بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به زودی از ایران اخراج می‌شوند رهبر انصارالله یمن: ویرانی مسجدالاقصی خواست صهیونیست‌هاست آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد پزشکیان: تلاش داریم در راستای ارتقای امنیت و سلامت مردم گام برداریم پاسخ عراقچی به خبرسازی جعلی وزارت خارجه آلمان دولت فرانسه برای فعال نکردن مکانیسم ماشه شرط گذاشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) سازمان عفو بین الملل: گرسنگی سلاح اسرائیل علیه مردم غزه است اختلال در پروازهای اروپا در پی اعتصاب گسترده مراقبان پرواز در فرانسه افشای جنایت هولناک خلبانان اسرائیلی در طول جنگ با ایران دمشق: هیچ توافقی با اسرائیل در کار نیست گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و آفریقای جنوبی سرلشکر موسوی هشدار داد: رژیم اسرائیل در صورت تکرار تجاوز، سیلی محکم‌تر از قبل خواهد خورد سرکنسول ترکیه در مشهد شهادت ایرانیان در حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد رسانه انگلیسی: حملات هدفمند ایران، اقتصاد اسرائیل را به ورطه سقوط کشانده است پاسخ قاطع و مستدل عراقچی به خانم کالاس درباره مفاد معاهده عدم اشاعه (ان‌پی‌تی) ادای احترام خاخام‌های ساکن انگلیس به شهدای ایرانی و تبریک پیروزی تهران بر رژیم اسرائیل روسیه از توقف ارسال تسلیحات کلیدی آمریکا به اوکراین استقبال کرد گروهان‌های قدس مسئولیت حمله موشکی به شهرک صهیونیستی سدیروت را بر عهده گرفت وزیر خارجه فرانسه علیه ایران تهدید کرد قطر و ایتالیا در تلاش برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر با ایران آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند قالیباف: گنبد آهنین در مقابل قدرت موشکی ایران بی اثر شد محسن رضایی: رهبر انقلاب مستقیما عملیات علیه رژیم صهیونیستی را فرماندهی کردند علی لاریجانی: کار گروسی عامل جنایت دشمن شد ترامپ نامزد مسلمان انتخابات شهرداری نیویورک را «دیوانه کمونیست» خواند
سرخط خبرها

عصر جدید در سیاست خارجی ایران

  • کد خبر: ۹۶۹۷۸
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
عصر جدید در سیاست خارجی ایران
تحولات و پویایی‌های محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تعدد و تنوعی که در محیط همسایگی ما وجود دارد، ایران را جزو کشور‌هایی قرار داده است که نمی‌تواند از رویکرد و سیاست همسایگی غافل باشد و این سیاست قطعا در جهت گیری سیاست خارجی در راستای منافع و امنیت ملی کشور تعیین کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در همین راستا، راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم بر پایه ارتباط با همسایگان تدوین شده است. به همین منظور دیروز برای تبیین هر چه بهتر این راهبرد جمهوری اسلامی، «همایش ملی ایران و همسایگان» به ابتکار مرکز آینده پژوهی جهان اسلام و با همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد.

چرایی نگاه به همسایگان

در این برنامه، دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا گفت: همان گونه که تاکنون با استراتژی مقاومت ایستادگی کردیم،  می‌توانیم با اتخاذ سیاست‌های جدید همسایگی، ارتقای وزن ژئوپلتیک پیدا کنیم و در مقابل قدرت‌های سلطه گر غربی به پیروزی برسیم.

سرلشکر سیدیحیی صفوی با بیان اینکه امیدوارم این همایش بتواند به عبور از وضعیت فعلی و رسیدن به وضعیت مطلوب برای ملت و کشورمان کمک کند، افزود: راهبرد سیاست منطقه‌ای و قاره‌ای ایران برای رسیدن به تفاهم و منافع مشترک در مقابل تهدیدات مشترک است؛ واقعیت آن است که دوران جدیدی در حیات سیاست خارجی ایران آغاز شده که شامل سیاست همسایگی با ۱۵ کشور، سیاست منطقه‌ای ایران در غرب آسیا، سیاست نگاه به شرق و توسعه راهبرد همه جانبه با چین و روسیه می‌شود.

وی افزود: این سیاست جدید دشمنان مستکبر غربی، برخی از رقبای منطقه‌ای و حتی برخی افراد در داخل کشور را متحیر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال انداخته است. مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: مفهوم نظری و عملی سیاست همسایگی آن است که ایران می‌خواهد در نظم سند ملی و راهبردی آمایش سرزمینی ۱۴۲۴ شمسی برای هر یک از کشور‌های همسایه، توسعه روابط همه جانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و گردشگری و محیط زیست را با ظرفیت ۲۰ ساله طرح ریزی، برنامه ریزی و اجرا کند.

ایران به دنبال دور شدن از فضای بین المللی نیست

وزیر کشور نیز طی سخنانی در این همایش با تأکید بر اینکه اصولا سیاست‌ها در جمهوری اسلامی با اولویت منطقه‌ای بوده است، افزود: البته این به معنای بی توجهی به روابط بین المللی نیست و جمهوری اسلامی اصلا به دنبال دورشدن از فضای بین المللی نیست؛ زیرا باید در معادلات جهانی حتما حضوری قوی داشته باشد. احمد وحیدی بیان کرد: ما مشکلاتی در اعمال سیاست‌های همسایگی داریم که اولین مسئله، نوع نگاه همسایگان ما به صحنه منطقه است.

ما باید با گفتگو‌های مفصل و نخبگانی بین طرف‌های ایرانی و همسایه به این باور مشترک برسیم که این نوع سیاست موجب صلح و امنیت و رفاه است. وی افزود: ما در استان‌های مرزی کمبود‌هایی داریم که باید تقویت شوند.
روابط این استان‌ها باید با استان‌های مرزی کشور‌های همسایه افزایش یابد. این امر می‌تواند روابط بسیار طبیعی را با کشور‌های منطقه ایجاد کند. ما باید در این زمینه تلاش کنیم تا هر استانی با کشور هم جوار خود بتواند نقش آفرینی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->