مقدم | شهرآرانیوز؛ خورشها جزو غذاهای اصلی سفره ایرانیها هستند با تنوعی بسیار زیاد که متناسب با ذائقه مردم هر منطقه از رنگ و لعاب و طعم و مواد خاصی در تهیه آنها استفاده میشود. خورش مرجو یا عدس یکی از همین خوراکهای خوشمزه است که بیشتر آن را با نام شهر طالقان میشناسیم. این خورش لذیذ منبع غنی از پروتئین، پتاسیم، فیبر، ویتامینها و موادمعدنی است و برای درمان کمخونی و کاهش فشارخون بسیار مناسب است.
مناسب برای: ۴ نفر
زمان تهیه: ۴۵ دقیقه
سیبزمینی: یک عدد
آلو بخارا: ۱۰ عدد
عدس: یک پیمانه
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
پیاز:دو عدد
رب گوجهفرنگی: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
آبغوره: به میزان لازم
-مقداری روغن داخل قابلمهای بریزید و اجازه بدهید کمی داغ شود. حالا پیازهایی را که نگینی خرد کردهاید داخل روغن بریزید و تفت بدهید تا پیاز سبک و شفاف شود.
-مقداری زردچوبه به پیازداغ اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا زردچوبه رنگ باز کند.
-گوشتهایی را که مکعبی خرد کردهاید به پیازداغ اضافه کنید و قدری دیگر تفت بدهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
-رب گوجهفرنگی را به گوشت و پیازداغ اضافه کنید و سرتفت دیگری بدهید تا رب رنگ باز کند و طعم خامی آن گرفته شود.
-مقداری آب به مواد اضافه و حرارت شعله را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
-گوشت که نیمپز شد، آلوها و عدس را که از قبل خیس کردهاید، به بقیه مواد اضافه کنید.
-سیبزمینیها را نگینی درشت خرد و همراه با نمک، فلفل و دارچین به غذا اضافه کنید و اجازه بدهید خورش کمی دیگر بپزد.
-در مرحله پایانی پخت، آبغوره و زعفران دمکرده را اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد.