به گزارش شهرآرانیوز،حسن کریمدادی، رئیس کمیسیون ایثارگران شورای اسلامی شهر مشهدمقدس ناطق پیش از دستور سیامین جلسه علنی شورا بود؛ متن نطق به شرح ذیل است:
با سلام و درود بر شهدا و امام شهدا و آرزوی سلامتی برای مقام عظمای ولایت.
ضمن تبریک اعیاد شعبانیه خصوصا میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود (عج) و میلاد حضرت علی اکبر و روز جوان بر همه جوانان شهرمان به خصوص جوانترین عضو شورای اسلامی شهر جناب آقای مهندس علوی مقدم
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ
بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ﴿۱۶۹﴾
پیام مقام معظم رهبری در هفته دفاع مقدس برای تجلیل از شهیدان و ایثارگران
بسم الله الرحمن الرحیم
هر روز که بر نظام جمهوری اسلامی ایران میگذرد و افقهای تازه آشکار میگردد و فراز و نشیبهای این راه پر افتخار نمایانتر میشود، ارزش جانبازی شهیدان جلوه بیشتر مییابد. آنان با خون خود بنیان این سازه عظیم و پرشکوه را مستحکم کردند و نهال نو رسی را به درخت ستبر و ریشه داری تبدیل نمودند. میدان مجاهدت در عرصههای گوناگون همچنان گشوده است، و قله جهاد، شهادت است؛ فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر.
تکریم شهیدان، و تعظیم در برابر خانوادههای صبور آنان، واجب بزرگ امروز و همیشه ماست
در پی شهادت مظلومانه دو تن از پاسداران غیور کشورمان شهیدان، سعید نژاد و کربلایی پور، شیر بچههای سپاه پاسداران با قدرت و عزت، پاسخ دندان شکنی به صهیونیستهای غاصب دادند؛ و توسط موشکهای نقطه زن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز راهبردی توطئه و شرارت صهیونیستها در اربیل عراق را منهدم ساختن؛ و این است قدرت شهدای عزیزمان
مبنای آفرینش انسان نزدیک شدن به ذات اقدس حضرت باریتعالی از طریق معرفت وپرستش اوست و شهادت رفیعترین قله پرستش است که انسان با گذشتن از تمام هستی خود برای رسیدن به خدای هستی برمی گزیند پس شهادت اوج کمال انسان و برترین خوبیها و سرچشمه همه فضیلت هاست وتاسیس جمهوری اسلامی از ثمرات این شجره طیبه است و عزت و کرامت امت اسلامی درزمان حال و آینده در گرو ادامه و استمراراین فرهنگ است، زیرا شهدا سراپا عامل محض و عشق مطلق میباشند. آنان حجاب پرده جهان را دریده و پردههای تیره رنگ وغبارآلود را برچیده منظرشان و جایگاهشان خطاب «فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی» است.
اگر عارف کامل آن پیر خرد از او تعبیر عقل نمود، شاید شایستهترین تعبیرهاباشد. شهید با انتخابش سراسر وجود هستی اش را عقل نموده و از خودش مجرد شده.
عالم مجردات از عوالم قدسی است، عالم قرب است، مقام فوز و وصول به حق است به همین دلیل در آن روایت از قول پیامبر اکرم (ص) میفرماید: شهدا با پیامبران الهی بر سر سفره مائدههای بهشتی مینشینند. به قول امام راحل «ره» که میفرماید:
«الفاظ و عبارات توان توصیف آنان را که از بیت مظلم طبیعت به سوی حق تعالی ورسول اعظمش هجرت نموده و به درگاه مقدسش بار یافته اند، ندارد» و میفرماید: خون سلحشوران کوخ نشین، کاخهای ستم را درهم کوبید؛ و به همین دلیل همیشه کاخ نشینان ستمگر و ستم پیشه در کمین مظلومان تاریخ هستند، اما زهی خیال باطل، دیگر وارثان خونهای پاک و همرزمان قهرمان و چالاک شهیدان، مفقودان، جانبازان، آزادگان واسیران چنین مجالی را به این سیه روزان نخواهند داد و اینک اینها همه میدانندکه چه رسالتی بر دوش و چه پیمانی بر عهده خویش دارند.
از این رو ضرورت تاسیس نهادی مثل بنیاد شهید اجتناب ناپذیر بود که در واقع تاسیس این نهاد مقدس در سال ۱۳۵۸ به فرمان حضرت امام خمینی (س) به روشنی تبلور منزلت، و نشانه و اهمیت ارزشی است که انقلاب اسلامی برای مقام جهاد وشهادت و همه ایثارگران و فداکارانی که در راه اسلام جانفشانی میکنند قائل میباشد.
این منزلت و نقش بنیادین آن در فرهنگ اسلامی، ضرورت استمرار و تعمیق فرهنگ جهادو شهادت در باور و فرهنگ جامعه را امری اجتناب ناپذیر میسازد از این رو فعالیت وخدمات بنیاد شهید انقلاب اسلامی در همه اشکال بر مبنای پی ریزی و تعمیق چنین فرهنگی یعنی «جهاد و شهادت» استوار میباشد.
بنیاد شهید انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) با هدف:
احیاء، حفظ و ترویج فرهنگ شهادت و شهادت طلبی و پراکندن عطر شهادت در جامعه.
زنده نگهداشتن یاد شهیدان و حفظ آثار آنان.
تجلیل و تکریم از خانوادههای معظم شهدا.
شکل گرفت و در این راستا ضرورت بزرگداشت و احیای یاد و نام شهیدان در جامعه به عنوان تجسم عینی شهادت و حفظ و کرامت و جلالت خانوادههای شهیدپرور شاهد، این گلهای معطر بوستان شهادت و ایثار به عنوان راهبردهای اساسی معطر ساختن جامعه اسلامی به عطر شهادت مطرح گردید، و بنابراین موضوع کار بنیاد عبارت است از:
شهادت، شهید و خانواده شهید و قلمرو آنها در رابطه با پراکنده کردن عطر «شهادت» در کل جامعه و در مورد شهید تمامی «شهدای اسلام» و در مورد خانواده شهید «تمامی شهدای انقلاب اسلامی» است.
بر اساس این مبانی و اهداف مذکور بنیاد شهید انقلاب اسلامی توانسته راهبردهای ذیل را اتخاذ و بر آن اساس در جهت ایفاء نقش و انجام رسالت و مسوولیت خود به کارنامه درخشانی نایل آید گرچه برای رسیدن به غایت مطلوب تلاش و فعالیتهای مستمرو مضاعف همچنان باید استمرار یابد.
بنیاد شهید به عنوان یک نهاد فرهنگی است که حتی خدمات اجتماعی و معیشتی این نهاد با وجهه فرهنگی انجام میشود.
بنیاد شهید علاوه بر وظایفی که راءسا عهده دار آن است یک نهاد هدایتگر، سیاستگزار، برنامه ریز و نظارت کننده است که وظیفه دارد نظام و جامعه اسلامی را درجهت تحقق اهداف فوق بسیج کند.
تمام خدمات فرهنگی، آموزشی و معیشتی بنیاد به خانوادههای معظم شاهد با توجه به سیاست خوداتکایی این خانوادههای عزیز ارائه میشود و حفظ و گسترش و تعمیق روحیه خوداتکایی و عزت نفس در خانوادههای محترم شاهد دستیابی به اهداف والای بنیاد را عملیتر میسازد.
در راستای تحقق فرامین حضرت امام خمینی (س) و با توجه به این رهنمود که فرمودند «بنیاد شهید از همه بنیادها افضل است برای این که شهید از همه افرادافضل است». «خدمت در بنیاد شهید در راس خدمتهاست»؛ لذا انتخاب سیاستهای کارآمد، منسجم و هماهنگ از اولویتهای کاری این نهاد مقدس است که بدان پرداخته است
قانونمندی و رعایت عدالت، مکتوم نگه داشتن خدمات معیشتی و تاکید بر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و نیز استفاده بهینه از منابع اقتصادی از راهبردهایی است که افضلیت این نهاد مقدس را تضمین میکند و لذا است که بر اساس اهداف، مبانی و راهبردهای مذکور، بنیاد شهید توانسته در قبال شهادت، شهدا و خانواده معظم شهدا وظایفی را که تبیین و ترسیم شده انجام دهد و علیرغم تنوع کاری با تشکیلات مناسب و کارآمد با ویژگیهایی که اشاره شد و با نیروهای مخلص و متقی با اهتمام لازم، وظایف محوله را انجام میدهد که در راس این نهاد نماینده محترم، ولی فقیه و ریاست بنیاد شهید است.
اهم وظایف بنیاد شهید انقلاب اسلامی
الف) در قبال شهادت:
۱- تبیین مفهوم و فلسفه شهادت و ایثار و برنامه ریزی و گسترش تحقیقات در این زمینه.
۲- برنامه ریزی و تلاش به منظور احیاء و ترویج فرهنگ شهادت و ایثار و پراکنده کردن عطر شهادت در جامعه به عنوان بالاترین ارزش الهی با بسیج کلیه تشکیلات وامکانات نظام و جامعه اسلامی به ویژه نهادهای فرهنگی، هنری، آموزشی و مطبوعاتی.
۳- تحقیق و شناسایی عوامل و موجبات تقویت کننده فرهنگ شهادت طلبی وبرنامه ریزی در جهت ترویج آنها و کشف موانع و عوامل بازدارنده و تضعیف کننده فرهنگ شهادت و تلاش برای افشاء و ازاله آنها.
ب) در قبال شهید:
تجلیل و تکریم از مقام والای شهداء و زنده نگهداشتن یاد و نام آنان با بسیج امکانات و تشکیلات نظام و جامعه اسلامی، از راههایی هم چون:
۱- معرفی آثار فرهنگی، ادبی، هنری وصایا و سیره معنوی و فضایل پسندیده آنان وتعبیه جذاب این آثار در صحنه فرهنگ و ادبیات و کتب آموزشی و درسی.
۲- ایجاد موزههای شاهد به منظور حفظ و نگهداری آثار برجسته آنان.
۳- برگزاری مراسم سالگرد شهداء با الهام از مکتب عاشورای حسینی.
۴- برنامه ریزی و تلاش به منظور تحقق بیان عرفانی، الهی حضرت امام خمینی (س) که «تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان ودارالشفای آزادگان خواهد بود.» و تلاش در جهت حفظ منزلت و محوریت مزار شهداء به عنوان مرکز مراسم مذهبی رسمی ومردمی و حفظ و نگهداری گلزار شهداء با همکاری مشارکت شهرداریها و سازمانهای ذیربط.
۵-آراستن فضای فیزیکی کشور به زینت یاد، نام و چهره و آثار شهدا و نامگذاری معابر و میادین و اماکن دولتی و عمومی به نام آنان؛ که از ابتدای شورای اسلامی در دوره ششم اهتمام ویژهای برای نامگذاری اماکن و میادین، خیابانها، کوچهها به نام مبارک شهدا، برگزاری یادوارههای شهدا و نقاشی تمثال شهدای گرانقدر در سطح شهر مشهد انجام شده است. جا دارد از همه عزیزان شورای اسلامی شهر مشهد مقدس به ویژه کمیسیون محترم فرهنگی و مدیریت شهری تقدیر و تشکر کنم.
بالغ بر یک میلیون سند از شهدای عزیزمان در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران استان است که ظرفیتی مناسب است برای استفاده شهرداری مشهد برای تربیت نسل جوان میباشد.
وصایای چند شهید عزیز:
۱- شما که دارای مقامی انتخابی یا انتصابی هستید به خود مغرور نشوید، زیرا که ریاست برای شما لقمه چربی نخواهد بود و سرانجام آن اگر برای خدا نباشد ملامت و ندامت و عذاب روز قیامت است. پس خود را گم نکنید و بدانید که شما از بطن مردم هستید و باید در میان آنها نیز باشید و به مشکلات آنها رسیدگی کنید و با در نظر گرفتن معیارهای اصیل مکتبی، مسائل را حل کنید و دست از تنازع بردارید تا مردم را مأیوس نکرده و به دشمنان میدان ندهید. یونسی، حیدرعلی)
۲- آنهایی که در ادارات هستند و کارشکنی میکنند و هدفشان خدا نیست و مردم مستضعف و رنج کشیده که انقلاب اسلامی متعلق به همینها است و همینها هستند که سنگینی انقلاب و جنگ تحمیلی را به دوش کشیده و آن را به پیش میبرند و به آنها رسیدگی نمیکنند از آنها میخواهم که به خود آمده و نیتهای خود را خالص کنند برای خدا، و تبعیض قائل نشوند بین افراد و به درد این مردم مستضعف رسیدگی کنند. البته سخنم با آنان که در ادارهجات هستند است و با آنهایی است که هدفشان دلسردی برای مردم و کم کاری است.
(ابوطالبی، مجید)
۳- به مسئولین عزیز عرض میکنم که در راس همه همه کارهایشان خدمت به مظلومان را قرار دهند چرا که همینها هستند جبههها را گرم نگه داشته اند و هر روز با خون خود نهال انقلاب را بارور میسازند تا اسلام را به پیروزی برسد. (سردار شهید سید محمد تقی رضوی).
اما تذکر و پیشنهادم به شهردار محترم و مدیریت شهری:
از شهردار محترم و انقلابی شهر مشهد مقدس انتظار بیشتری داشتم و تقاضا دارم تا موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران را در چارچوب ضوابط و مقررات بالادستی تا حصول نتیجه نهایی پیگیری نمایند. اکنون پس از گذشت ماهها از صدور بخشنامه شماره ۱۳۱۶۰ مورخ ۲۹/۳/۱۴۰۰ هنوز این کار محقق نشده است و پیشنهاد دارم مطابق قانون کمیته مصوب در بخشنامه مذکور تشکیل و به امور تبدیل وضعیت ایثارگران به جد پیگیری و اجرایی گردد
در انتها مطالبم را با یک عبارت و یک دعا از رهبر معظم انقلاب به پایان میرسانم:
هرچه داریم به برکت جان فشانیها و فداکاری هاست، به برکت روحیه شهادت طلبانه است.
پروردگارا مرگ ما را جز به شهادت در راه خودت قرار مده... الهی آمین
منبع:پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد