مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام بخورید

  • کد خبر: ۳۰۲۷۱۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام بخورید
بسیاری از مردم فکر می‌کنند که غذا‌های خام سالم‌تر هستند و مواد مغذی بیشتری را حفظ می‌کنند. از همین رو خوردن غذا‌های خام بسیار رایج است. اما باید این مسئله را مدنظر قرار دهیم که مصرف هر ماده‌ای به صورت خام ایمن نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پخته نشده حاوی مواد سمی، میکروب‌های خطرناک یا مواد دیگری هستند که می‌توانند باعث ایجاد هر بیماری از ناراحتی‌های جزئی گوارشی گرفته تا بیماری‌های کشنده شوند. پخت و پز برای ایمنی غذا ضروری است، زیرا ترکیبات خطرناک را خنثی می‌کند و میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد، اگر چه ممکن است پختن غذا برخی از مواد مغذی آن را کاهش دهد. با این حال به منظور اجتناب از بیماری‌ها باید تا حد امکان از خوردن مواد غذایی خام اجتناب کرد.

برخی غذا‌ها مانند گوشت خام و تخم مرغ و همچنین میوه‌ها و سبزیجات مختلف باید به درستی تهیه شوند تا خطرات آن به حداقل برسد. فرد باید خطرات احتمالی سلامتی مرتبط با مصرف تعدادی از غذا‌های رایج را که خام مصرف می‌کند درک کند. در این مطلب به خطرات مرتبط با این غذا‌ها در صورت مصرف خام اشاره کرده‌ایم.

تخم مرغ: به گفته سیمرات کاتوریا، متخصص تغذیه، مدیر عامل شرکت «متخصصان رژیم غذایی (دایت اکسپرتز) سالمونلا که یک باکتری است که می‌تواند باعث مسمومیت غذایی جدی شود، ممکن است در تخم‌مرغ‌های خام یا نیم‌پز وجود داشته باشد. تب، گرفتگی شکم، اسهال و استفراغ برخی از علائم این مسمومست هستند. استفاده از تخم مرغ پاستوریزه در دستور العمل‌هایی که نیاز به تخم مرغ خام دارند، مانند سس مایونز خانگی یا برخی شیرینی‌ها، برای کاهش این خطر ضروری است.

برخی از انواع قارچ: اگرچه خام خوردن برخی از انواع قارچ‌ها مانند قارچ دکمه‌ای بی‌خطر است، اما بسیاری از انواع وحشی یا برخی از انواع کشت‌شده قارچ حاوی سمومی هستند که می‌توانند منجر به آسیب اندام‌ها، حالت تهوع و استفراغ شوند. به عنوان مثال، آمانیتا و سایر قارچ‌های وحشی می‌توانند کشنده باشند. پختن قارچ قابلیت هضم آن را افزایش می‌دهد و به خنثی کردن مواد شیمیایی سمی کمک می‌کند.

بادام هندی: «اوروشیول» همان ماده سمی که در پیچک سمی وجود دارد، در بادام هندی خام نیز وجود دارد. خوردن بادام هندی خام می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شدید از جمله بثورات پوستی و ناراحتی‌های تنفسی شود. از طرف دیگر، بادام هندی تجاری معمولا برای از بین بردن سم و ایمن شدن آن برای مصرف، تفت داده می‌شود.

سیب زمینی: سولانین، ماده‌ای سمی که می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکلات عصبی شود، در سیب زمینی خام، به ویژه قسمت‌های سبز و جوانه‌ها وجود دارد. این سم با پخته شدن سیب زمینی به طور کامل از بین می‌رود و مصرف آن را بی خطر می‌کند.

لوبیا: به گفته دکتر پریتی ناگار، متخصص تغذیه، کالج و بیمارستان مؤسسه بین المللی علوم پزشکی نویدا، لکتین، نوعی پروتئین موجود در لوبیا خام، می‌تواند باعث تهوع و ناراحتی شدید معده شود. هنگامی که لوبیا پخته می‌شود، لکتین‌ها کاملا خنثی می‌شوند و خوردن آنها بی خطر است.

کدو تنبل: در حالی که گوشت کدو تنبل را می‌توان به صورت خام در مقادیر کم مصرف کرد، اما معمولا برای افزایش شیرینی و قابلیت هضم آن پخته می‌شود.

کلم: در حالی که برخی از افراد از کلم خام در سالاد لذت می‌برند، پختن آن می‌تواند به کاهش تولید گاز آن کمک کند.

بادمجان: بادمجان خام می‌تواند تلخ و حاوی سولانین باشد. پختن آن را بی خطر می‌کند و طعم آن را افزایش می‌دهد.

گل کلم: در حالی که می‌توان آن را به صورت خام مصرف کرد، پختن گل کلم در غذا‌هایی به همراه سیب زمینی سرخ شده می‌تواند آن را خوش طعم‌تر و راحت هضم‌تر کند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->