کتاب «أنیس» رونمایی شد (۲۲ دی ۱۴۰۳) تصادف در شرق قوچان ۶ مصدوم برجای گذاشت (۲۲ دی ۱۴۰۳) دخل و خرج خانوار‌های شهری ایران در سال ۱۴۰۲ ناتراز بود مدارس، ادارات و بانک های مشهد و خراسان رضوی فردا (یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳) دایر است تصادف در جاده مشهد ـ نیشابور ۶ مصدوم بر جای گذاشت (شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳) آیا مدارس استان تهران فردا یکشنبه (۲۳ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مدارس و ادارات کدام استان‌های کشور فردا (یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳) تعطیل شده است؟ آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ هلاکت ۴ انتحاری داعش در یمن (۲۲ دی ۱۴۰۳) آیا مدارس تا پایان سال ۱۴۰۳ غیرحضوری شده است؟ مقام شیخ‌ احمد جام، نمونه‎ای چشم‌نواز از تجمیع همه عناصر معماری ایرانی‌اسلامی اسامی کرم‌ها و ماسک‌های غیرمجاز اعلام شد (۲۲ دی ۱۴۰۳) درباره بایدها و نباید‌های بازسازی و ساخت و سازها در محیط آپارتمان | همراهی برای نونواری یادی از مرحوم پروفسور محسن هشترودی | ریاضی‌دانی که با اعداد شعر می‌گفت شدت بیماری‌زایی hmpv شبیه به آنفلوانزاست ۴ نوشیدنی معجزه‌گر برای درمان سنگ کلیه شیوع ۶۵ درصدی کم تحرکی و اضافه وزن در کشور پلیس مشهد با دستگیری ۲  متهم شگرد کثیفی را کشف کرد | فروش لاشه خودرو‌های سرقتی به مالکانشان خراسان رضوی، رتبه دوم تولد و ازدواج در هفت ماه نخست ۱۴۰۳ | بالانشینی در ولادت و وصلت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از روز دوشنبه ۵ عامل تشدیدکننده بیماری‌های تنفسی فصل اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی با افزایش پوشش‌های بیمه‌‌ای بررسی دلایل زایمان زودرس و ناباروری تنها ۴ درصد ریه‌های اهدایی قابل استفاده است سامانه بارشی از عصر امروز (۲۲ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد رشد ۷۰ درصدی مصرف دخانیات در بین بانوان چرا مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مهم است؟ فریز تخمک، فرصتی برای حفظ باروری بانوان بالای ۳۰ سال تاریخ واریز حقوق دی‌ماه ۱۴۰۳ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول مراکز شماره گذاری خودرو فردا (شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل نیست تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری دادگستری خراسان رضوی در روز شنبه (۲۲ دی ۱۴۰۳) یورش نظامیان‌ صهیونیست به‌ مناطق مختلف کرانه‌ باختری
سرخط خبرها

کوچک ویرانگر | ته سیگاری که ۱۵ هکتار از بستر رودخانه ارس را آتش زد

  • کد خبر: ۱۰۳۸۳۷
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۵
کوچک ویرانگر | ته سیگاری که ۱۵ هکتار از بستر رودخانه ارس را آتش زد
در روز‌های گذشته یک ته سیگار ۱۵هکتار از بستر رودخانه ارس در استان آذربایجان شرقی را به آتش کشید، این درحالی است که حامیان محیط زیست بارها در رابطه با مضرات فیلتر سیگار هشدار داده‌اند.

سیدمحمدرضا هاشمی|شهرآرانیوز؛ احتمالا برای شما هم پیش آمده است که به جنگل، دریا، کویر یا هرجای دیگری از طبیعت رفته باشید و با حجم زیادی از زباله، ته سیگار، قوطی‌های پلاستیکی و زباله‌های دیگر در طبیعت روبه رو شده باشید. این درحالی است که همیشه تابلو‌های هشدار در اطراف این مکان‌ها ما را از انجام رفتار‌های پرخطر بازمی دارند؛ «لطفا آتش روشن نکنید»، «لطفا سیگار نکشید»، «لطفا آشغال نریزید» و مواردی از این دست.

شاید باورتان نشود، اما در روز‌های گذشته یک ته سیگار ۱۵هکتار از بستر رودخانه ارس در استان آذربایجان شرقی را به آتش کشید. سیروس داوودی، مدیرکل منابع طبیعی، دراین باره گفت: عصر روز شنبه چهار گردشگر با روشن کردن آتش و انداختن ته سیگار باعث وقوع آتش سوزی در بستر رودخانه ارس در حاشیه روستای «قره قوچ بخش منجوان خداآفرین» شدند و در بازداشت به سر می‌برند.

براساس آمارها، سالانه حدود ۸ میلیارد نخ سیگار در دنیا مصرف می‌شود، این یعنی ۸ میلیارد تهدید. فیلتر سیگار زباله به ظاهر کوچکی است که تهدیدی بزرگ برای کره زمین و محیط زیست است. در فیلتر سیگار تا ۴هزار ماده خطرناک ازجمله فلزات سنگین وجود دارد که تجزیه آن در طبیعت بین یک تا ۳۶ماه طول می‌کشد.

۹۰درصد فیلتر سیگار‌های تولیدی در جهان به سختی تجزیه می‌شوند. این فیلتر‌ها به علت مواد شیمیایی و خطرناک درونشان، علاوه بر تهدید محیط زیست، سلامت انسان، گیاهان و دیگر جانداران را به خطر می‌اندازند. تجزیه و تخریب این فیلتر‌ها در شرایط بی هوازی بین یک تا دو ماه، در خاک بین شش تا ۹ماه و در آب‌های شیرین ۳۶ماه طول می‌کشد.

بنابراین، یکی از معضلات زیست محیطی ناشی از استعمال دخانیات ازجمله سیگار، صرف نظر از ضرر‌های آن بر سلامت انسان ها، دفع ته سیگار‌ها (فیلتر سیگار) در محیط زیست است که آلودگی خاک و اثرات منفی در رشد گیاهان، جانداران و پرندگان را به دنبال دارد.

فیلتر سیگار مواد شیمیایی متعدد و خطرناکی دارد که باعث آسیب رساندن به محیط زیست می‌شود. از همه این‌ها بدتر اینکه کاغذ دور فیلتر سیگار از بهترین جنس کاغذ یعنی «ورق‌های شیت» است که برای تولید آن درختان زیادی قطع می‌شوند. با این تفاسیر، به نظر می‌رسد ما چاره‌ای به جز فرهنگ سازی در زمینه زندگی سالم و تلاش برای حفظ و مراقبت از محیط زیست نداریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->