صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

دمی لخلاخ، پلو خوش‌عطر جنوبی است+ طرزتهیه

  • کد خبر: ۹۷۳۸۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳
لخلاخ از کلمه عربی «لخلخه» به معنای بوی خوش گرفته شده است. منشأ این غذا سواحل عربی خلیج فارس بوده و در سواحل ایران جا افتاده است. مردم محلی معمولاً این دمی را با ماهی‌هایی مانند هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز،دمی لخلاخ غذایی جنوبی است و از کلمه عربی لخلخه به معنی بوی خوش گرفته شده است. اگر تاکنون غذا‌هایی مانند قلیه‌ماهی، هواری میگو و خوراک ماهی حسون را خورده باشید، می‌دانید که درباره یک غذای خوشمزه جنوبی دیگر صحبت می‌کنیم که حتما به یک بار امتحان کردن می‌ارزد. دمی لخلاخ را با ماهی‌های دیگری مانند هامور، سرخو، زبیدی و سنگسر یا هر ماهی‌ای که گوشت سفت داشته‌باشد هم می‌توان درست کرد.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه:۷۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه دمی لخلاخ:

برنج: ۳ پیمانه
فیله ماهی شیر: ۵۰۰ گرم
شیره تمبر هندی: یک پیمانه
سبزی پلویی: یک و نیم پیمانه
پیاز: ۵ عدد
سیر: ۴ حبه
فلفل قرمز و سیاه نمک و زردچوبه: به میزان لازم
پودر لیمو عمانی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

روش تهیه دمی لخلاخ:

مقداری روغن درون تابه بریزید و ماهی‌های مزه‌دارشده را قدری سرخ کنید.

درون ظرف دیگری مقداری روغن بریزید و پیاز‌ها را خلالی کنید و تفت بدهید تا طلایی‌رنگ شوند. نیمی از پیازداغ را برای تزیین غذا بردارید.

به پیازداغ باقی‌مانده، سیر‌های له‌شده، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید.

سبزی پلویی (گشنیز، شوید و مقداری شنبلیله) را به پیازداغ اضافه کنید و ۳ دقیقه تفت بدهید. سپس شیره تمبرهندی و ۵ پیمانه آب به آن اضافه کنید.

آب که جوش آمد، برنج‌ها را داخل ظرف بریزید و نمک و فلفل سیاه به آن بیفزایید. آب برنج که کامل کشیده شد، ماهی‌های سرخ‌شده را روی برنج بچینید و در ظرف را با دم‌کنی بپوشانید.

پس از ۳۰ دقیقه که برنج دم کشید، ماهی‌ها را بردارید و برنج را در ظرف مناسبی بکشید. فیله‌های ماهی را روی آن بچینید و با پیازداغ تزیین کنید. سپس مقداری پودر لیموعمانی و فلفل سیاه روی آن بپاشید.

*مقدار شنبلیله در سبزی پلویی باید خیلی کم و حدود یک قاشق غذاخوری باشد.
*دمی لخلاخ را به صورت آب‌کش نیز تهیه می‌کنند. کافی است سبزیجات را جداگانه تفت دهید و ماهی‌های سرخ‌شده را به آن‌ها اضافه کنید. سپس آن‌ها را لابه‌لای پلو بریزید و دم کنید.
*برنج را قبل از استفاده، ۳ ساعت با آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید.
*برای مزه‌دار کردن ماهی، از مقداری نمک، فلفل، آب لیموترش و پودر لیموعمانی استفاده کنید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.