به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهری، اظهار داشت: بر اساس دیدگاه طب سنتی ایرانی، «هوا» یکی از ارکان مهم تأثیرگذار بر تمامی افعال و حرکات بدنی و نفسانی است و هرگونه تغییر فیزیکی یا شیمیایی در آن اتفاق اگر اندک باشد میتواند اثر قابلتوجهی بر سلامت انسان داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از پیامدهای آلودگی هوا بروز خستگی مزمن است، افزود: آلودگی هوا موجب اختلال در خونرسانی به اندامها شده و باعث کاهش انرژیهای قلبی، مغزی و کبدی و در نهایت تجمع سموم در بدن و بروز بیماریهای مختلف میشود.
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آموزههای طب سنتی ایرانی در زمینه حفظ سلامت در شرایط آلودگی هوا تصریح کرد: برای کاهش اثرات سوء آلودگی هوا باید از ورود مواد زائد و سمی به بدن جلوگیری شود؛ از جمله پرهیز از مصرف سیگار و قلیان، استفاده از حشرهکشها، پختوپز در محیطهای بدون تهویه، غذاهای مانده، گوشتهای صنعتی، مواد نگهدارنده، روغنهای چندبار حرارتدیده و تنقلات بازاری مانند چیپس و پفک.
وی همچنین تأکید کرد: باید از مصرف مواد غذایی که باعث افزایش غلظت خون میشوند، مانند گوشت گاو، عدس، بادمجان (بهویژه میرزاقاسمی)، ماکارونی، غذاهای چرب و سنگین مانند کلهپاچه پرهیز شود. همچنین پرهیز از خوراکیهای یبوستآور از جمله عدسپلو، غذاهای خشک، موز سفت، میوههای ترش مانند به ترش و انار ترش، سنجد و خرمالوی گس نیز ضروری است.
دکتر مهری ادامه داد: در روزهای آلوده، از آرایشهای سنگین که موجب کاهش تنفس پوستی میشوند باید خودداری کرد. همچنین خواب ناکافی، شبزندهداری، ورزش شدید، زیادهروی جنسی، تماس طولانی با سرما و استفاده بیشازحد از وسایل الکترونیکی مانند تلفن همراه و رایانه باید کنترل شود تا توان عمومی بدن کاهش نیابد.
وی در پایان با اشاره به خوراکیهای مفید در زمان آلودگی هوا گفت: مصرف سیب شیرین، انار شیرین یا کمی ترش، پرتقال شیرین، سالاد کاهو با هویج و روغن زیتون و آب نارنج طبیعی، سوپهای سبزیجات حاوی زرشک، هویج، شلغم و بِه و همچنین نوشیدن دمنوش آویشن شیرازی بهویژه برای بیماران مبتلا به آسم و برونشیت مفید است.
دکتر مهری افزود: بوییدن گلاب، عرق بهارنارنج، برگ شمعدانی عطری، سیب و بِه نیز از دیگر توصیههای طب سنتی برای کاهش اثرات آلودگی هوا است.