انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

حل معمای توقف پیری در یک گونه سنجاب!

  • کد خبر: ۱۰۱۶۱۴
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
حل معمای توقف پیری در یک گونه سنجاب!
پژوهشگران آمریکایی با بررسی یک گونه سنجاب دریافتند که این حیوانات می‌توانند روند پیری را طی دوره خواب زمستانی متوقف کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از زیست‌شناسان «دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس» در بررسی روی «مارموت‌های شکم‌زرد» دریافته‌اند که این سنجاب‌های بزرگ می‌توانند طی هفت تا هشت ماه که در لانه‌های زیرزمینی خود به خواب زمستانی می‌گذرانند، روند پیری را متوقف کنند.

این پژوهش که برای نخستین بار، روند پیری را در میان مارموت‌ها بررسی کرده است، نشان می‌دهد که پدیده ضدپیری هنگامی که حیوانات به دو سالگی یعنی سن بلوغ جنسی خود می‌رسند، آغاز می‌شود.

پژوهشگران، نمونه‌های خون مارموت‌ها را که طی چندین تابستان و زمانی که این حیوانات روی زمین فعال هستند، جمع آوری شده بود، بررسی کردند تا مدل‌های آماری بسازند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا آنچه را که طی خواب زمستانی رخ داده است، ارزیابی کنند. آن‌ها پیری بیولوژیکی مارموت‌ها را براساس آنچه به عنوان تغییرات اپی ژنتیکی شناخته می‌شود، ارزیابی کردند.

پژوهشگر ارشد این پروژه گفته است: نتایج پژوهش ما نشان می‌دهند که پیری اپی ژنتیکی اساسا طی خواب زمستانی متوقف می‌شود. ما دریافتیم که سن اپی ژنتیکی مارموت‌ها طی فصل فعال افزایش می‌یابد؛ اما طی خواب زمستانی متوقف می‌شود و در فصل فعال بعدی به افزایش ادامه می‌دهد.

به گفته پژوهشگران، این فرایند کمک می‌کند به توضیح اینکه چرا میانگین طول عمر یک مارموت شکم زرد بیشتر از آن چیزی است که از وزن بدنش انتظار می‌رود.

خواب زمستانی، یک سازگاری تکاملی است که به حیوانات امکان می‌دهد تا در محیط‌های فصل‌های خشنی زنده بمانند که در آن‌ها غذا وجود ندارد و دما بسیار پایین است. در میان پستانداران کوچک مانند مارموت ها، خواب زمستانی رایج است.

خواب زمستانی مارموت‌ها به طور متناوب بین دوره‌های سرکوب متابولیک که یک یا دو هفته زمان می‌برد و دوره‌های کوتاه‌تر افزایش متابولیسم که معمولا کمتر از یک روز زمان می‌برد، رخ می‌دهد.

دنیل بلومستاین، استاد زیست شناسی تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس گفت: طی سرکوب متابولیک، تنفس این حیوانات کند می‌شود و دمای بدن آن‌ها به طور چشمگیری کم می‌شود؛ تا جایی که احساس سرما می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->