به گزارش شهرآرانیوز، یخنی کلمهای پهلوی و به معنای پخته یا گوشت پخته است. ازاینرو، «یخنی» یا «یاخنی» را غذایی گوشتی میدانند که در شهرهای مختلف کشورمان، انواع متفاوتی از آن پخت میشود، مانند یخنی نخود، لوبیا، بادنجان، کلم و مرغ. در این بین، ۲ نوع یخنی بیش از بقیه شهرت دارند: شیرازی و اصفهانی. برای همین، امروز تصمیم داریم تهیه یخنی اصفهانی را آموزش بدهیم.
زمان تهیه: ۱۰۰ دقیقه
گوشت بدون استخوان گوسفندی: ۲۵۰ گرم
گوشت قلوهگاه گاو: ۲۵۰ گرم
تره، جعفری و شنبلیه: ۶۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
سیبزمینی: یک عدد
لوبیاسفید: یک پیمانه
برنج: نصف پیمانه
روغن حیوانی: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
پیازها را نگینی خرد کنید. همراه با روغن درون قابلمهای بریزید و تفت بدهید.
پیازها که طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگش تغییر کند.
لوبیاها را که از شب پیش خیس کردهاید، به همراه مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت کم بپزد.
لوبیاها که پخت، برنج و سیبزمینی را به همراه سبزیها به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه هم به آن بیفزایید و اجازه بدهید خوب بپزند.
وقتی مواد خوب پخت، آنها را از روی حرارت بردارید و اگر آبی دارد، بگیرید و با گوشتکوب آنها را خوب بکوبید. غذای شما آماده است.
*مقدار تره و جعفری را کمتر از شنبلیله در نظر بگیرید.
*از گوشت بوقلمون و شترمرغ هم میتوان به جای گوشت گوسفند استفاده کرد.
*در صورت تمایل، میتوانید کمی هم دنبه بپزید و همراه با مواد بکوبید.
*برای اینکه روند پخت مواد یخنی سریعتر صورت بگیرید، همه آنها را به تکههای کوچکتری تبدیل کنید.