نسخه ویندوز واتساپ حذف می‌شود | جایگزین: نسخه تحت وب مایکروسافت مشکل کُندی ویندوز ۱۱ را برطرف می‌کند ایران موفق به تست زیرمداری با ماهواره‌بر قاصد شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) ایلان ماسک اپلیکیشن هوش مصنوعی Baby Grok را برای کودکان عرضه می‌کند فرآیند تأسیس «خانه کوانتوم ایران» در پژوهشگاه ارتباطات آغاز شد خیانت جنجالی مدیرعامل Astronomer در کنسرت کلدپلی | اندی بایرون مجبور به استعفا شد آمادگی اروپا برای اجرای سختگیرانه‌ترین مقررات تاریخ هوش مصنوعی چرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان گلکسی F36 5G معرفی شد + مشخصات و قیمت جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مایکروسافت: هوش مصنوعی در تشخیص شرایط پیچیده بهتر از پزشکان عمل می‌کند

  • کد خبر: ۳۴۲۳۵۶
  • ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵
مایکروسافت: هوش مصنوعی در تشخیص شرایط پیچیده بهتر از پزشکان عمل می‌کند
مایکروسافت جزئیاتی از یک سامانه هوش مصنوعی منتشر کرده که در تشخیص‌های پیچیده پزشکی بهتر از پزشکان انسانی عمل می‌کند؛ اقدامی که این شرکت از آن با عنوان «مسیر دستیابی به ابرهوش پزشکی» یاد کرده است.

شهرآرانیوز؛ واحد هوش مصنوعی مایکروسافت که توسط مصطفی سلیمان، نوآور بریتانیایی، رهبری می‌شود، سیستمی را توسعه داده که عملکرد آن شبیه به یک گروه متخصص از پزشکان در بررسی موارد پزشکی «پیچیده و از نظر فکری دشوار» است.

مایکروسافت اعلام کرده است که این رویکرد، زمانی که با مدل پیشرفته o۳ متعلق به OpenAI ترکیب شد، موفق شد بیش از ۸ مورد از ۱۰ پرونده دشوار پزشکی را که برای این چالش انتخاب شده بودند «حل» کند. در حالی که همین پرونده‌ها وقتی در اختیار پزشکان واقعی قرار گرفت – بدون دسترسی به همکاران، کتاب‌ها یا چت‌بات‌ها – تنها در ۲ مورد از ۱۰ مورد با موفقیت تشخیص داده شدند.

مایکروسافت همچنین اعلام کرده که این سیستم، از آنجا که در سفارش‌دادن آزمایش‌ها کارآمدتر است، گزینه‌ای ارزان‌تر از پزشکان انسانی به شمار می‌رود.

با وجود آنکه این شرکت به صرفه‌جویی‌های بالقوه اشاره کرده، تأکید کرده که این فناوری جایگزین پزشکان نخواهد شد بلکه نقش مکمل آن‌ها را ایفا خواهد کرد.

در پست وبلاگی‌ای که مایکروسافت هم‌زمان با اعلام این تحقیق منتشر کرده و قصد دارد آن را برای بررسی علمی ارسال کند، آمده است:

«نقش پزشکان در محیط بالینی بسیار فراتر از صرفاً تشخیص دادن است. آن‌ها باید بتوانند در موقعیت‌های مبهم تصمیم‌گیری کنند و با بیماران و خانواده‌هایشان اعتماد متقابل ایجاد نمایند؛ کاری که هوش مصنوعی هنوز برای انجام آن طراحی نشده است.»

با این حال، استفاده از شعار «مسیر دستیابی به ابرهوش پزشکی» این احتمال را مطرح می‌کند که بازار سلامت در آینده شاهد دگرگونی ریشه‌ای باشد. در حالی که «هوش عمومی مصنوعی» (AGI) به سامانه‌هایی اشاره دارد که در هر وظیفه‌ای با توانایی‌های شناختی انسان برابری می‌کنند، «ابرهوش» به سامانه‌هایی گفته می‌شود که به طور نظری از انسان در تمام جنبه‌های فکری فراتر می‌روند.

در توضیح انگیزه انجام این پژوهش، مایکروسافت به تردید درباره توانایی واقعی هوش مصنوعی در کسب نمره بالا در آزمون صدور مجوز پزشکی آمریکا (USMLE) اشاره کرده است. به گفته این شرکت، این آزمون‌ها مبتنی بر پرسش‌های چهارگزینه‌ای بیشتر به حفظ‌کردن پاسخ‌ها پاداش می‌دهند تا به درک عمیق مفاهیم پزشکی، و همین امر می‌تواند باعث «بزرگ‌نمایی» توانمندی مدل‌های هوش مصنوعی شود.

مایکروسافت اعلام کرده که در حال توسعه سیستمی است که مانند پزشکان واقعی، از طریق گام‌های متوالی مانند پرسیدن سؤال‌های دقیق و درخواست آزمایش‌های لازم، به یک تشخیص نهایی می‌رسد. برای مثال، بیماری که با علائم سرفه و تب مراجعه می‌کند، ممکن است نیاز به آزمایش خون و عکس‌برداری از قفسه سینه داشته باشد تا پزشک بتواند تشخیص ذات‌الریه بدهد.

رویکرد جدید مایکروسافت از مطالعات موردی منتشرشده در مجله پزشکی معتبر New England Journal of Medicine (NEJM) استفاده کرده است.

تیم سلیمان بیش از ۳۰۰ مورد از این مطالعات را به «چالش‌های تعاملی بالینی» تبدیل کرد که با آن‌ها این رویکرد را آزمایش نمود. در این پروژه، مایکروسافت از مدل‌های هوش مصنوعی موجود، از جمله مدل‌های تولیدشده توسط شرکت OpenAI (سازنده ChatGPT)، شرکت متا متعلق به مارک زاکربرگ، شرکت Anthropic، مدل Grok متعلق به ایلان ماسک، و مدل Gemini شرکت گوگل استفاده کرد.

سپس مایکروسافت یک سیستم سفارشی‌شده و شبیه به عامل (agent) طراحی کرد که با عنوان "هماهنگ‌کننده تشخیص" (diagnostic orchestrator) شناخته می‌شود. این سامانه وظیفه داشت با هر یک از مدل‌ها همکاری کند تا مشخص کند چه آزمایش‌هایی باید انجام شود و تشخیص نهایی چه خواهد بود. این هماهنگ‌کننده در عمل شبیه به یک پنل متشکل از چند پزشک رفتار می‌کرد که در نهایت به یک نظر مشترک می‌رسند.

مایکروسافت اعلام کرد که وقتی این رویکرد با مدل o۳ ترکیب شد، توانست در بیش از ۸ مورد از ۱۰ مطالعه NEJM به موفقیت برسد؛ در حالی که پزشکان انسانی تنها در ۲ مورد موفق به تشخیص صحیح شدند.

مایکروسافت تأکید کرد که این رویکرد قادر است «دامنه و عمق تخصص» را در سطحی فراتر از توانایی هر پزشک منفرد ارائه دهد، زیرا می‌تواند هم‌زمان چندین رشته پزشکی را پوشش دهد.

این شرکت افزود:

«قابلیت گسترش چنین سطحی از استدلال – و فراتر از آن – این توان را دارد که مراقبت‌های بهداشتی را دگرگون سازد. هوش مصنوعی می‌تواند بیماران را توانمند سازد تا جنبه‌های روزمره مراقبت از خود را مدیریت کنند، و در عین حال، به پزشکان در تصمیم‌گیری‌های پیچیده بالینی کمک پیشرفته ارائه دهد.»

مایکروسافت اذعان کرده که این فناوری هنوز آماده استفاده بالینی نیست و نیاز به آزمایش‌های بیشتر دارد؛ به‌ویژه برای بررسی عملکرد آن در مواجهه با علائم عمومی‌تر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->