلب نتایج آزمون وکالت مرکز وکلای ۱۴۰۳ قوه‌قضائیه اعلام شد بیشتر اقلام دارویی در حال گران‌شدن هستند | با تداوم وضعیت فعلی، ممکن است قیمت دارو‌ها بین ۷ تا ۱۰ برابر افزایش یابد خرید و فروش تجهیزات پزشکی دست‌دوم خانگی ممنوع شد صالحی‌امیری: ظرفیت‌های تمدنی و تاریخی بابل به شکل گسترده معرفی شوند جریمه رانندگی بدون گواهینامه چقدر است؟ رئیس سازمان برنامه و بودجه: منابع لازم برای استخدام ۲۸ هزار معلم تأمین خواهد شد پرواز تهران - پاریس لغو شد | اقدام مغرضانه طرف فرانسوی در لغو پرواز
سرخط خبرها

رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز

  • کد خبر: ۳۰۲۰۷۰
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اهمیت تغذیه در بیماران مبتلا به ایدز گفت: بهتر است رژیم غذایی این افراد حاوی غذا‌های کم‌چرب، کم‌سدیم (نمک) و بدون قندوشکر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مینا کاویانی با اشاره به اهمیت تغذیه گفت: تغذیه خوب شامل انتخاب صحیح مواد غذایی و حفظ الگوی غذایی سالم است که باعث حفظ سلامت کلی فرد شده و به سیستم ایمنی بدن وی نیز کمک می‌کند.

وی افزود: تغذیه مناسب به مبتلایان به اچ‌ای وی برای داشتن وزن مناسب و جذب دارو‌های تجویز شده کمک می‌کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با اشاره به حمله ویروس اچ آی وی به سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا گفت: تضعیف سیستم ایمنی در مبتلایان باعث دشوار شدن مقابله بدن فرد با عفونت‌ها می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مبتلایان به اچ آی وی روزانه دارو‌های مخصوصی را استفاده می‌کنند که مانع از بین رفتن سیستم ایمنی فرد مبتلا و همچنین تقویت و سالم نگه‌داشتن سیستم ایمنی وی می‌شوند.

کاویانی با بیان این که اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به اچ آی وی یکسان است گفت: این بیماران باید روزانه مواد غذایی همه پنج گروه غذایی (میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات سبوس‌دار، منابع غذایی پروتئینی، شیر و لبنیات کم‌چرب) را با رعایت تنوع و تعادل مصرف کنند.

به گفته وی مبتلایان به ایدز برای حفظ وزن سالم و مناسب حتما باید روزانه به مقدار کافی غذا میل کنند.

عوارض تغذیه‌ای دارو‌های ضد ویروس اچ آی وی

کاویانی با اشاره به عوارض داروی‌های ضد ویروس ایدز خاطرنشان کرد: گاهی دارو‌های ضدویروس اچ آی وی باعث بروز مشکلات تغذیه‌ای در مبتلایان می‌شود. همچنین برخی عفونت‌های مرتبط با اچ آی وی در این بیماران غذاخوردن یا بلعیدن را برایشان دشوار می‌کند.

وی از عوارض جانبی دارو‌های اچ آی وی به بی‌اشتهایی، حالت تهوع یا اسهال اشاره کرد و به این بیماران که اغلب دچار مشکلات تغذیه‌ای هستند توصیه کرد: حتما با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنند و برای جلوگیری از مشکلات تغذیه‌ای به ایمنی مواد غذایی نیز توجه ویژه داشته باشند.

اهمیت توجه به ایمنی مواد غذایی برای مبتلایان به اچ آی وی

وی گفت: آلودگی غذا و آب به وسیله میکروب‌های بیماری‌زا باعث ایجاد بیماری‌های ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی می‌شود؛ بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این بیماری‌ها حتما باید به ایمنی مواد غذایی در مراحل انتخاب، آماده‌سازی، تهیه و نگهداری مواد غذایی توجه داشت.

به گفته وی با توجه به این که ویروس اچ آی وی به سیستم ایمنی بدن فرد آسیب می‌رساند، بیماری‌های ناشی از غذا در مبتلایان به ایدز، جدی‌تر و شدیدتر از افراد سالم بروز می‌کند؛ بنابراین رعایت دستورالعمل‌های مربوط به ایمنی مواد غذایی در این افراد بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش خطر ابتلا به این دسته از بیماری‌ها می‌شود.

نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا

کاویانی با تاکید بر ضرورت رعایت دستورالعمل‌های ایمنی مواد غذایی توسط مبتلایان به اچ آی وی نکات زیر را بیان کرد.

الف - مبتلایان به ایدز از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنند:

- تخم مرغ خام یا غذا‌های حاوی تخم مرغ خام

- مرغ، گوشت و غذا‌های دریایی خام یا نیم‌پز

- شیر یا لبنیات و آب‌میوه‌های غیرپاستوریزه

ب - برای دستیابی به ایمنی مواد غذایی از چهار اصل اساسی زیر پیروی کنند:

۱- تمیز کردن: پیش از تهیه غذا دست‌ها، وسایل آشپزی و سطوحی که مواد غذایی روی آن آماده می‌شود، شسته و تمیز شود.

۲- جدا کردن: برای جلوگیری از پخش میکروب‌ها از یک ماده غذایی به سایر مواد غذایی باید آنها را از یکدیگر جدا کرد. به عنوان مثال گوشت خام، مرغ، غذا‌های دریایی و تخم مرغ‌ها باید از غذا‌هایی که آماده خوردن هستند نظیر میوه‌ها، سبزی‌ها و نان جدا نگهداری شوند.

۳- پختن کامل: برای اطمینان از دمای ایمن پخت از دماسنج مواد غذایی استفاده شود.

۴- سرد کردن: گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذا‌های دریایی یا سایر غذا‌هایی که احتمال دارد تا زمان پخت فاسد شوند حتما در یخچال نگهداری شود یا در فریزر منجمد شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->