تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت رهبران شهید مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: مقاومت در برابر غصب و ظلم و استکبار تمام‌شدنی نیست اعضای هیئت اعزامی جمهوری اسلامی به لبنان با رئیس جمهور این کشور دیدار کردند زنگنه: امسال یک ریال تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت نشده است رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش؛ پشتیبانی نیرو‌های زمینی و هوایی از عملیات نیروی دریایی ارتش نایب رئیس مجلس: می‌توانند تحریم و تهدید کنند، اما نمی‌توانند حقیقت مقاومت را از بین ببرند | محور مقاومت به یک قدرت بین‌المللی تبدیل شده است + فیلم تشییع تاریخی شهیدان مقاومت در لبنان | گزارش لحظه به لحظه از مراسم تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین امروز در بیروت (۵ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم و تصاویر حال پاپ فرانسیس وخیم است (۴ اسفند ۱۴۰۳) مشاور وزیر کشور: طرح سرشماری اتباع تا پایان سال اعتبار دارد| مهلت تمدید روادید گذرنامه‌های خانواری تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ نتانیاهو ادعا کرد: ۶۳ اسیر دیگر در نزد حماس داریم (۴ اسفند ۱۴۰۳) اجتماع باشکوه مردم مشهد هم‌زمان با آیین تشییع پیکرهای شهدای مقاومت، فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات کامل واکنش سردار رادان به تهدیدات اخیر دشمن| درس عبرتی خواهد گرفت که هرگز فراموش نخواهد کرد با گواهینامه ایران می‌توانید در عراق رانندگی کنید دریادار ایرانی: ۵ ناوگروه عملیاتی و آموزشی به دریا‌ها اعزام شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) درخشش شهرآرا در کسب رتبه‌های برتر هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه (۴ اسفند ۱۴۰۳) قالیباف: جبهه مقاومت نشان داد که همه تلاش‌های آمریکایی_صهیونیستی بر باد رفته است جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) حماس به ادعا‌های دروغین رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد
سرخط خبرها

دستاورد‌های توافق امنیتی تهران-تاشکند به دنبال سفر شمخانی به ازبکستان

  • کد خبر: ۱۰۲۵۵۸
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
دستاورد‌های توافق امنیتی تهران-تاشکند به دنبال سفر شمخانی به ازبکستان
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، هفته گذشته به دعوت همتای خود، سفری رسمی به جمهوری ازبکستان داشت. در این سفر، سند ترتیبات تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک بین ایران و ازبکستان از سوی دبیران شورای امنیت ملی دو کشور در تاشکند به امضا رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حقیقت آن است که توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بدون لحاظ مؤلفه‌های امنیتی امکان پذیر نیست، به ویژه آنکه تروریسم تحمیلی، این منطقه را به مکانی پرتنش تبدیل کرده است.

در این سفر؛ علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، سند ترتیبات تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک بین ایران و ازبکستان از سوی دبیران شورای امنیت ملی دو کشور در تاشکند به امضا رسید.

این سند، زمینه‌های همکاری مشترک بین تهران و تاشکند را درباره مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر و دیگر جرایم سازمان یافته فراملی فراهم می‌کند.

بر اساس این سند، طیف وسیعی از همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی بین دو کشور آغاز شده و جلسات کمیسیون امنیتی مشترک به صورت سالانه برای ارزیابی نتایج همکاری در تهران و تاشکند برگزار می‌شود.

این سفر و توافق صورت گرفته را می‌توان ادامه دیپلماسی فعال، عملگرا و نتیجه محور دولت سیزدهم دانست که طی ماه‌های اخیر، طیف گسترده‌ای از روابط منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با اولویت همسایگان را رقم زده است.

به عبارت دیگر، این توافق ادامه روند فعال سازی ظرفیت‌های منطقه‌ای برای ایجاد ثبات پایدار بود، چه جمهوری اسلامی همواره تأکید دارد که راهکار تحقق امنیت در منطقه، همگرایی میان همسایگان است و حضور بیگانگان جز بحران و ناامنی نتیجه‌ای به همراه ندارد.

دخالت‌های غرب در منطقه غرب آسیا، چنان که ۲۰ سال اشغال افغانستان، تروریسم در عراق و سوریه، چند دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی، اختلافات و سوء تفاهم‌ها میان همسایگان و فقر و درد و رنج ملت‌ها و گرفتاری منطقه در تروریسم اقتصادی نشان می‌دهد، نتیجه دیگری نداشته است.

غرب همواره تلاش کرده است ایران را کشوری منزوی و بر هم زننده نظم و ثبات منطقه معرفی کرده و با ایران هراسی، تحریم و تهدید، بازیگری مؤثر تهران در تأمین و تثبیت ثبات را وارونه روایت کند. جهان، اما به مرور ایران را شریکی قابل اعتماد و با ثبات و مستقل دانسته است که در مناسبات دوجانبه، رویکردی منطقی و تعاملی دارد و روابطش با سایر کشور‌ها تحت تأثیر و تحکم قدرت‌ها نیست.

در همین راستا، سفر شمخانی به ازبکستان و توافق‌های امنیتی صورت گرفته میان دو کشور را می‌توان نقطه عطفی در مناسبات میان کشور‌های منطقه دانست که می‌تواند زمینه ساز ثبات و امنیت پایدار در منطقه باشد. ایران چنان که بار‌ها اعلام و تأکید کرده، آماده است همه ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی خود را در چارچوب امنیت جمعی و تحقق اهداف و منافع مشترک در اختیار همسایگان قرار دهد و در این راه از هیچ اقدامی نیز فروگذار نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->