زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان !
سرخط خبرها

تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است

  • کد خبر: ۹۷۷۲۳
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است
شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.»

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.» بعد هم مشخص شد که ۵ هکتار از نیزار‌های تالاب انزلی در این آتش سوزی از بین رفت.

پیش از این هم در فروردین ۱۳۹۴، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، از کاهش عمق این تالاب به کمتر از ۱ متر خبر داد و دلیل آن را ورود سالانه، ۲۵۰ هزار متر مکعب رسوبات طبیعی و خانگی و صنعتی دانست که از ۱۰ رودخانه و ۵ شهرستان، به تالاب وارد می‌شود و نقش زیادی در خشک شدن این تالاب دارد. حالا خیلی از آخرین ماه تابستان نگذشته که دوباره از تالاب انزلی سخن به میان آمده است.

خبر‌ها البته خوب نیست. تصاویری دارد از این تالاب در فضای مجازی دست به دست می‌شود که هیچ شباهتی به گذشته باشکوه و زیبایش ندارد. نه تنها شباهتی ندارد، بلکه با آن چیزی که از سفر‌های چند سال پیش و خاطرات شمال هم در ذهنمان نقش بسته بسیار فاصله دارد. دیگر خبری از آن طراوت و سرسبزی نیست و جای آن سرزندگی را رکود و دلمردگی گرفته است.

بازنشر این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، واکنش‌های زیادی را در بین کاربران ایجاد کرده است. کاربری نوشته است: «اونایی که برای سفر تفریحی به شمال انزلی رو انتخاب کردن حتما به تالاب انزلی هم سر زدن. حتی کسی که نرفته باشه هم حتما تعریفش رو شنیده. ولی الان حال و روز تالاب انزلی اصلا خوب نیست. شاید کم‌ترین کار ما برای کمک بهش همین توییت زدن و هشتگ زدن باشه.»

دیگری گفته است: «تالاب انزلی خاطره‌ای وهم آلود است که برای بقایش نمی‌توان قیمتی تعیین کرد.‌ای کاش بشود برای تالاب انزلی یک خیریه تأسیس کرد تا با عشق از این پهنه زیبا حمایت کرد.» یک نفر هم نوشته: «ما می‌تونیم حداقل محرکی باشیم برای حرف زده شدن راجع به تالاب انزلی و آگاهی مردم تا شاید افرادی که کاری ازشون برمیاد مجبور بشن کاری بکنن تا به طور کلی نابود نشده.»

این داستان البته با کمی تفاوت و بالا و پایین درباره تالاب‌ها و سرمایه‌های زیست محیطی دیگر تکرار شده. زاینده رود، هامون، میانکاله، گاوخونی و ...، همگی اسم‌هایی هستند که در ماه‌ها و سال‌های اخیر، بار‌ها و بار‌ها به زبان مردم آورده شده و با همراهی مردم و رسانه‌ها و فعالان زیست محیطی تلاش‌هایی برای بقای شان انجام شده است. اتفاقی که حالا برای انزلی رخ داده و در حال رخ دادن است.

تالاب زیبا و باارزشی که با حدود ۲۰ هزار هکتار، در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است، از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران کشورمان است و مأمنی است برای تعداد زیادی از پرندگانی که از سوی کشور‌های همسایه شمالی به ایران می‌آیند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->