جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت + فیلم جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات فنی ایران و آمریکا هم غیرمستقیم خواهد بود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان خواستار محاکمه صادرکنندگان مجوز ساخت‌وساز پروژه پتروشیمی در میانکاله است السودانی با رهبر شیعیان سوریه در عراق دیدار کرد رئیس جمهور در مراسم تقدیر از برگزیدگان همایش کشوری آموزش علوم پزشکی شرکت کرد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

عصر جدید در سیاست خارجی ایران

  • کد خبر: ۹۶۹۷۸
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
عصر جدید در سیاست خارجی ایران
تحولات و پویایی‌های محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تعدد و تنوعی که در محیط همسایگی ما وجود دارد، ایران را جزو کشور‌هایی قرار داده است که نمی‌تواند از رویکرد و سیاست همسایگی غافل باشد و این سیاست قطعا در جهت گیری سیاست خارجی در راستای منافع و امنیت ملی کشور تعیین کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در همین راستا، راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم بر پایه ارتباط با همسایگان تدوین شده است. به همین منظور دیروز برای تبیین هر چه بهتر این راهبرد جمهوری اسلامی، «همایش ملی ایران و همسایگان» به ابتکار مرکز آینده پژوهی جهان اسلام و با همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد.

چرایی نگاه به همسایگان

در این برنامه، دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا گفت: همان گونه که تاکنون با استراتژی مقاومت ایستادگی کردیم،  می‌توانیم با اتخاذ سیاست‌های جدید همسایگی، ارتقای وزن ژئوپلتیک پیدا کنیم و در مقابل قدرت‌های سلطه گر غربی به پیروزی برسیم.

سرلشکر سیدیحیی صفوی با بیان اینکه امیدوارم این همایش بتواند به عبور از وضعیت فعلی و رسیدن به وضعیت مطلوب برای ملت و کشورمان کمک کند، افزود: راهبرد سیاست منطقه‌ای و قاره‌ای ایران برای رسیدن به تفاهم و منافع مشترک در مقابل تهدیدات مشترک است؛ واقعیت آن است که دوران جدیدی در حیات سیاست خارجی ایران آغاز شده که شامل سیاست همسایگی با ۱۵ کشور، سیاست منطقه‌ای ایران در غرب آسیا، سیاست نگاه به شرق و توسعه راهبرد همه جانبه با چین و روسیه می‌شود.

وی افزود: این سیاست جدید دشمنان مستکبر غربی، برخی از رقبای منطقه‌ای و حتی برخی افراد در داخل کشور را متحیر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال انداخته است. مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: مفهوم نظری و عملی سیاست همسایگی آن است که ایران می‌خواهد در نظم سند ملی و راهبردی آمایش سرزمینی ۱۴۲۴ شمسی برای هر یک از کشور‌های همسایه، توسعه روابط همه جانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و گردشگری و محیط زیست را با ظرفیت ۲۰ ساله طرح ریزی، برنامه ریزی و اجرا کند.

ایران به دنبال دور شدن از فضای بین المللی نیست

وزیر کشور نیز طی سخنانی در این همایش با تأکید بر اینکه اصولا سیاست‌ها در جمهوری اسلامی با اولویت منطقه‌ای بوده است، افزود: البته این به معنای بی توجهی به روابط بین المللی نیست و جمهوری اسلامی اصلا به دنبال دورشدن از فضای بین المللی نیست؛ زیرا باید در معادلات جهانی حتما حضوری قوی داشته باشد. احمد وحیدی بیان کرد: ما مشکلاتی در اعمال سیاست‌های همسایگی داریم که اولین مسئله، نوع نگاه همسایگان ما به صحنه منطقه است.

ما باید با گفتگو‌های مفصل و نخبگانی بین طرف‌های ایرانی و همسایه به این باور مشترک برسیم که این نوع سیاست موجب صلح و امنیت و رفاه است. وی افزود: ما در استان‌های مرزی کمبود‌هایی داریم که باید تقویت شوند.
روابط این استان‌ها باید با استان‌های مرزی کشور‌های همسایه افزایش یابد. این امر می‌تواند روابط بسیار طبیعی را با کشور‌های منطقه ایجاد کند. ما باید در این زمینه تلاش کنیم تا هر استانی با کشور هم جوار خود بتواند نقش آفرینی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->