تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها
تعزیرات امروز واحد‌های بدون قیمت در مجتمع تجاری فروش کالای دیجیتال مشهد را پلمب می‌کند

یکه‌تازی بی‌قیمت‌ها در «تک»

  • کد خبر: ۱۰۳۴۰
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۳
  • ۱
یکه‌تازی بی‌قیمت‌ها در «تک»
بازدید نیمروزه گروه بازرسی پویش «بی‌قیمت نخریم» از مجتمع تجاری تک، واقع در بولوار سجاد که یکی از مراکز اصلی فروش کالا‌های دیجیتال در مشهد است، حکایت از بی‌قیمت‌فروشی تمام و کمال در این صنف دارد. شهرآرا در پویش «بی‌قیمت نخریم» همراه با بازرسان اتاق اصناف مشهد، سازمان صمت و تعزیرات حکومتی به سراغ واحد‌های صنفی مشهد می‌رود. در این پویش، شهروندان می‌توانند تخلفات مربوط به درج نکردن قیمت کالا‌ها را با شماره ۱۲۴ یا شماره ۸۰۰۰۱۲۴ به سازمان صمت و با شماره پیامک ۳۰۰۰۷۲۸۹ به شهرآرا اعلام و موضوع را پیگیری کنند.

پرده آخر- غوغا در طبقه منهای یک تک
روز گذشته حدود ۴۰ واحد تجاری مجتمع تک در طبقه همکف و منهای یک بازرسی شدند و به جز ۲ فروشگاه که یکی در میان کالاهایشان برچسب قیمت داشت، دیگر فروشگاه‌ها کاملا بی‌قیمت بودند.
بازرسی تمام شده است و قاضی امید جلیلی، رئیس شعبه سیار تعزیرات حکومتی، مدیر مجتمع را فرامی‌خواند و برای او قانون را مرور می‌کند تا اتمام حجت کرده باشد: «بر اساس قانون باید اغلب فروشگاه‌های بی‌قیمت این مجتمع پلمب می‌شدند. قصد ما تعامل با بازار برای اجرای قانون است. تا فردا (امروز) فرصت دارید که به واحد‌های تجاری مجتمع گوشزد کنید که روی تمام کالاهایشان برچسب قیمت بزنند. در غیر این صورت واحد‌های متخلف پلمب خواهند شد.»

پرده اول- از موس ۷۵ میلیونی تا تعطیلی هماهنگ
ماشین تعزیرات حکومتی مقابل مجتمع تک می‌ایستد و رضا امید، کارشناس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، با جلیقه مخصوص خود به همراه قاضی شعبه سیار تعزیرات حکومتی وارد مجتمع می‌شوند.
بازرسی نخستین مغازه به اتمام نرسیده است که چند واحد تجاری چراغ مغازه خود را خاموش می‌کنند و مشغول بستن مغازه‌شان می‌شوند. در یکی از واحد‌های تجاری هنوز بسته نشده است که قاضی جلیلی مقابل آن می‌ایستد. صاحب فروشگاه قفل مغازه را در دست دارد و مشغول بستن آن است که با او مواجه می‌شود، با حالتی که حکایت از شرمندگی دارد می‌گوید: «می‌خواستم بروم سرویس بهداشتی!» بازرس به کنایه می‌گوید: «انگار از وقتی ما آمده‌ایم صف سرویس بهداشتی مجتمع شلوغ و مغازه‌ها تعطیل شده است!»
بازرس سازمان صمت برای صاحب فروشگاه توضیح می‌دهد: «کشور در شرایط خاصی قرار دارد و برخورد با واحد‌هایی که بی‌قیمت هستند مثل گذشته نیست که به جریمه نودوشش‌هزارتومانی اکتفا کنیم. با اجازه قانونی از دادسرا واحد‌های تجاری بی‌قیمت به مدت یک ماه پلمب می‌شوند و روی مغازه‌شان پارچه‌ای بزرگ درباره تخلف و علت پلمبشان نصب می‌شود.»
صاحب فروشگاه مدام می‌گوید: «چشم، چشم!» و نصب قیمت را آغاز می‌کند. صاحبان واحد‌های تجاری از طریق تماس تلفنی علت بازرسی را به یکدیگر اطلاع می‌دهند. بعضی از فروشگاه‌ها شروع می‌کنند به درج قیمت.
به وضوح روشن است که برچسب‌های قیمت هنوز خشک نشده است. قیمت درج شده روی یک موس (موشواره) ۷۵ میلیون تومان است! خبرنگار شهرآرا قیمت محصول را از صاحب فروشگاه می‌پرسد و معلوم می‌شود قیمت آن ۷۵ هزار تومان است. عجله برای درج قیمت علت اشتباه است.
 
 
 

بیش از ۵۰ درصد سود!
کارشناس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت در مواجهه با یکی از معدود واحد‌هایی که روی کمتر از ۱۰ درصد کالاهایش قیمت درج کرده بود، فاکتور خرید اجناس قیمت‌دار را درخواست کرد.
روی هدفون قیمت ۱۵۰ هزار تومان درج شده است و بعد از بازرسی فاکتور خرید کالا، کاشف به عمل می‌آید که قیمت خرید آن ۹۴ هزار تومان است. گران‌فروشی واحد تجاری برای بازرس و قاضی تعزیرات حکومتی روشن می‌شود. او بیش از ۵۰ درصد به اصل قیمت کالا اضافه کرده، در‌حالی که سود مجاز صنف کالای دیجیتال ۷ درصد است.
چیزی که در این میان عجیب است، توجیهات صاحب فروشگاه برای این تخلف است.
او می‌گوید: «رقابت در بازار کالای دیجیتال و در صنف ما زیاد است. ازاین‌رو امکان اخذ سود مجاز روی برخی کالا‌های گران‌قیمت مثل لپ‌تاب را نداریم. به عنوان مثال یک لپ‌تاب پنج‌میلیون‌تومانی را با سود پنجاه‌هزار‌تومانی می‌فروشیم و در عوض همین سود را روی یک کالای کوچک نیز لحاظ می‌کنیم.» تخلف این واحد صنفی محرز است، با این وجود اگر قرار به برخورد باشد تمامی واحد‌ها در مجتمع تجاری‌تک باید پلمب شوند و ازاین‌رو قاضی جلیلی به تذکری جدی اکتفا می‌کند و تنها یک روز به این واحد متخلف برای اصلاح و درج قیمت وقت می‌دهد.

جوسازی ناموفق
هیاهو بالا گرفته است و قاضی جلیلی به همراه کارشناس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در میان جمعیت کسبه مجتمع تجاری تک هستند و به سؤالات پاسخ می‌دهند.
مردی با ماسک جلو می‌آید و با صدای بلند می‌گوید: «تمام مشکلات اقتصاد حل شده و فقط برچسب قیمت مانده است؟! و...». یک‌نفر از همکاران او هم‌زمان از صحنه فیلم‌برداری می‌کند. رئیس شعبه تعزیرات، اما خونسرد پاسخ می‌دهد: «اینجا هستیم تا به این مشکل رسیدگی کنیم، مغازه شما کجاست؟»
مرد ماسک‌پوش به جای پاسخ به اینکه کدام مغازه متعلق به اوست کنار می‌کشد. او نمی‌تواند در مسیر بازرسی و جو حاکم بر بازار اختلال ایجاد کند و البته از ترس جریمه و پلمب ترجیح می‌دهد منطق قانون را بپذیرد. حداقل ۴۰ نفر از کسبه دور بازرسان را گرفته‌اند و انتقاداتشان را بیان می‌کنند. محمدجواد عمیدمطلق، مدیر مجتمع تجاری تک می‌گوید: «قیمت کالای دیجیتال به صورت روزانه و گاهی به صورت ساعتی تغییر می‌کند. اگر بنا باشد ما اجناسمان را با لحاظ کردن سود مجاز به علاوه قیمت خرید بفروشیم سرمایه‌مان آب می‌رود. لپ‌تابی را که ۳ میلیون تومان خریده‌ایم با احتساب ۷ درصد سود مجاز باید ۳ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان بفروشیم. این در حالی است که قیمت روز آن کالا بیش از ۴ میلیون تومان است!»
کارشناس بازرسی، اما به گفتن یک جمله اکتفا می‌کند: «قانون باید رعایت شود، شما دلار یا طلا نمی‌فروشید. کالایتان مشخص است. علاوه بر این بسیاری از اجناستان از جمله لوازم جانبی دیجیتال نوسان قیمت آن‌چنانی ندارند. اما همکاران شما قیمت این قسم از کالا‌ها را هم درج نمی‌کنند.»
حجم تخلفات در مجتمع تجاری تک به حدی است که اگر قرار بر پلمب واحد‌های متخلف باشد باید کل مجتمع به مدت یک ماه تعطیل شود، ازاین‌رو بازرسان به تذکر جدی اکتفا می‌کنند و به متخلفان یک روز فرصت می‌دهند. امروز معلوم می‌شود که بی‌قیمت‌فروشان مجتمع تک چقدر تذکر قاضی شعبه سیار تعزیرات حـــکومتی استان را جدی گرفته‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
hadi
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۰
0
0
جناب مثلا قاضی این مملکت.شما که مبفرمایید کالاهاتونو گرون کردید همینجا هم همکارا بهت گفتن بیا ماشینتو قیمت قبل از گرونی بده ما تا ما هم قیمت قبل بفروشیم.در ضمن شما اگه خیلی ادعاتونمیشه و مثلا میفهمید میدونید کالاهایه ما با قیمت دلار وارد میشه و وابسته به نرخ دلاره اگر میخواین قیمتا بالا نرود قیمت دلار رو ثابت نگهدارید ......
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->