امیر قطر در دیدار با ترامپ: خواهان برقراری صلح هستیم دیدار هیئت رژیم صهیونیستی با نمایندگان آمریکا در دوحه پاپ لئو: تمام تلاش خود را برای تحقق صلح جهانی به کار خواهم گرفت | معرفی واتیکان به‌عنوان میانجی درگیری‌های جهانی شهادت ۲۰ فلسطینی دیگر درپی حملات رژیم صهیونیستی | شمار کل شهدا به ۵۲ هزار و ۹۲۸ نفر رسید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام حمایت تمام‌قد ریاض از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵ شرط مهم ترامپ برای عادی‌سازی روابط با سوریه فرانسه: زمان فشار ویرانگر اقتصادی بر روسیه فرا رسیده است لاوروف: روسیه به دنبال گسترش روابطش با جهان اسلام است جزئیات تازه از سفر پوتین به ایران ترامپ راهی دوحه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس مجلس اندونزی خواستار پایان جنگ غزه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراضات گسترده مردم ژاپن به حضور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در کشورشان + فیلم روایتی از دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای امدادگر با رهبر انقلاب قالیباف: حرف‌های دیشب ترامپ نشان داد که او در توهم به‌سر می‌برد | ایران دنبال سلاح هسته‌ای نیست + فیلم رهبر کره‌شمالی بر تقویت توان نظامی کشورش بر پایه پهپادها تأکید کرد واکنش عراقچی به اظهارات شب گذشته ترامپ + فیلم توضیحات عراقچی درباره آخرین اخبار مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا + فیلم وزیر نفت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، تثبیت مواضع و امید به توافق سخنگوی دولت خطاب به ترامپ: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست + فیلم ترامپ و جولانی دیدار کردند + تصاویر رئیس کمیسیون مجلس: چرا باید ویلاهای استان مازندران همه برق داشته باشند اما برق کارخانه سیمان و واحدهای تولیدی قطع شود؟ ظهوریان: درباره لوایح پالرمو و CFT، به نظر نمایندگان دوره فعلی مجلس توجه شود، نه نمایندگان مجلس دهم جزئیات مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا فاش شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپاد‌های رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حملات موشکی گردان‌های القدس به شهرک‌های صهیونیست‌نشین (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیلی دوباره فرودگاه بن‌گوریون در پی حمله موشکی یمن + فیلم (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

عصر جدید در سیاست خارجی ایران

  • کد خبر: ۹۶۹۷۸
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
عصر جدید در سیاست خارجی ایران
تحولات و پویایی‌های محیط پیرامونی جمهوری اسلامی ایران به ویژه تعدد و تنوعی که در محیط همسایگی ما وجود دارد، ایران را جزو کشور‌هایی قرار داده است که نمی‌تواند از رویکرد و سیاست همسایگی غافل باشد و این سیاست قطعا در جهت گیری سیاست خارجی در راستای منافع و امنیت ملی کشور تعیین کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در همین راستا، راهبرد سیاست خارجی دولت سیزدهم بر پایه ارتباط با همسایگان تدوین شده است. به همین منظور دیروز برای تبیین هر چه بهتر این راهبرد جمهوری اسلامی، «همایش ملی ایران و همسایگان» به ابتکار مرکز آینده پژوهی جهان اسلام و با همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد.

چرایی نگاه به همسایگان

در این برنامه، دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا گفت: همان گونه که تاکنون با استراتژی مقاومت ایستادگی کردیم،  می‌توانیم با اتخاذ سیاست‌های جدید همسایگی، ارتقای وزن ژئوپلتیک پیدا کنیم و در مقابل قدرت‌های سلطه گر غربی به پیروزی برسیم.

سرلشکر سیدیحیی صفوی با بیان اینکه امیدوارم این همایش بتواند به عبور از وضعیت فعلی و رسیدن به وضعیت مطلوب برای ملت و کشورمان کمک کند، افزود: راهبرد سیاست منطقه‌ای و قاره‌ای ایران برای رسیدن به تفاهم و منافع مشترک در مقابل تهدیدات مشترک است؛ واقعیت آن است که دوران جدیدی در حیات سیاست خارجی ایران آغاز شده که شامل سیاست همسایگی با ۱۵ کشور، سیاست منطقه‌ای ایران در غرب آسیا، سیاست نگاه به شرق و توسعه راهبرد همه جانبه با چین و روسیه می‌شود.

وی افزود: این سیاست جدید دشمنان مستکبر غربی، برخی از رقبای منطقه‌ای و حتی برخی افراد در داخل کشور را متحیر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال انداخته است. مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: مفهوم نظری و عملی سیاست همسایگی آن است که ایران می‌خواهد در نظم سند ملی و راهبردی آمایش سرزمینی ۱۴۲۴ شمسی برای هر یک از کشور‌های همسایه، توسعه روابط همه جانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و گردشگری و محیط زیست را با ظرفیت ۲۰ ساله طرح ریزی، برنامه ریزی و اجرا کند.

ایران به دنبال دور شدن از فضای بین المللی نیست

وزیر کشور نیز طی سخنانی در این همایش با تأکید بر اینکه اصولا سیاست‌ها در جمهوری اسلامی با اولویت منطقه‌ای بوده است، افزود: البته این به معنای بی توجهی به روابط بین المللی نیست و جمهوری اسلامی اصلا به دنبال دورشدن از فضای بین المللی نیست؛ زیرا باید در معادلات جهانی حتما حضوری قوی داشته باشد. احمد وحیدی بیان کرد: ما مشکلاتی در اعمال سیاست‌های همسایگی داریم که اولین مسئله، نوع نگاه همسایگان ما به صحنه منطقه است.

ما باید با گفتگو‌های مفصل و نخبگانی بین طرف‌های ایرانی و همسایه به این باور مشترک برسیم که این نوع سیاست موجب صلح و امنیت و رفاه است. وی افزود: ما در استان‌های مرزی کمبود‌هایی داریم که باید تقویت شوند.
روابط این استان‌ها باید با استان‌های مرزی کشور‌های همسایه افزایش یابد. این امر می‌تواند روابط بسیار طبیعی را با کشور‌های منطقه ایجاد کند. ما باید در این زمینه تلاش کنیم تا هر استانی با کشور هم جوار خود بتواند نقش آفرینی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->