به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد سیفالدین، کارشناس بازار مسکن برای بررسی آینده بازار مسکن باید به عوامل موثر بر آن توجه کرد.
در صورت تحقق برجام، ازطرفی ثبات بر بازار مسکن حاکم خواهد شد و از طرف دیگر، انتظار توسعه در اقتصاد را داریم. در این حالت، بازار مسکن با افزایش تقاضا مواجه میشود و باتوجه به اینکه مسکن یک کالای تولیدی است و قیمت آن براساس نرخ زمین و هزینه ساخت مشخص میشود و قیمتهای موجود در آن از اقتصاد کلان نشئت گرفته است، به احتمال زیاد با رکود تورمی در این بازار مواجه خواهیم شد و قیمتها افزایش خواهد یافت.
اکنون بازارهای ارز، طلا، خودرو و بورس در حالت انتظار قرار دارند که با امضای برجام و کاهش احتمالی قیمت ارز، بازدهی و تورم بازارهای موازی کاهش پیدا خواهد کرد و سرمایهها از آن خارج و به بازار مسکن وارد خواهد شد.
آخرین دادههای مرکز آمار نشان داد که تورم ماهانه و نقطهای پس از سه ماه کاهش پیاپی، دوباره افزایشی شدند و برخی سیاستها مانند افزایش وام و تسهیلات، رقم پایه پولی و نقدینگی را نیز افزایش میدهد. اما پیش بینی افزایش تورم، محدود به شاخصها و متغیرهای اقتصادی و پولی نمیشود و در بودجه نیز به چشم میخورد، بنابراین افزایش تورم بالطبع به افزایش قیمت مسکن منجر خواهد شد.
برپایه گزارشهای مرکز آمار، هم اکنون روند کاهشی ساخت وساز ادامه دارد و با این شرایط به نظر میرسد که عرضه نسبت به تقاضا کمتر شده است. در شرایط فعلی بازار مسکن، نمیتوان توقع کاهش درخورتوجه قیمت مسکن را داشت و ثبات فکری سرمایه گذاران و کاهش ریسک سرمایه گذاری است که موجب بازگشت سرمایه گذاران به حوزه ساختمان میشود و همیشه شروع ساخت وسازها از عوامل موثر در تثبیت قیمت مسکن بوده است.
برآوردها نشان میدهد هم اکنون ۴۰ تا ۷۰درصد زوجهای بدون مسکن در پشت درهای بازار تجمع کرده اند و به محض مهیا شدن شرایط برای ورود به بازار، برای خرید آپارتمان به بازار هجوم خواهند برد که میتواند منجر به تشدید التهاب در بازار مسکن شود.
طبق گزارش مرکز آمار ایران، تغییر قیمت نهادههای ساختمانی دربرابر افزایش تورم کلی کشور در فصل پاییز، نسبت به فصل قبل، عقبتر بوده است. با عقب افتادن افزایش قیمت نهادههای ساختمانی از تورم کلی فصلی، میتوان این پیش بینی را برای فصلهای آینده درنظر گرفت که این عقب افتادگی جبران شود و شاهد افزایش قیمت نهادههای ساختمانی در فصلهای آینده باشیم.