ویتکاف: هدف ما حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران است آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را به مذاکره شرطی نکنیم | ارتش انقلابی محور اقتدار نظام است امیر سرتیپ امان‌اللهی: تجهیزات مورد نیاز یگان‌های مسلح با تکیه بر توانمندی داخلی تأمین می‌شود لاوروف: با ایران در موضوع برجام موضع یکسانی داریم فرمانده لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع): نیروهای مسلح آمادگی لازم برای مقابله با هر تهدید را دارند وزیر اطلاعات: در جریان مذاکره باید از خوش‌بینی‌ها و بدبینی‌های افراطی پرهیز کنیم دیدار اسرائیلی‌ها در پاریس با ویتکاف استاندار خراسان رضوی: ارتش جمهوری اسلامی ایران، ارتشی مستقل، مقتدر، مردمی و متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی است زائر ایرانی بازداشت شده در عربستان آزاد شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم به هلاکت رسید (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بمباران بندر نفتی رأس عیسی در یمن ۳۸ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: شنبه باجدیت در مذاکرات حاضر می‌شویم پزشکیان در مراسم رژه روز ارتش: باوجود ارتش، باقدرت مواضع خود را بیان می‌کنیم برگزاری مراسم رژه روز ارتش با حضور رئیس جمهور + فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) مراسم رژه روز ارتش در مشهد برگزار شد+ فیلم (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) + ویدئو در دیدار شاهزاده سعودی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟ | روایت عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گزارش وزیر دفاع عربستان از دیدار با مقامات ایران و سفر به تهران ترامپ: ایران خواستار مذاکره است | من نمی‌خواهم به ایران آسیب بزنم گزارش عراقچی از سفر به روسیه و دیدار با پوتین (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عمان درباره تغییر محل مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی پیام رهبر معظم انقلاب را به پوتین رساند+ویدئو رئیس سازمان برنامه و بودجه: مدیریت واحد شهری می‌تواند بار مالی دولت را کاهش دهد پزشکیان: ایران و عربستان می‌توانند الگویی برای همکاری‌های منطقه‌ای باشند تقدیم پیام پادشاه عربستان به رهبر معظم انقلاب+تصاویر سردار غیاثی: ارتش مظهر انضباط، تخصص و غیرت ملی است امیر قطر در دیدار با پوتین خواستار توقف کشتار در غزه شد عراقچی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) با پوتین دیدار می‌کند
سرخط خبرها

نگاهی به رد پای آمریکا در بحران این روزهای پاکستان

  • کد خبر: ۱۰۳۷۷۲
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
نگاهی به رد پای آمریکا در بحران این روزهای پاکستان
یک رسانه عربی در تحلیل رخدادهای اخیر پاکستان که به انحلال پارلمان منجر شد، برآورد کرد که توطئه آمریکا علیه عمران خان هنوز متوقف نشده و چه بسا به تحریک ارتش برای کودتا منجر شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه رای الیوم چاپ لندن در تحلیلی به قلم نویسنده سرشناس جهان عرب و سردبیر این روزنامه نوشت: عمران خان، نخست وزیر پاکستان از یک توطئه آمریکایی که هدف آن براندازی حکومتش بود نجات یافت و این توطئه نزدیک بود از طریق تحریک احزاب معارض عملی شود.

با این وجود توطئه آمریکا هنوز متوقف نشده و چه بسا به یک کودتای نظامی نیز تبدیل شود زیرا ارتش پاکستان حاکم فعلی این کشور است و از زمان تاسیس پاکستان تا به امروز چهار کودتا انجام داده است که همگی با برنامه ریزی آمریکا بوده و اکنون نیز برخی ژنرال‌های همپیمان آمریکا در صفوف ارتش حضور دارند.

در این تحلیل آمده است که اشتباهات بزرگ عمران خان از نظر آمریکا که منجر به توطئه چینی علیه او شد، در مواضع و سیاست‌های زیر خلاصه می شود:

یک؛ مخالفت قاطع با توقف حمایت ها از جنبش طالبان در افغانستان و پشتیبانی از این جنبش در شکست دادن سریع آمریکا و خروج ذلت بار نیروهای این کشور از افغانستان در سال گذشته.

دو؛ قرار گرفتن در صف کشور چین و پیوستن به ابتکار عمل «کمربند و جاده» و امضای معاهده اقتصادی به قیمت تقریبا ۶۲ میلیارد دلار که همکاری‌های اقتصادی گسترده ای را شامل می شود و این کشور را از آمریکا بی نیاز می‌کند.

سه؛ تایید و حمایت از حمله روسیه به اوکراین و سفر به مسکو در آغاز بحران و استقبال گرم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از وی.

چهار؛ ایجاد روابط راهبردی بسیار قوی با ایران و شکست تحریم‌های تحمیل شده علیه این کشور و طرح اتهام علیه وی مبنی بر "کمک به گسترش برنامه هسته‌ای ایران".

پنج؛ حمایت کامل از مساله فلسطین و عدم پیوستن به روند عادی سازی روابط با اسرائیل و توافق ابراهیم و همچنین مقاومت در برابر تمام فشارهای آمریکا و کشورهای عربی در این راستا.

شش؛ نپذیرفتن مطالبات متعدد آمریکا مبنی بر تاسیس پایگاه های نظامی در خاک این کشور که مرزهای مشترک با چین دارد.

نویسنده در ادامه می‌نویسد: دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا کمک های سالیانه به افغانستان که تقریبا سه میلیارد دلار است را بلوکه کرد و این اقدام به بهانه توقف حمایت از تروریسم در افغانستان و عدم پایبندی به توافقات با آمریکا برای مبارزه با طالبان و همچنین عدم ارسال نیرو به یمن برای جنگیدن در کنار ائتلاف سعودی و اماراتی و عدم قطع روابط با ایران بود. زمانی که جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا روی کار آمد همین وضعیت را ادامه داد و هیچ تماسی با عمران خان برقرار نکرد و جشن و شادی عمران خان در پی شکست اشغالگری آمریکا و خروج نیروهای این کشور از افغانستان این شکاف را دوچندان کرد.

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که در پی پیروزی عمران خان در انتخابات و موفقیت در سرنگونی دولت فاسد قبلی، آمریکا تصمیم به براندازی حکومت وی گرفت و پس از سفر عمران خان به مسکو و پیوستن به ائتلاف چینی، روسی، ایرانی و کره شمالی علیه آمریکا ، اجرای این تصمیم آمریکایی به یک نیاز مبرم تبدیل شد.

عطوان می‌نویسد: چه بسا بزرگ‌ترین اشتباه عمران خان از نظر آمریکایی‌ها حمایت مطلق از مساله فلسطین و انتقادات علنی از جهان اسلام است که نتوانست با پروژه نژادپرستانه صهیونیستی مقابله کند و کشتارها در حق ملت فلسطین را متوقف کند.

عمران خان از زمانی که دانشجوی دانشگاه آکسفورد انگلیس بود این موضع را اتخاذ کرد و جامایا خان، همسر اول وی و مادر فرزندانش نیز همین موضع را اتخاذ کرد ؛ زنی که مسلمان شد و مقالات متعددی علیه تجاوزهای اسرائیل در نوار غزه در روزنامه های انگلیسی منتشر کرد.

نویسنده در پایان با اشاره به اینکه عمران خان علی‌رغم پیشنهادات وسوسه انگیز کشورهای عربی حوزه خلیج فارس علیه ایران موضع نگرفت و وی شخصی فرقه گرا نیست، آورده است که توطئه علیه عمران خان هنوز متوقف نشده است و چه بسا آمریکا ارتش پاکستان را برای انجام کودتا تحریک و این کشور را غرق در مشکلات کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->