پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند
سرخط خبرها

تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است

  • کد خبر: ۹۷۷۲۳
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
تالاب انزلی از آن چیزی که فکر می‌کنید به نابودی نزدیک‌تر است
شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.»

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ شهریور امسال بود که خبر‌ها و تصاویر ناراحت کننده‌ای مبنی بر آتش سوزی تالاب انزلی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. همان زمان صحبت از عمدی بودن این اتفاق هم به میان آمد. موضوعی که سرپرست اداره محیط زیست انزلی هم آن را رد نکرد و گفت: «فرضیه عمدی بودن آتش سوزی برای خشک کردن و تصرف تالاب دور از ذهن نیست.» بعد هم مشخص شد که ۵ هکتار از نیزار‌های تالاب انزلی در این آتش سوزی از بین رفت.

پیش از این هم در فروردین ۱۳۹۴، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، از کاهش عمق این تالاب به کمتر از ۱ متر خبر داد و دلیل آن را ورود سالانه، ۲۵۰ هزار متر مکعب رسوبات طبیعی و خانگی و صنعتی دانست که از ۱۰ رودخانه و ۵ شهرستان، به تالاب وارد می‌شود و نقش زیادی در خشک شدن این تالاب دارد. حالا خیلی از آخرین ماه تابستان نگذشته که دوباره از تالاب انزلی سخن به میان آمده است.

خبر‌ها البته خوب نیست. تصاویری دارد از این تالاب در فضای مجازی دست به دست می‌شود که هیچ شباهتی به گذشته باشکوه و زیبایش ندارد. نه تنها شباهتی ندارد، بلکه با آن چیزی که از سفر‌های چند سال پیش و خاطرات شمال هم در ذهنمان نقش بسته بسیار فاصله دارد. دیگر خبری از آن طراوت و سرسبزی نیست و جای آن سرزندگی را رکود و دلمردگی گرفته است.

بازنشر این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، واکنش‌های زیادی را در بین کاربران ایجاد کرده است. کاربری نوشته است: «اونایی که برای سفر تفریحی به شمال انزلی رو انتخاب کردن حتما به تالاب انزلی هم سر زدن. حتی کسی که نرفته باشه هم حتما تعریفش رو شنیده. ولی الان حال و روز تالاب انزلی اصلا خوب نیست. شاید کم‌ترین کار ما برای کمک بهش همین توییت زدن و هشتگ زدن باشه.»

دیگری گفته است: «تالاب انزلی خاطره‌ای وهم آلود است که برای بقایش نمی‌توان قیمتی تعیین کرد.‌ای کاش بشود برای تالاب انزلی یک خیریه تأسیس کرد تا با عشق از این پهنه زیبا حمایت کرد.» یک نفر هم نوشته: «ما می‌تونیم حداقل محرکی باشیم برای حرف زده شدن راجع به تالاب انزلی و آگاهی مردم تا شاید افرادی که کاری ازشون برمیاد مجبور بشن کاری بکنن تا به طور کلی نابود نشده.»

این داستان البته با کمی تفاوت و بالا و پایین درباره تالاب‌ها و سرمایه‌های زیست محیطی دیگر تکرار شده. زاینده رود، هامون، میانکاله، گاوخونی و ...، همگی اسم‌هایی هستند که در ماه‌ها و سال‌های اخیر، بار‌ها و بار‌ها به زبان مردم آورده شده و با همراهی مردم و رسانه‌ها و فعالان زیست محیطی تلاش‌هایی برای بقای شان انجام شده است. اتفاقی که حالا برای انزلی رخ داده و در حال رخ دادن است.

تالاب زیبا و باارزشی که با حدود ۲۰ هزار هکتار، در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است، از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران کشورمان است و مأمنی است برای تعداد زیادی از پرندگانی که از سوی کشور‌های همسایه شمالی به ایران می‌آیند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->