به گزارش شهرآرانیوز، خورش انار مسما از غذاهای مجلسی گیلان است که در این فصل سال بیشتر تهیه میشود. طعم ملس آن خواهان فراوان دارد و بهراحتی میتوان آن را برای میهمانیها تهیه کرد. انار مسمای مرغ شکل اصلی این خورش است، اما میتوان آن را همراه با بادنجان هم پخت که بسیار خوشمزه و لذیذ میشود.
مناسب برای: ۶ نفر
زمان تهیه:۶۰ دقیقه
مرغ: یک عدد
دانه انار: یک پیمانه
پیاز: متوسط ۲ عدد
رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: یک قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
مرغ را تکهتکه و آن را کمی سرخ کنید تا بوی زهم آن گرفته شود.
پیاز را رنده کنید و در روغنی که مرغ را سرخ کردهاید، تفت بدهید تا طلاییرنگ شود.
رب گوجهفرنگی، دانه انار و ادویهها را به پیازداغ اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرغهای سرخشده را به پیازداغ اضافه کنید و یک پیمانه آب روی آنها بریزید تا جوش آید. شعله را کم کنید و اجازه بدهید خورش ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد و خوب جا بیفتد.
در دقایق پایانی پخت که غلظت خورش به حد مناسب رسید، رب انار و زعفران را به آن اضافه و شعله را خاموش کنید.
*اگر بخواهید انار مسمای شما مجلسیتر به نظر بیاید، باید مرغ را درسته سرخ کنید و در خورش به کار ببرید. برای تهیه این مدل خورش، بهتر است مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزهدار کنید.
*اگر به جای آب از آب انار یا حتی آب پرتقال در انار مسما استفاده کنید، خورشتان طعم لذیذتری خواهد داشت.
*اگر از طعم گلپر خوشتان میآید، میتوانید نصف قاشق چایخوری همراه با رب انار به غذا اضافه کنید.
*برای شیرین یا ترشتر کردن خورش، میتوانید از مقداری شکر یا آبغوره کمک بگیرید.