صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تحقیقات جدید: روابط اجتماعی بیشتر از غذا یا نوشیدنی به طول عمر کمک می‌کند

  • کد خبر: ۳۴۷۸۵۴
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۶
اجتماعی بودن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و طول عمر را افزایش دهد؛ این را یک پزشک برجسته می‌گوید.

به گزارش شهرآرانیوز؛  در عصری که کلینیک‌های طول عمر و اینفلوئنسر‌های «بیومَکسینگ» مانند برایان جانسون — کسی که میلیون‌ها دلار صرف تلاش برای افزایش عمر خود کرده — رایج شده‌اند، دکتر جنا ماچیوکی، ایمنی‌شناس، معتقد است که داشتن یک عمر طولانی لزوماً هزینه‌ای ندارد.

او می‌گوید یک تغییر ساده در سبک زندگی می‌تواند از بیماری‌ها پیشگیری کند، و این تغییر به سادگی بهبود تعاملات اجتماعی است.

این به این دلیل است که تعامل اجتماعی سیستم ایمنی — که مدافع بدن در برابر عفونت‌هاست — را تقویت می‌کند و در بلندمدت التهاب را کاهش می‌دهد؛ فرآیندی که با بسیاری از بیماری‌ها مرتبط است.

دکتر ماچیوکی، نویسنده پرفروش کتاب «Immune to Age» که روش‌های خود برای زندگی طولانی‌تر را شرح می‌دهد، می‌گوید:

«فکر می‌کنم انسان‌ها این تصور را دارند که اگر برای چیزی پول پرداخت می‌کنند، پس حتماً مؤثر است — مثلاً می‌گویند: "من دارم ۲۰ نوع مکمل مصرف می‌کنم، پس حالم خوب است — مهم نیست که دائم احساس استرس و اضطراب دارم. ".

اما سیستم ایمنی ما بزرگ‌ترین تعیین‌کننده طول عمر و کیفیت آن سال‌هاست.»

این ایمنی‌شناس می‌گوید افرادی مثل میلیاردر، برایان جانسون، مردم را در مسیر اشتباهی برای داشتن عمر طولانی‌تر هدایت می‌کنند.

یکی از راهکار‌هایی که دکتر ماچیوکی آن را کلید زندگی طولانی‌تر و شادتر می‌داند، تعاملات اجتماعی است — به‌ویژه برای افراد بالای ۶۰ سال.

او در مصاحبه‌ای می‌گوید:

«تمرکز کنید بر اجتماعی بودن، ارتباط گرفتن و یافتن شادی در لحظات کوچک — اینها همه برای سیستم ایمنی مفید هستند.»

«اگر استرس داشته باشید، سیستم ایمنی‌تان در حالت هشدار قرار می‌گیرد — آماده برای ایجاد التهاب. اما اگر افکارتان آرام و آرامش‌بخش باشند و ارتباط اجتماعی داشته باشید، سیستم ایمنی‌تان هم بهتر عمل می‌کند.»

در پادکست Happy Place با فِرن کاتن، دکتر ماچیوکی این موضوع را با «ارتباط ذهن و بدن» یا روان‌عصب-ایمنی‌شناسی (psychoneuroimmunology) توضیح می‌دهد.

او می‌گوید: «سیستم ایمنی فقط در یک نقطه از بدن نیست، بلکه در همه‌جای بدن وجود دارد. به‌ویژه با مغز: اگر با چشمانتان خطر ببینید، مغز شما آن را دریافت کرده و هورمون‌هایی را در بدن ترشح می‌کند که سلول‌های ایمنی آن‌ها را می‌گیرند و آماده‌ی مقابله با تهدید می‌شوند» — این فرآیند موجب افزایش التهاب می‌شود.

یکی از هورمون‌های کلیدی برای بهبود سیستم ایمنی، اکسی‌توسین — هورمون عشق — است.

اکسی‌توسین که با نام «هورمون بغل» هم شناخته می‌شود، در لحظات احساسی — مانند بغل کردن یا رابطه جنسی — از بدن ترشح می‌شود.

سلول‌های ایمنی گیرنده‌هایی برای اکسی‌توسین دارند، به همین دلیل این پزشک باور دارد که این هورمون می‌تواند کلید زندگی طولانی‌تر و شادتر باشد.

او می‌گوید: «آنچه فکر می‌کنید و احساس می‌کنید مستقیماً بر سیستم ایمنی‌تان تأثیر دارد. احساس امنیت و احساس دوست‌داشته شدن، احساساتی بسیار کلیدی هستند.»

«اکسی‌توسینی که ترشح می‌شود، آرامش‌بخش و ضدالتهاب است.»

او توضیح می‌دهد که تعاملات آنلاین برای دریافت فواید اجتماعی‌بودن کافی نیست.

او می‌گوید: «یک چیزی در مورد تماس فیزیکی وجود دارد — قلب شما دارای امواج الکترومغناطیسی است — وقتی زمان زیادی را با کسی سپری می‌کنید، ضربان قلب‌هایتان همگام می‌شود. به همین دلیل است که دوست دارید دوستتان را در آغوش بگیرید، یا تمایل دارید با مردم از نزدیک دیدار کنید و آن تماس فیزیکی را داشته باشید. تنظیم هیجانات بین افراد واقعاً فیزیکی است. خوب است که تکنولوژی داریم، اما چیزی بنیادی در ارتباط حضوری هست که نمی‌توان جایگزینش کرد.»

دکتر ماچیوکی همچنین می‌گوید: به‌جای اینکه فقط هنگام بیماری به سیستم ایمنی فکر کنیم، باید آن را همراهی در طول زندگی بدانیم — با آن دوست شویم و از سنین پایین آن را بشناسیم.

او دیگر توصیه‌هایش را این‌گونه مطرح می‌کند:

در دهه ۳۰ زندگی: وزنه بزنید و مصرف فست‌فود را محدود کنید؛

در دهه‌های ۴۰ و ۵۰: از استرس بکاهید؛

و در دهه ۶۰: بر فعال‌ماندن تمرکز داشته باشید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.