انفجار کپسول گاز در کوره آجرپزی نیشابور (۱۹ دی ۱۴۰۳) واژگونی اتوبوس تهران مشهد در اتوبان بعثت|۱۶ نفر مصدوم شدند (۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ از امروز (۱۹ دی ۱۴۰۳) مروری بر زندگی دکتر ابوالقاسم بختیار، نخستین پزشک جراح ایرانی | روزگار غریب ابوالقاسم در زمان رانندگی حواستان باشد که حقی از دیگران به گردنتان نماند | با فرمان ناحقی نرانیم! واریز وام ۳۰ میلیون تومانی برای برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز توزیع ۴ داروی پژوهشکده گیاهان دارویی در داروخانه‌های کشور (۱۹ دی ۱۴۰۳) خطر ابتلا به ویروس «متاپنومای انسانی» وجود دارد بهسازی زیرساخت‌های جاده‌ای در راه‌های خراسان رضوی چرا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام نمی‌شود؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) ثبت ۲۲ هزار قلم شیء تاریخی خراسان رضوی در سامانه جام افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر در سال ۱۴۰۴ هشدار مدیر کل دارو درباره مسئولان فنی غیرحضوری در شرکت‌های دارویی غربالگری سرطان پستان برای بانوان ۳۰ تا ۶۹ ساله در مراکز بهداشتی  آزادی ۲۴ زندانی از زندان مرکزی مشهد به مناسبت دهه بصیرت و مقاومت بازسازی صحنه جنایت جوانی که در نزاع خیابانی، فردی را کشت | جشن تولدی که به خون نشست وزیر علوم: برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت‌های وزارت علوم است فیش حقوقی دی‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران صادر شد + لینک سایت انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش دما از فردا دارو بی‌سروصدا گران شد مینو محرز در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: مردم نگران نباشند، ویروس چینی تبدیل به پاندمی نخواهد شد آیا ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) خبر خوش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای داوطلبان کنکور هشدار مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص افزایش آمار سگ‌های ولگرد ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری انسداد هزار و ۳۴۳ حلقه چاه غیرمجاز آب در خراسان رضوی طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان «چای سیاه» آشنا شوید عشق پوشالی، دختر نوجوان را کارتن‌خواب کرد خراسان رضوی ایستاده بر سکوی نخست فرونشست زمین! ورود سامانه بارشی جدید به کشور از هفته آینده (۱۹ دی ۱۴۰۳) رقم عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی چقدر خواهد بود؟
سرخط خبرها

سندرم موی آلبرت اینشتین!

  • کد خبر: ۱۰۱۶۱۳
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸
سندرم موی آلبرت اینشتین!
سندرم موی آشفته و بی‌قرار نوعی اختلال ژنتیکی با ریشه وراثتی است که سبب ناصاف بودن مو از ریشه می‌شود و فردی که دچار این اختلال است نمی‌تواند مو‌های خود را صاف کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک کودک انگلیسی به نام لاچلان از بیماری بسیار نادری رنج می‌برد که در آن موهایش از هر طرف به‌طور سرکش رشد می‌کنند و شانه کردنشان سخت است.

مو‌های لاچلان از پنج‌ماهگی شروع به رشد کرده و والدینش متوجه شدند که مو‌های او بافت عجیبی دارد.

مادر این کودک می‌گوید: «من ابتدا فکر می‌کردم مو‌های پسرم فر خواهند بود؛ اما چند ماه بعد، به طور اتفاقی متوجه شدم یک بیماری به نام سندرم موی غوطه‌ور در علم پزشکی وجود دارد. به همین دلیل به بیمارستان مراجعه کردم و فهمیدم لاچلان به این بیماری مبتلا شده است.»

سندرم موی آشفته و بی‌قرار نوعی اختلال ژنتیکی با ریشه وراثتی است که سبب ناصاف بودن مو از ریشه می‌شود و فردی که دچار این اختلال است نمی‌تواند مو‌های خود را صاف کند، در تاریخ مشهورترین فرد مبتلا به این اختلال، فیزیکدان مشهور، آلبرت اینشتین، بوده است.

به گفته پزشک معالج لاچلان، این سندرم به ناهنجاری ساختاری و رشد در همه جهات مو منجر شده و تمیز کردن یا شانه کردن آن را دشوار می‌کند. به این حالت موی شیشه‌ای تابیده نیز گفته می‌شود و معمولا به رنگ کاهی با بافتی کدر است. در زیر میکروسکوپ نیز مو‌ها به شکل مثلثی هستند.

نشانه‌های سندرم مو‌های آشفته و شانه‌نشدنی از سن سه تا دوازده ماهگی در مبتلایان ظاهر می‌شود و اغلب افراد دارای این اختلال مو‌هایی به رنگ کاهی یا حتی سفید دارند.

در برخی موارد نادر علاوه بر جنس غیر عادی موها، ناهنجاری‌هایی در استخوان و چشم نیز در مبتلایان مشاهده می‌شود. با استفاده از برس بسیار نرم و برخی محصولات نرم‌کننده درمانی ویژه می‌توان تا حدی مو‌ها را نرم و خوش‌حالت کرد.

والدین این کودک هر دو تست DNA داده و محققان دانشکده ژنتیک انسانی دانشگاه بن، دریافتند یکی از سه ژن موثر در این اختلال در DNA مادر این دختر وجود دارد که خوشبختانه به جز رنگ غیرعادی و آشفتگی ظاهری موهایش مشکل دیگری ندارد و از سلامت کامل برخوردار است.

تنها حدود ۱۰۰ مورد از این سندرم در جهان گزارش شده، اگرچه ممکن است موارد بیشتری وجود داشته باشد که گزارش نشده باشد. طبق این مطالعه، این سندرم معمولاً کودکان بین سه ماه تا سه سال را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و در بزرگ‌سالی بهبود می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->