جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

«میان کاله» و «آشوراده»؛ رونق یا نابودی؟

  • کد خبر: ۱۰۲۲۷۸
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
«میان کاله» و «آشوراده»؛ رونق یا نابودی؟
کشمکش‌ها بر سر طرح عجیب گردشگری در طبیعت بکر شمال ایران همچنان ادامه دارد.

عروجی | شهرآرانیوز؛ با اینکه رئیس جمهور چند روز پیش در بازدید از شبه جزیره میانکاله بهشهر بر توسعه طبیعت گردی و رونق اقتصادی تأکید کرده و گفته بود در کنار این ملاحظات زیست محیطی تالاب هم باید رعایت شود؛ اما فعالان محیط زیست می‌گویند حضور گردشگران در هر صورتی می‌تواند آسیب جدی به تالاب و طبیعت بکر میان کاله وارد کند.

جنجال‌ها از آنجا شروع شد که صحبت از «طرح گردشگری آشوراده و احیای میانکاله» به میان آمد؛ طرحی که برای ۲۲ هکتار از این منطقه تعریف و طبق اعلام وزیر میراث فرهنگی، در آن تأسیسات، اماکن، سرویس‌های گردشگری و تفریحی جانمایی شده است؛ اما رویکرد دولت باعث شده فعالان و دغدغه‌مندان محیط زیست به این طرح واکنش تندی نشان دهند و بپرسند پس چرا همین رویکرد درباره آشوراده اتخاذ نشده است؟

هرچند که برخی فعالان محیط زیست، همین طرح طبیعت گردی در میانکاله را هم مخرب و مضر می‌دانند. صحبت‌های رئیس جمهور درباره اولویت بخشیدن به طبیعت گردی بدون ایجاد تأسیسات در این مناطق، ظاهرا به نظر می‌رسید تا حدی نگرانی‌ها از تخریب محیط زیست در آشوراده و میانکاله را برطرف کرده است؛ اما آن‌ها معتقدند این طرح، با توجه به شرایط این منطقه، به ایجاد تأسیسات سنگین گردشگری و دستکاری‌های گسترده در این مناطق نیاز دارد. اسماعیل کهرم، کارشناس مشهور حوزه محیط زیست، این اقدام را مساوی با نابودی میان کاله بیان کرده و گفته است: «متأسفانه باید گفت که ما با این تصمیم دولت، میانکاله را به باد داده ایم!

در صورت اجرای طرح توسعه طبیعت گردی در این منطقه، دست اندازی‌های زیادی به طبیعت رخ داده و با توسعه پارکینگ، رفت وآمد افراد، آلوده شدن محیط طبیعی و دیگر رفتار‌های سوء و آسیب زننده طبیعت در آن باب خواهد شد.» او طرح طبیعت گردی در میانکاله را زیرسؤال برد و گفته: «با اجرای طرح طبیعت گردی در میانکاله، پرندگان مهاجر دیگر به این منطقه کوچ نخواهند کرد.» از طرف دیگر، این تصمیم دولت نشان می‌دهد که آن‌ها بدون توجه به توصیه‌ها و دغدغه‌های دلسوزان حوزه محیط زیست دست به این اقدام زده اند.

اقدامی که نشان می‌دهد با رعایت کردن اصول زیست محیطی و ایجاد تأسیسات مراقبتی باز هم آینده چندان خوبی در انتظار آشوراده و میان کاله نیست. آن‌ها می‌گویند آیا دولت می‌تواند تضمین‌های محکم تری ارائه دهد که ۲۰ سال دیگر این دو منطقه به زباله دان‌های بزرگی تبدیل نشوند؟ و سؤال اساسی‌تر اینکه، چگونه می‌توان سالانه پذیرای صدهاهزار گردشگر به این مناطق بود و با فرض ایجاد همان تأسیسات مراقبتی، ولی به طبیعت بکر و دست نخورده شان آسیبی وارد نشود؟

شاید برای درک بهتر این موضوع بهتر است به طبیعت اطرافمان و وضعیت آن نگاهی بیندازیم. آنچه تاکنون بر طبیعت شمال و سواحل آن رفته نتیجه‌ای جز انباشت زباله‌های فراوان نداشته. اتفاقی که مدیریت نکردن سایر مکان‌های گردشگری هم می‌تواند آن را رقم بزند.

عجیب‌تر اینکه، در همان بازدید رئیس جمهور به همراه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از تالاب میانکاله، یک پتروشیمی در فاصله ۵ کیلومتری تالاب کلنگ زنی شده بود؛ اما سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست، دو روز بعد و بعد از کلنگ زنی به رسانه‌ها گفته این پتروشیمی فاقد مجوز‌های لازم است و نمایندگان مجلس او را مجبور کردند تا پتروشیمی فاقد مجوز را افتتاح کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->