به گزارش شهرآرانیوز، هویج، یک ریشه گیاهی دارد که اغلب ادعا میشود برای سلامتی، یک غذای کامل است. هویج، ترد، خوشمزه و سرشار از مواد مغذی میباشد و منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K، پتاسیم و آنتی اکسیدان است. این نارنجی رنگ ترد دارای مزایای فراوانی برای سلامتی است و غذای عالی برای کاهش وزن نیز محسوب میشود و با سطوح پایین کلسترول و بهبود سلامت چشم ارتباط دارند.
همچنین آنتی اکسیدانهای کاروتن موجود درهویج، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. هویج در بسیاری از رنگهای زرد، سفید، نارنجی، قرمز و بنفش وجود دارد. هویج قدیمی و شناخته شده که رنگ نارنجی نیز دارد، رنگش را از بتاکاروتن (آنتی اکسیدانی که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود)، میگیرد.
این غذا از خورشهای محبوب تبریزی است که به نام خورش هویج ترکی هم شناخته میشود. تبریزیها به جای هویج معمولا از زردک برای تهیه این خورش استفاده میکنند که بسیار خوشمزهتر میشود. تهیه این خورش متفاوت را به افرادی که دنبال طعمهای خاص هستند توصیه میکنیم و حتم داریم از طعم ملس آن خوششان میآید.
مناسب برای: ۴ نفر
زمان تهیه: ۱۸۰ دقیقه
پیاز بزرگ: یک عدد
آلو خورشی: ۱۰۰ گرم
هویج: ۴۰۰ گرم
گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم
رب گوجهفرنگی: ۲.۵ قاشق غذاخوری
روغن و شکر: به میزان لازم
زعفران و لیموترش: به میزان لازم
چوب دارچین: یک تکه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
پیاز را نگینی ریز خرد کنید. درون قابلمهای کمی روغن بریزید و آن را تفت بدهید تا طلایی و سبک شود. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید.
گوشت را قیمهای خرد و به پیازداغ اضافه کنید. به تفت دادن ادامه بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند. چند لیوان آبجوش به همراه تکهای چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
هویجها را خلالی نازک و به صورت یکدست و یکاندازه خرد کنید و درون تابهای همراه با مقداری روغن تفت بدهید تا کمی سرخ شود. در تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا هویجها نرم شوند. کمی زعفران دمکرده، شکر و بعد هم رب گوجهفرنگی به هویجهای نرمشده اضافه کنید و تفت بدهید تا طعم خامی رب گرفته شود.
گوشت که پخت، هویج و آلوخورشی و مقداری نمک و فلفل به قابلمه خورش اضافه کنید و اجازه بدهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت، زعفران دمکرده را به خورش اضافه و چوب دارچین را از آن خارج کنید. در صورت تمایل، مقداری آبلیمو به آن بیفزایید. آب خورش که کم شد و به روغن نشست، میتوانید آن را سرو کنید.
*میتوانید از ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم مرغ به جای گوشت قرمز در این خورش استفاده کنید.
*آبلیمو را در پایان پخت به غذا اضافه کنید تا رنگ غذا تغییر نکند و ترشی آن از بین نرود.
*خلالهای هویج باید کمی باریکتر از سیبزمینی سرخکرده باشد.