رهبر معظم انقلاب: آمریکا و رژیم صهیونیستی پاسخ دندان شکن دریافت خواهند کرد ربودن یک افسر نیروی دریایی لبنان توسط صهیونیست‌ها (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) هلاکت دو نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه عراقچی: توقف فعالیت کنسولگری‌های ایران در آلمان اقدامی غیر قابل توجیه است اسلامی: به کد‌های تولید محصولات اتمی دست یافتیم شنیده شدن صدای انفجار در کابل (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم حمله توپخانه‌ای عربستان به خاک یمن (۱۲ آبان ۱۴۰۳) زلنسکی مدعی حضور ۳ هزار نظامی کره شمالی در کورسک شد حمله هوایی جدید رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) وزیر کشور: هیچ تفاوتی بین اقوام و مذاهب وجود ندارد کشته شدن سه نظامی صهیونیست در تله رزمندگان قسام (۱۲ آبان ۱۴۰۳) هریس در نظرسنجی‌ها از رای‌دهندگان زودهنگام از ترامپ پیشی گرفت وزیر کشور از تکمیل فاز نخست انسداد مرز‌های شرقی تا نیمه اول سال آینده خبرداد «عبدالکریم حسین‌زاده» رسما به سمت معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب شد رئیس‌جمهور بر حضور بخش خصوصی در حوزه حمل‌ونقل تاکید کرد رسانه اسرائیلی: پدافند هوایی ایران پنجمین قدرت جهانی است آیت‌الله علم‌الهدی: مساجد حاشیه شهر مشهد نیاز به تجهیز و رسیدگی دارد هاکوپیان، سفیر جدید ارمنستان در ایران محکومیت اقدام تجاوزکارانه اسرائیل در ایران از سوی سازمان همکاری شانگهای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، هفته اول آذر بررسی خواهد شد گزارش آسوشیتدپرس از جنگ بی‌پایان اسرائیل در غزه هشدار سازمان ملل درباره شرایط اسف‌بار مردم در شمال غزه به‌کارگیری و آزمایش تجهیزات جدید سپاه در رزمایش امنیت جنوب شرق کشور کمال خرازی و صحبت‌های جنجال‌برانگیزش درخصوص امکان تغییر برنامه نظامی ایران و تولید سلاح هسته‌ای استاندار خراسان رضوی: سهم کشاورزی استان از تولید ناخالص ملی ۳ درصد بیشتر از متوسط کشور است + فیلم آمریکا ناوشکن‌ها و بمب‌افکن‌های تهاجمی به منطقه اعزام کرد تمدید وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران از سوی بایدن انصاری از دستور رئیس‌جمهور برای بررسی FATF خبر داد وزیر کشور برای معارفه استاندار سیستان و بلوچستان وارد زاهدان شد + فیلم
سرخط خبرها

عصر جدید در سیاست خارجی ایران

  • کد خبر: ۹۶۹۷۸
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
عصر جدید در سیاست خارجی ایران
تحولات و پویایی‌های محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تعدد و تنوعی که در محیط همسایگی ما وجود دارد، ایران را جزو کشور‌هایی قرار داده است که نمی‌تواند از رویکرد و سیاست همسایگی غافل باشد و این سیاست قطعا در جهت گیری سیاست خارجی در راستای منافع و امنیت ملی کشور تعیین کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در همین راستا، راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم بر پایه ارتباط با همسایگان تدوین شده است. به همین منظور دیروز برای تبیین هر چه بهتر این راهبرد جمهوری اسلامی، «همایش ملی ایران و همسایگان» به ابتکار مرکز آینده پژوهی جهان اسلام و با همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد.

چرایی نگاه به همسایگان

در این برنامه، دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا گفت: همان گونه که تاکنون با استراتژی مقاومت ایستادگی کردیم،  می‌توانیم با اتخاذ سیاست‌های جدید همسایگی، ارتقای وزن ژئوپلتیک پیدا کنیم و در مقابل قدرت‌های سلطه گر غربی به پیروزی برسیم.

سرلشکر سیدیحیی صفوی با بیان اینکه امیدوارم این همایش بتواند به عبور از وضعیت فعلی و رسیدن به وضعیت مطلوب برای ملت و کشورمان کمک کند، افزود: راهبرد سیاست منطقه‌ای و قاره‌ای ایران برای رسیدن به تفاهم و منافع مشترک در مقابل تهدیدات مشترک است؛ واقعیت آن است که دوران جدیدی در حیات سیاست خارجی ایران آغاز شده که شامل سیاست همسایگی با ۱۵ کشور، سیاست منطقه‌ای ایران در غرب آسیا، سیاست نگاه به شرق و توسعه راهبرد همه جانبه با چین و روسیه می‌شود.

وی افزود: این سیاست جدید دشمنان مستکبر غربی، برخی از رقبای منطقه‌ای و حتی برخی افراد در داخل کشور را متحیر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال انداخته است. مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: مفهوم نظری و عملی سیاست همسایگی آن است که ایران می‌خواهد در نظم سند ملی و راهبردی آمایش سرزمینی ۱۴۲۴ شمسی برای هر یک از کشور‌های همسایه، توسعه روابط همه جانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و گردشگری و محیط زیست را با ظرفیت ۲۰ ساله طرح ریزی، برنامه ریزی و اجرا کند.

ایران به دنبال دور شدن از فضای بین المللی نیست

وزیر کشور نیز طی سخنانی در این همایش با تأکید بر اینکه اصولا سیاست‌ها در جمهوری اسلامی با اولویت منطقه‌ای بوده است، افزود: البته این به معنای بی توجهی به روابط بین المللی نیست و جمهوری اسلامی اصلا به دنبال دورشدن از فضای بین المللی نیست؛ زیرا باید در معادلات جهانی حتما حضوری قوی داشته باشد. احمد وحیدی بیان کرد: ما مشکلاتی در اعمال سیاست‌های همسایگی داریم که اولین مسئله، نوع نگاه همسایگان ما به صحنه منطقه است.

ما باید با گفتگو‌های مفصل و نخبگانی بین طرف‌های ایرانی و همسایه به این باور مشترک برسیم که این نوع سیاست موجب صلح و امنیت و رفاه است. وی افزود: ما در استان‌های مرزی کمبود‌هایی داریم که باید تقویت شوند.
روابط این استان‌ها باید با استان‌های مرزی کشور‌های همسایه افزایش یابد. این امر می‌تواند روابط بسیار طبیعی را با کشور‌های منطقه ایجاد کند. ما باید در این زمینه تلاش کنیم تا هر استانی با کشور هم جوار خود بتواند نقش آفرینی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->