لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ به گفته سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان انتقال خون کشور، پس از استان تهران با ۱۷ درصد، خراسان رضوی و فارس، هرکدام با ۷ درصد، جزو سه استان نخست تأمین کننده خون کشور هستند.
در حالی که خون رسانی شبانه روزی به ۶۲ بیمارستان در استان و البته ارسال فراوردههای خونی مانند پلاسما به خارج از کشور برای تولید دارو به طور عمده از خراسان رضوی انجام میشود، تعداد کارکنان این سازمان حیاتی فقط ۲۵۰ نفر است و حتی در دفترچه آزمون استخدامی جدید هم هیچ سهمیهای برای افزایش منابع انسانی در این سازمان در نظر گرفته نشده است.
بشیر حاجی بیگی در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل انتقال خون خراسان رضوی افزود: از ابتدای امسال تا بهمن ۱۷۱ هزار نفر به پایگاههای انتقال خون مراجعه کرده اند.
وی بیان کرد: در ۱۱ ماه نخست امسال خراسان رضوی ۵۶ درصد آمار اهداکننده مستمر داشته که این عدد از استاندارد کشوری بالاتر است.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه استاندارد اهدای خون در حوزه بانوان در کل کشور ۴.۵ درصد است، افزود: با وجود کمبود نیروی انسانی، انتقال خون خراسان رضوی یکی از سازمانهای نمونه در کشور است و این بیماران نیز تاکنون در تأمین خون با مشکل روبه رو نشده اند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی بیشترین آمار اهدای خون بانوان کشور را دارد، بیان کرد: در ماههای پایانی سال ۱۳۹۸ سازمان جهانی بهداشت پیش بینی کرد که ۲۰ تا ۳۰ درصد آمار اهدای خون کم میشود، اما در دو ماه نخست کرونا فقط حدود ۹ درصد کاهش اهدای خون داشتیم.
مشاور مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور نیز با بیان اینکه به کارکنان سازمان انتقال خون خراسان رضوی از نظر ریالی توجه نمیشود، افزود: امیدواریم به زودی موضوع کارانه کارکنان جاری شود.
محمدرضا اسلامی بیان کرد: در پنج سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی در استان ایجاد شده است، اما تعداد کارکنان انتقال خون به جای افزایش، کاهش هم داشته است. ضمن اینکه بسیاری از طلبکاریهای ریالی کارکنان از ابتدای امسال تاکنون هنوز پرداخت نشده است.
سرپرست سازمان انتقال خون خراسان رضوی نیز افزود: در بازه نوروز ۱۴۰۰ (از ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰) ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ عمل جراحی برای زائران در استان و مشهد انجام شده است.
محمدرضا مجدی بیان کرد: در این بازه زمانی بیش از ۲۵ هزار مأموریت اورژانس برای استان ثبت شده که حدود ۱۵ هزار عملیات آن به بستری در بیمارستان منجر شده و برای هر بستری اصلیترین نیاز تأمین خون و فراوردههای خونی است.
سرپرست سابق انتقال خون خراسان رضوی نیز با بیان اینکه مشکلات مالی و بودجهای انتقال خون استان پیشینهای دوازده ساله دارد، افزود: در بخش درآمدهای اختصاصی پارسال از طریق کمیسیون تلفیق موضوع پیگیری و محقق شد. امیدواریم این مهم امسال نیز جاری شود.
عبدا... سبحانی اظهار کرد: منابع بودجهای خراسان رضوی به نسبت دو استان همسایه خراسان شمالی و جنوبی اصلا متناسب سازمان نیست. پارسال خراسان شمالی هفده و خراسان جنوبی هجده نفر نیرو جذب کردند، درحالی که سهمیه خراسان رضوی چهار نفر اعلام شد.
وی ادامه داد: قرار بود از سهمیه استخدامی وزارت بهداشت به خراسان رضوی تخصیص دهند، اما این اتفاق هم نیفتاد و متأسفانه در دفترچه آزمون استخدامی جدید هم گویا هیچ سهمیهای برای مشهد لحاظ نشده است.