انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی
سرخط خبرها

سان‌روف یا مون‌روف؟ مسئله ایمنی است!

  • کد خبر: ۱۰۱۱۹۱
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
سان‌روف یا مون‌روف؟ مسئله ایمنی است!
به طورکلی، هر صفحه‌ای که در سقف خودرو با هدف ورود نور یا هوا به داخل خودرو جاسازی شده باشد، سانروف یا مونروف نام دارد.

عادل نجفی مترجم | شهرآرانیوز؛ کم‌کم به روز‌های بهاری سال می‌رسیم و اگر سوار بر خودرو شخصی در معابر شهری یا بین‌شهری تردد می‌کنید، شاید بخواهید شیشه‌ها را پایین بدهید و از هوای دل‌انگیز بهاری استفاده کنید. با پیشرفت فناوری، خودرو‌ها به سقف‌های شیشه‌ای یا همان سان‌روف نیز مجهز شدند تا علاوه بر طرفین، از سقف نیز نور و هوای تازه وارد کابین خودرو شود. در شب‌های پرستاره نیز تماشای آن‌ها از درون خودرو می‌تواند دل‌انگیز باشد. اما این طراوت و تازگی بدون حاشیه نیست و مسئله ایمنی خودرو‌های سقف‌شیشه‌ای دارد به چالشی برای رانندگان سربه‌هوا و خودروسازان تحول‌خواه تبدیل می‌شود.

سان‌روف یا مون‌روف؟

شاید کلمه سان‌روف و خودرو‌های سان‌روف‌دار برای ما چندان غریبه نباشد. همه ما به صورت ضمنی به هر خودرو دارای سقف شیشه‌ای سان‌روف‌دار می‌گوییم، اما در واقع، تفاوت‌هایی جزئی میان خودرو‌های مجهز به سان‌روف و مون‌روف وجود دارد. سان‌روف در واقع پنلی متصل به بدنه خودرو است که الزاما شفاف نیست. این قطعه قابل جداسازی یا باز شدن برای ورود نور و هواست. در برخی مدل‌ها ممکن است این پنل در صندوق خودرو نیزجمع شود.

در مقابل این پنل‌های بیشتر فلزی، نوعی شیشه‌ای نیز از آن‌ها وجود دارد که مون‌روف نامیده می‌شود. این نوع سقف‌ها قابلیت جابه‌جایی یا حذف ندارند و مانند پنجره‌ها صرفا باز و بسته می‌شوند. این نوع در مقایسه با سان‌روف‌ها در حال حاضر از محبوبیت بیشتری برخوردار است، زیرا زیبایی و جلوه بیشتری به خودرو می‌دهد.

وقتی بنز هم ایمن نیست

خودروساز‌های مختلفی به سمت عرضه خودرو‌های دارای سان‌روف حرکت کردند. تا پیش از همه‌گیری کووید ۱۹، ارزش بازار خدمات و محصولات مرتبط با سان‌روف‌ها ۹۰۰ میلیون دلار گزارش شده است و برآورد می‌شود تا سال ۲۰۲۶ این مقدار تا دو تریلیون دلار نیز افزایش یابد. در این میان، گاهی در خبر‌ها فراخوان خودروسازان به علت نقص فنی در بخش سان‌روف منتشر می‌شود. برای نمونه، به‌تازگی بنز ۷۵۰ هزار دستگاه از خانواده محصولات کلاس سی خود را برای رفع عیب در این زمینه فراخوان کرد.

آسیب‌پذیری شیشه‌های این قطعات هنگام حادثه و خطر پرتاب سرنشینان به‌ویژه کودکان که توانایی کنترل کمتری دارند به بیرون از خودرو از مخاطرات ایمنی این اجزای خودرو‌های مدرن است. اگرچه هنوز قوانین مشخص و یکپارچه‌ای برای قانون‌شکنی خودرو‌های سان‌روف‌دار تبیین نشده است، برخی شهر‌ها جرائمی برای آن در نظر گرفته‌اند. برای نمونه، در کلکته هند، بیرون آمدن از سان‌روف هنگام رفت و آمد خودرو‌ها می‌تواند تا ۱۰۰۰ روپیه جریمه به همراه داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->